Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.08.2025 o 10:21, galakty napisał(a):

Ja kiedyś (strzelam kwoty) wystawiłem coś za 600 zł. Obniżyłem na 500 zł, a koleś pisze czy sprzedam za 450 zł. Podniosłem mu na złość na 550 zł i ktoś inny kupił xD xD xD 

ja mialem obudowe za 750
gosc daje 550
napisalem 650

w sumie to bym sie zgodził ale dziwne bylo to ze buda wisiala prawie rok i nagle 3 osoby praktycznie w jednym momencie (kilka godzin odstepu) napisały o te bude - wkurzylem sie i podnioslem cene na 750 - ten pierwszy płakał ze ze jednak moze byc te 650 ale wczesniej twatdo 550 - najlepsze ze kupił ktos woogle inny po paru godzinach ktory o nic nie pytał :E 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Niestety paczka przyszła uszkodzona do klienta :kwasny: wyłamane plistki ładnie ktoś musiał przy pier...   na sortowni... Ktoś kiedyś reklamował paczke z poczty polskiej czy tak sam filkacja jak  z  inpostu.. ?

Opublikowano (edytowane)

20 minut dyskusji z chłopem aby pod koniec dowiedzieć się, że on chce kupić z odbiorem osobistym i płatność gotówką :mad:

Edit: wystawiłem też na lokalnie i się trafił ananas

IMG_20250906_145931.thumb.jpg.7bb0f14bce681e0db717aca456415f3a.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
W dniu 6.09.2025 o 14:23, Pentium D napisał(a):

20 minut dyskusji z chłopem aby pod koniec dowiedzieć się, że on chce kupić z odbiorem osobistym i płatność gotówką :mad:

Edit: wystawiłem też na lokalnie i się trafił ananas

IMG_20250906_145931.thumb.jpg.7bb0f14bce681e0db717aca456415f3a.jpg

trochę chyba przestrzeliłeś z ceną. nie mówię że 1400 to dobra propozycja ale na amazonie box jest za 1850 zł a na allegro za 1749 zł (sprzedaje allegro)

co złego jest w odbiorze osobistym i płatnością gotówką? czy może miasta mu się pomyliły? 

Opublikowano

Za 1750 na allegro było, ale się zmyło. U mnie 100 zł taniej niż najniższa obecnie. Odbiór osobisty to nie dla mnie. Dzisiaj po 1 w nocy wyszedłem sobie paczki nadać do one box i inpost. Nie będę czekał na jakiegoś typa z drugiego końca Warszawy który jeszcze spóźni się o godzinę bo korki itp. 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Za 1750 na allegro było, ale się zmyło. U mnie 100 zł taniej niż najniższa obecnie. Odbiór osobisty to nie dla mnie. Dzisiaj po 1 w nocy wyszedłem sobie paczki nadać do one box i inpost. Nie będę czekał na jakiegoś typa z drugiego końca Warszawy który jeszcze spóźni się o godzinę bo korki itp. 

no ale to przynajmniej wieksza kwota
ja wystawilem za 100 telefon stary bo zawsze to 100 bo co ma lezec

1. mimo ze nie bylo wysyłki pytali o wysylke - ok 10zł - ale nikt nie chciał wplacic bo oszukam (konto old od 8 lat )
2. a za 50 pojdzie?
3. odbiory - dla jednego za daleko, napisalem ze dojade bo jezdze po miescie na moto czesto i nie problem - to cisza, w koncu sie znalazl gosc, spoznił sie 2h, mimo ze po 10min od umowionej godziny dzwonilem i mowił ze godzina - nawet mimo najwiekszych korkow by dojechał mysle w 1h - jezszcze na moje pretensje mowi ze nie jego wina ze korki :E 

Opublikowano

@duniek lata temu umówiłem się na odbiór osobisty z typem który kupił ode mnie klucz do filtra oleju. 10 zł a sobie musisz dupe zawracać. Wtedy stwierdziłem, że koniec z tym. Raz zrobiłem wyjątek w 2022 jak sprzedawałem 1070Ti ale wtedy kupujący był konkretny i z okolic. 

W sprawie tego 9800X3D dzisiaj kilku nieogarniętych ludzi już pisało ale ten mnie rozkłada na łopatki. Typowi nawet nie chciało się zdjęć obejrzeć. Ceny też nie widzi. 

Screenshot_2025-09-08-22-23-17-59_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3.jpg

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 9.09.2025 o 14:17, Vulc napisał(a):

No, ale nie trzymaj w niepewności i powiedz jaka dasz cene ? 

Już wiadomo, że za wysoką 🤣 Uwielbiam tego typu pytania "jaka cena ostateczna". Nie wiem na co oni się produkują jak nigdy nie kupują 🤣

Opublikowano

No cóż, taka jest specyfika tego portalu, mamy 2025 rok, nowoczesne platformy sprzedażowe, a i tak ludzie zachowują się jak na tureckim targu. Trafiają się też regularnie konkretni zawodnicy, gdzie załatwia się wszystko w 2 minuty. 

Opublikowano
W dniu 13.08.2025 o 15:03, Pentium D napisał(a):

Procków po naprawie sprzedałem już kilkanaście i problem jest z tymi skrzynkami od Dell i HP na zielonych gównianych płytach. Chłopa ma jakiegoś napletixa 3090. Pierw napisał że ma SFF i tam ten proc faktycznie nie jest wspierany, dopiero w MFF powinien chodzić. Gdy to ustaliliśmy to nagle stwierdził że ma tego MFFa. Ja proca testowałem przed wysłaniem. 

Będę miał niedługo kilka części na sprzedaż, ale jak się trafiają tacy agenci to już wolę oddać sprzęt takiemu VBT (VideoBlogTech), który z dostępnych części od widzów składa komputery dla potrzebujących.

Opublikowano

@zlatan1981 Jak to mało warte to chyba tak lepiej. Dzisiaj tamten proc się sprzedał w licytacji. Kupujący chyba się trochę podjarał bo ja już paczkę spakowałem w bąbelki, strecz ze starej paczki i w kopertę bąbelkową a po 2,5h mi pisze abym dobrze zapakował. Trochę mnie to podpaliło to mu to jeszcze zapakowałem w więcej bąbelków, kolejną kopertę a to do kartonu z jeszcze większą ilością bąbelków :E

Tym sposobem z paczki rozmiaru A zrobiła się paczka rozmiaru C ;D

IMG_20250911_125613.thumb.jpg.390f31f66525d07fe3d400e3d26e845a.jpg

IMG_20250911_125642.jpg

IMG_20250911_125657.jpg