Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.02.2026 o 01:48, JeRRyF3D napisał(a):

i prawidłowo bo to co się tam odwala to cyrk. Miałem konto zablokowane za nieopłacone 130 zł prowizji. Dzisiaj zapłaciłem, ale przed tym pytam czy jak zapłacę to czy zostaną zdjęcte ograniczenia i będę mógł normalnie korzystać, Bot mi odpisał że tak. No to zapłaciłem a tu kurna nadal wszystko poblokowane i bot mi pisze sprawdź maila a na mailu szukam "allegro konto" i widzę stary mail "Twoje konto Allegro nadal jest zablokowane – opłać zaległy rachunek" a w tej wiadomośći "Blokadę zdejmiemy automatycznie dla każdego rynku, gdy otrzymamy wpłatę za zaległe rachunki." No kurna opłacone a nadal blokada. Piszę drugiego maila z pytaniem o co chodzi i znowu bot odpisuje, że zawiesili moje konto bo doszło do naruszenia programu monetowego i kurna faktycznie, zapomniałem o tym fakcie :E 

Do dupy im się też powinni zabrać za sformułowanie w allegro pay, że jak z tego zrezygnujesz to już do programu nie wrócisz nawet na innym koncie. Czyli to taka forma zastraszenia która nie jest w żaden sposób uzasadniona technicznymi ograniczeniami bo to jak karta kredytowa w banku. Do banku można wracać bez przeszkód jeśli się kiedyś konto w nim zamknęło.

Co oznacza rezygnacja z usługi Allegro Pay

Gdy zrezygnujesz z usługi Allegro Pay, nie włączysz jej ponownie, nawet na swoim innym koncie.

Opublikowano

Ale dlaczego ktoś miałby rezygnować z Allegro Pay ?

Przecież to darmowa usługa.

Poza tym nie obraź się, ale jesteś kombinatorem a tacy zazwyczaj wcześniej czy później wywracają się na własnej skórce od banana.

Nie grasz według zasad, nie znasz zasad, a potem masz pretensje.

Opublikowano

Może darmowa usługa ale jakoś po wprowadzeniu wpychali to jako pierwszą metodę płatności. 

Zorientowałem się o tym jak kupiłem jakąś pierdołę za 50 zł przez telefon i przyszła wiadomość z BIK o tym że wziąłem kredyt.

Wyłączyłem to od razu, nie potrzebuję brać kredytów na allegro i robić sobie problemów z historią. 

Allegro Pay w prosty sposób zwiększa konsumpcjonizm, gdyż ludzie biorą na raty to na co nie mają pieniędzy a mają dochody. 

Opublikowano
44 minuty temu, Pentium D napisał(a):

i prawidłowo bo to co się tam odwala to cyrk. Miałem konto zablokowane za nieopłacone 130 zł prowizji. Dzisiaj zapłaciłem, ale przed tym pytam czy jak zapłacę to czy zostaną zdjęcte ograniczenia i będę mógł normalnie korzystać, Bot mi odpisał że tak. No to zapłaciłem a tu kurna nadal wszystko poblokowane i bot mi pisze sprawdź maila a na mailu szukam "allegro konto" i widzę stary mail "Twoje konto Allegro nadal jest zablokowane – opłać zaległy rachunek" a w tej wiadomośći "Blokadę zdejmiemy automatycznie dla każdego rynku, gdy otrzymamy wpłatę za zaległe rachunki." No kurna opłacone a nadal blokada. Piszę drugiego maila z pytaniem o co chodzi i znowu bot odpisuje, że zawiesili moje konto bo doszło do naruszenia programu monetowego i kurna faktycznie, zapomniałem o tym fakcie :E 

Do dupy im się też powinni zabrać za sformułowanie w allegro pay, że jak z tego zrezygnujesz to już do programu nie wrócisz nawet na innym koncie. Czyli to taka forma zastraszenia która nie jest w żaden sposób uzasadniona technicznymi ograniczeniami bo to jak karta kredytowa w banku. Do banku można wracać bez przeszkód jeśli się kiedyś konto w nim zamknęło.

Co oznacza rezygnacja z usługi Allegro Pay

Gdy zrezygnujesz z usługi Allegro Pay, nie włączysz jej ponownie, nawet na swoim innym koncie.

ja kiedys mialem tak - z powodu naruszen zablokowalismy twoje konto - powod kilka kont ktore łamia zasady jakie obowiazuja przy wielu kontach - najlepsze jest to ze mialem tylko jedno konto - IP było wspólne dla naszej klatki - moze dlatego - bylo to dawno temu - zalozylem inne konto w internet CAFE :E , i przeszlo - dzialalo 2-3 lata i znowu blokada tymrazem zaznaczyli ze bez naszej zgody nie moze Pan zakladac nowych kont - no to zalozylem nowe konto w banku, inne dane podalem przy rejestracji i poszlo :E 

finalnie tez zablokowali to konto ale zgodzili sie na zalozenie nowego - od tej pory na szczecie nie ma problemow