marcin2468 30 Opublikowano Sobota o 18:56 Opublikowano Sobota o 18:56 2 minuty temu, hubio napisał(a): @marcin2468 bez przesady - takie sytuacje to 0,00001% wszystkich transakcji na OLX i Allegro. Sprzedając wyłącznie z OS z automatu tracisz z 40%. Taka sprzedaż tylko dla bogatych choć nie wiem kto bogaty chciałby tracić czas i nerwy na oesy Pamiętaj, że i na OS możesz mieć problemy bo ci przyjedzie pijany albo za 2 godz zadzwoni z mordą, że mu coś nie działa i do ciebie przyjedzie z "kolegami"... Miałem kumpla co robił oesy ale nigdy w domu tylko na ulicy Tak też można Nie wiem czy jesteś świadomy ile propozycji nierealnych cen dostałem na olx. Już parę przedmiotów od początku roku z odbiorem osobistym sprzedałem (było parę przedmiotów które z racji gabarytów bądź wagi trudno wysłać). Zdarzało się że opuściłem 10, 20 zł ale proponowanie na starcie ceny 35 % niższej jest przesadą. Nie robię cen zaporowych, zawsze minimum 30 % taniej niż najtańsza oferta na allegro, daje oryginalny dowód zakupu, zawsze jest oryginalne opakowanie. Czasami sprzęty są nawet nie odpakowane bo zmieniła mi się koncepcja na coś.
duniek Opublikowano Sobota o 19:12 Opublikowano Sobota o 19:12 ja mam ustawiona lokalizacje na allegro lokalnie na krakow przez caly 2025 rok - mialem dwa odbiory osobiste jeden item za 30zl, drugi za 50 pytanie o odbior bylo jedno dodatkowo ale nie doszlo i tak do sprzedazy przy wysylce smart nie chce sie nikomu jezdzic
galakty Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 18 godzin temu, marcin2468 napisał(a): Ciekawe czy coś z tego wyjdzie czy może poziom wiadomości będzie taki sam jak na olx lub gorszy. Z doświadczenia - jest podobnie xd Za to prowizja xd
j4z Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu W dniu 23.01.2026 o 13:19, j4z napisał(a): A ja kolumny Heco Aleva 400 utargowałem z 1100zł na 850. Nowe kiedyś bez negocjacji kosztowały 2700-3200zł. Z typem byłem umówiony na 850 i wysyłkę przez sklep w którym pracuje. Mieli w ciągu 2tyg wysyłać zamówienie na sklep w moim mieście. Zwodził mnie prawie 3tyg i przestał się odzywać. Mógłby mieć choć na tyle odwagi, żeby przyznać się, że dostał lepszą ofertę lub chociaż skłamać, że się rozmyślił. Do wczoraj jeszcze wisiały na OLX.
marcin2468 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Z doświadczenia - jest podobnie xd Za to prowizja xd wystawiłem ogłoszenie jako zwykle bez możliwości wysyłki (tylko odbiór osobisty) więc nie ma prowizji bo nie ma kup teraz. Ps. wystawiłem książkę na olx z wysyłką dwie osoby zapytały czy jest wysyłka. trzecia już chciała zejść z 80 zł na 55 zł, a czwarta kupiła bez żadnych pytań. to wszystko w 9 godzin od wystawienia na olx. po tej sytuacji nie wiem jak mam oznaczać że jest wysyłka przedmiotu przez olx żeby wszyscy zrozumieli
Rekomendowane odpowiedzi