Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Dirian napisał(a):

A gdzie napisałem, że tak uważam? Jeśli ktoś odbił się od dwóch poprzednich odsłon, to na rynku jest masa innych gier.

To po co w takim razie sugerować komuś, aby zagrał, jeśli wie co dokładnie tam zobaczy? To jest tutaj taka klasyczna obrona - musisz zagrać. Mając w pamięci Valhallę czy Odyssey, to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo progres jest znikomy. W tym wątku nie raz wspominały o tym nawet osoby, którym się gra podoba, że to w sumie to samo, ale im odpowiada. I z tym nie mam żadnego problemu. Pisze się o tym w recenzjach, ale one wiadomo, kłamią. Na innych forach, gdzie grę ma więcej niż 5 osób na krzyż, padają takie same opinie. Nużąca mechanika walki, genetyczne dialogi i fetch questy, tragiczne AI. Przeciętna fabuła, całkiem niepotrzebna postać Yasuke, która nie rezonuje zbyt dobrze z postacią Naoe. Sorry, ale zrobiłem research. Zawsze robię. Jakie mam więc podstawy aby sądzić, że tym razem jest inaczej i wypada zagrać? Uczciwe mi powiedz, jakie? Pisze się też o świetnej oprawie, pomijając już kwestię optymalizacji. O dobrych animacjach i rozbudowanym skradaniu, co niestety mocno afektowane jest przez AI. To też widzę, ale dokonując oceny wartości poszczególnych elementów (każdy, co oczywiste, we własnym zakresie), wynik jest nadal taki sam.

Paradoksalnie, im więcej osób tej gry nie kupi, tym lepiej dla serii. Ja chętnie dołożę swoją cegiełkę, ale do szans na coś lepszego. Nie wydaje mi się, żeby to były szczególnie wysokie wymagania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Vulc napisał(a):

Jakie mam więc podstawy aby sądzić, że tym razem jest inaczej i wypada zagrać?

No właśnie nie masz! Bo to nie jest gra dla Ciebie. XD 

Typ produkuje się od 3 dni w tym wątku non stop a niby taki zarobiony w życiu. (Inwestycja w inne hobby, treningi, sporo czasu poza domem i  rozwój etc)

To NIE jest gra dla Ciebie! 
Idź do wątku z Fifa i ponarzekaj, że samolotem tam nie latasz. 🤷✈️

Po cholerę Wy ludzie weekend marnujecie na ciagle narzekanie na grę, która Was ewidentnie nie interesuje… 😅

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@userKAMILTo po co piszesz takim osobom, że muszą zagrać, jeśli to nic nie zmieni? Po coś się tak dziecinnie ekscytujesz odmienną opinią? A ludzie piszą, bo takie są założenia forum. To, że jest Ci wybitnie nie w smak co piszą, bo chciałeś się tutaj wyłącznie klepać po pleckach, to tylko Twój problem. Rozwiązanie znasz.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Aha. To nie mogę liczyć na poprawę? 

Najwiecej pękających hemoroidów widzę u osób niezadowolonych z ""hejtu"".

Ja licze na 6 w totka ale nie stoje pod budka od zakladow i nie marudze innym grajacym ze ciagle nie wygrywam.

Poza tym to jestes naiwny czy pospolitym roszczeniowcem? Bo oni w zadnych materialach nie obiecywali totalnego overhaul gameplayu. Nie obiecywali ze w koncu biora sie za swoja mialka fabule I walna czyms nowym z grubej rury.

Sory ale to czego ty oczekujesz pozostaje tylko I wylacznie w sferze zyczen. I tez nie jest tak ze to tylko ty jestes taki wybitny ze swoimi standardami. Wiekszosc z nas zdaje sobie doskonale sprawe co jest slabe, co nie dziala i tez jak mogli by to naprawic.

Roznica jest taka ze tobie obecny stan przeszkadza i nie grasz, a grajacy akceptuja te braki I dalej bawia sie tym co gra oferuje na dzis.

Opublikowano
4 minuty temu, Vulc napisał(a):

Rozwiązanie znasz.

Fakt! Nie potrzebnie ten telefon jednak odbierałem. Pozwól, że dalej będę się dobrze bawił w samej grze. Ciebie dodam do „ignorowanych” i jak znowu swój czas zmarnujesz na coś co Cię nie interesuje. To ja swojego na odpowiedź już nie zmarnuje. 
Wszystkiego dobrego! 
Pa! ❤️‍🔥

Opublikowano

@userKAMIL Baw się, szerokości. I pozwól, że sam zadecyduję co jest marnowaniem czasu, a co nie jest. 

17 minut temu, Sheenek napisał(a):

Sory ale to czego ty oczekujesz pozostaje tylko I wylacznie w sferze zyczen.

Każdy ocenia to z perspektywy własnych interesów. Jeśli Ubi flopnie na tej grze, być może kolejna odsłona zaoferuje coś lepszego. Nie ma w tym chyba nic specjalnie dziwnego.

Opublikowano
3 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Ta kolorystyka na OLEDzie naprawdę urywa głowę! Ilość efektów cząsteczkowych, mgła wolumetryczna czy wszelkie podmuchy wiatru... Technologiczna TOPka i Ubi potrafi piękne te światy robić.

Panie, naucz się pan robić porządne zrzuty ekranu bo takimi obrazkami to pan zniechęcasz tylko do tej gry :E

Co to ma byc za przejaskrawiona kupa. Wstyd coś takiego umieszczać publicznie.

• Thanks 1
Opublikowano
57 minut temu, Sheenek napisał(a):

Roznica jest taka ze tobie obecny stan przeszkadza i nie grasz, a grajacy akceptuja te braki I dalej bawia sie tym co gra oferuje na dzis.

I obie te grupy mogą i będą o tym pisać. 🤗

Opublikowano

Patrzac na ilosc graczy na steam na razie wygląda to na udana premiere, chociaż na pewno nie jest to na tyle duży sukces który postawi Ubisoft na nogi.

W porównaniu do poprzednich odsłon tej serii choć wypada na razie najgorzej to nie jest wcale tak daleko i wygląda nieporównywalnie lepiej od SW Outlaws który byl totalna katastrofa.

Za pare miesiecy bedzie wiadomo jak bardzo udała się im ta premiera gdy kurz już opadnie.

Natomiast porównując do ostatnich dużych hitów takich jak Black Myth: Wukong to te wyniki wyglądają bardzo słabo.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.03.2025 o 12:40, Kadajo napisał(a):

To jest katastrofalny wynik ;)

Napisałeś na 1 milion ogłoszonych graczy.

A teraz już narracja się zmienia. Tylko proszę nie banuj! XD

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Patrzac na ilosc graczy na steam na razie wygląda to na udana premiere

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

@Kadajo HDR

Warto go zawsze wyłączyć jak robisz SS bo on nigdy nie będzie wyglądał poprawnie.

Mówiąc inaczej wklejanie takich obrazów nie ma większego sensu bo nikt nie zobaczy tego co ty widzisz faktycznie a wręcz przeciwnie zobaczy gorszy obraz niż by był bez HDR co wlasnie widac na tym zrzucie, przepalone biele, kompletny brak kontrastu i mocno przejaskrawione kolory.

Na pewno ta gra tak nie wygląda.

Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Napisałeś na 1 milion ogłoszonych graczy.

A teraz już narracja się zmienia. Tylko proszę nie banuj! XD

:E

Tzn to oni piszą o milionie, teraz to już nawet o dwóch.

Nie wiem jak sie to ma do poprzednich Asasynów, ale ilość graczy steam wygląda podobnie. Chodzi mi o Odyssey i Origin.

Co prawda ja nigdzie nie widze miliona graczy ale tak piszą...

To by sugerowało większy sukces niż BM Wukong co jest troche zabawne :E

I moze bym tego nie kwestionował gdyby nie podobna narracja jak podczas premiery Outlaws a potem wyszlo jak było naprawde.

image.thumb.png.a174236d7cd53953f543f57b192ac5c2.png

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Mówiąc inaczej wklejanie takich obrazów nie ma większego sensu bo nikt nie zobaczy tego co ty widzisz faktycznie a wręcz przeciwnie zobaczy gorszy obraz niż by był bez HDR co wlasnie widac na tym zrzucie, przepalone biele, kompletny brak kontrastu i mocno przejaskrawione kolory.

Na pewno ta gra tak nie wygląda.

Tu się zgodzę i czasami w przypływie euforii te SS wrzucam. XD

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Tam pisałeś, że się ''nie liczy'' bo Chińczycy :gordon: 

Nie tyle ze sie nie liczy co Chińczycy mocno zawyżyli wyniki tej gry bo jak nie patrzeć jest ich dosc duzo :D

Ale ostatecznie dzis wiadomo ze ta gra była sukcesem i przede wszystkim była dobra.

Z ciekawosci sprawdzilem tez sobie Cyberpunka 2077 który jak wiadomo miał mega ciężki start i dzis w niego gra zaskakujaco duza ilosc graczy.

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Nie wiem jak sie to ma do poprzednich Asasynów, ale ilość graczy steam wygląda podobnie. Chodzi mi o Odyssey i Origin.

Też to zauważyłem i @lukadd cczęsto ten argument podnosi, że tylko 50K. Jak się przyjrzeć to ta seria praktycznie nie przekraczała tej wartości. Teraz przekracza i jest crap XD

Nie mamy danych z innych platform więc zostają te 2mln. Jak ktoś ma bardziej konkretne to śmiało. 

Teraz, Kadajo napisał(a):

Nie tyle ze sie nie liczy co Chińczycy mocno zawyżyli wyniki tej gry

Dlatego ten cudzysłów dałem. ;)

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Tu się zgodzę i czasami w przypływie euforii te SS wrzucam. XD

Szkoda że SS nie da się zapisać w HDR bo wtedy chociaż ci co mają ekrany HDR mieliby je wyświetlane poprawnie.

Opublikowano

No nie da sie nie zauwazyc ze niektorych dupa boli że gra nie okazała się tak totalna porażka jaka się malowała od kilku miesięcy.

Mnie tak naprawde interesuje co będzie dalej, bo jeśli Ubisoft to przeżyje to ich następna gra pokaże czy wyciągnęli jakieś wnioski czy nie.

2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Da się ale pojawia się plik JXR i nie wiem gdzie go wrzucić bo nigdzie nie przechodzi.

No lipa. Tak to chociaż mógłbym odpalić to na OLED i zobaczyć.

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Też to zauważyłem i @lukadd cczęsto ten argument podnosi, że tylko 50K.

Często raczej nie. Często to pisałem, że milion graczy day one ich nie ratuje. 2 miliony 3 dni od premiery też nie. Danych sprzedaży dalej nie podali. A potrzebują grubych milionów w obecnej ich sytuacji finansowej.

W następnym tygodniu zapewne pojawią się pierwsze analizy finansowe i zobaczymy jak to wypadnie.

Edytowane przez lukadd
  • Like 2