Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jak się ogarnie na pamięć co gdzie iść i lecieć jak przecinak do przodu, to może i da te 2h, to raczej jest awykonalne.

Ty grałeś w LE?

Masz nawet ściągę w postaci .jpg i robisz tylko to co tam napisane, naprawdę 2h wystarczy. Jeśli nie robisz tego w 2h to albo masz skopany build (są poradniki) albo nie wiem co robisz :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wszyscy co mieli lecieć do LA do blizza wrócili

Kondyss nie będzie spoilerował pytałem go na streamie

Raxxa nie bylo chyba

Wudji milczy

Rob (ten rudy niemiec) milczy

Obawiam się że do 11 grudnia nie ma nic innego po drodze z takich eventów aby blizzard coś ogłosił

Teraz pewnie koniec PST sezonu 10 niedługo i potem jakiś dev stream przed s10.

Na osłodę chociaż templara by dali do poe 2 teraz ale pewnie wyjdzie w tym samym czasie co paladyn w d4 czyli soon tm* blizzard 8:E 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Brolly napisał(a):

Na osłodę chociaż templara by dali do poe 2 teraz ale pewnie wyjdzie w tym samym czasie co paladyn w d4 czyli soon tm* blizzard 8:E 

Nie dodadzą do PoE II przed 1.0. Kolejność dodawania nowych klas do PoE II jest mniej więcej znana. W następnym patchu - Druid. No chyba, że Blizzard doda Paladyna w okolicach 2027, to całkiem możliwe, że się pokryje w czasie, tylko do tego czasu to PoE II będzie miało już 2x tyle klas, co DIV. ;)

Edytowane przez Imm
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Spychcio napisał(a):

Omg, 11 grudnia:E

No to czekamy:wariat:

Niech odwlekają ile trzeba jeśli mają zmiany być konkret, ale po takim czasie ten paladyn i kolejny akt mają być wypieszczone jak moja ex była wieczorami :blant:

• Haha 1
Opublikowano

Miesiąc do S10, więc na spokojnie pogra się w le a potem zacznie S10 i czas jakoś zleci. Może za jakiś okres zaczną mówić co tam było na tym spotkaniu i może s11 który będzie w na koniec listopada/początek grudnia coś tam więcej ukaże.

Mnie tam akurat paladyn jakoś nie jara, bo głównie gram magiem, ale jak będzie to się sprawdzi ;) a do dodatku będzie czas na granie w D4 i le, kiedyś może do tego dojdzie poe2 jak już wyjdzie 1.0 i będzie git git. Niech tylko dadzą sezonu nie za bardzo nakładające się i będzie  pięknie, tak miesiąc przerwy między każdym.

Opublikowano
14 minut temu, Brolly napisał(a):

Niech odwlekają ile trzeba jeśli mają zmiany być konkret, ale po takim czasie ten paladyn i kolejny akt mają być wypieszczone jak moja ex była wieczorami :blant:

Ja tak retorycznie: ile razy korpo musi Ciebie wydymac, zeby odpuscic nadzieje? 🤣

Widzial cinematic do wowa? To jest jawne walenie w preta i odcinanie kuponow. Obecnie mamy pacjenta, ktory wypadl z 10 pietra na chodnik i ktos stara sie go ocalic. Moze bedzie zyl, ale chodzic to niezbyt.

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Brolly napisał(a):

To, że Ty dowiozłeś to wierzę:D ale Blizzardowi już nie:hihot: 

Oby nas zaskoczyli... tym razem pozytywnie skoro tak przeciągają ten dodatek.

17 minut temu, Dominix napisał(a):

Miesiąc do S10, więc na spokojnie pogra się w le a potem zacznie S10 i czas jakoś zleci. Może za jakiś okres zaczną mówić co tam było na tym spotkaniu i może s11 który będzie w na koniec listopada/początek grudnia coś tam więcej ukaże.

Mnie tam akurat paladyn jakoś nie jara, bo głównie gram magiem, ale jak będzie to się sprawdzi ;) a do dodatku będzie czas na granie w D4 i le, kiedyś może do tego dojdzie poe2 jak już wyjdzie 1.0 i będzie git git. Niech tylko dadzą sezonu nie za bardzo nakładające się i będzie  pięknie, tak miesiąc przerwy między każdym.

Ja będę jeszcze grał na 100% w Titan Questa 2:yuppie: jak już wyjdzie w pełnej wersji.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ryba napisał(a):

Ja tak retorycznie: ile razy korpo musi Ciebie wydymac, zeby odpuscic nadzieje? 🤣

Widzial cinematic do wowa? To jest jawne walenie w preta i odcinanie kuponow. Obecnie mamy pacjenta, ktory wypadl z 10 pietra na chodnik i ktos stara sie go ocalic. Moze bedzie zyl, ale chodzic to niezbyt.

Tak wiem że WOW leży i sra pod siebie mimo że nie gram xd

Ja jestem takim casualem raczej ale nie tego typu płaczkiem co ciągle chce nerfy w grach i kupuje kosmetyki w D4 tylko (czyli główny target blizzarda do niedawna).

Bardzo lubię lore diablo a w szczególności wszystko co związane z paladynem/krzyżowcem już nie mówiąc że pewnie będą okolice zachodniej marchii czy tristram w kolejnym dodatku.

No ale nawet jako casual widzę problemy w grze.

Rod opuścił D4 jak i blizzarda i dzięki Bogu, ostatni dev stream co był sam Adam Fletcher po nim pisał że devi nas słuchają te wszystkie ważne rzeczy i że coś szykują, niby część streamerów też to mówiła ale pewnie mają NDA i nie mogą spoilerować.

Np kondyssa pytałem na streamie jaka przyszłość czeka D4 jak było w LA, powiedział nie będę spoilerował czekać i obserwować.

W LE jakoś mi sie nie chcę grać xd 29 odpalam poe 2 i czekanko do 11 grudnia :E

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano

Ta gra jest takim misz-maszem pomyslow, ze nie wiem jak oni by chcieli to naprawic zeby bylo bardzo dobrze. Ja tutaj mam glownie problem z polaczeniem otwartego swiata i skalowanie, lvl, skille. Tego sie nie da wybronic i powinni dac przycisk do wyboru na start sezonu - zrob 60lvl jak masz kampanie zaliczona. To jest najglupsze klikanie przez 5h ever, juz nawet Vampire Survivor wymaga wiecej uwagi i skilla do grania niz poczatek sezonu D4.

Startujesz w D2R, od zero do hella speedrun 5h, jak chcesz na spokojnie to fajnie pykasz sobie 10-20h, non stop progres, cos sie dzieje, efekt nagrody co 5-10 minut taki, ze bomba endorfinek kaze grac jeszcze. Przedmiotow tyle, ze ciezko wszystko zapamietac i mozesz sobie zrobic palladyna z lukiem jak chcesz czy inny dziwny build. W sezonie nawet z hardcorowym graniem mozesz nie miec nawet polowy z tych fajniejszych itemkow (a te fajne to i tak tylko czesc gigantycznej zbrojowni z gry). Robisz/dropisz runy i nagle jak masz baze, to robisz przedmiot i szukasz innych co pasuja do zmiany buildu. Non stop biegasz za marchewka na kiju, japa sie cieszy, dopaminka tylko podbija endorfinkowy haj.

Startujesz w D4, 5h klikasz by zdobyc 60lvl, emocje jak na grzybach, przedmiotow tyle co kot naplakal, statystyki uproszczone dla intelektualnych ameb ze strzalkami na przedmiotach (dobra, wiem ze zmienili). Ubierasz sie caly w 10-15h i papa, nic wiecej nie zrobisz, procz dobicia do 300 paragonu. Jest koniec, bo jest tak malo przedmiotow, ze latwo miec wszystkie = mozesz zrobic wszystkie buildy, a farmic bez powodu dla 1% lepszej statystyki nie daje nic.

Lubisz lore Diablo - spoczko, nie ma najmniejszego problemu, jak dla mnie mozesz codziennie skladac poklony do plakatu z gry, fajna zajawka :) Ale lepiej sobie kup ksiazki tematycznie, bo nakrecanie sie na gre wyjdzie jak zawsze - im wieksza podnieta, tym wieksze rozczarowanie.

A pomyslec, ze po premierze podstawki D3 ludzie byli w opor podjarani tym jak trudno bylo na hellu przejsc gre na zoltych itemkach, bo dobry unikat trafic wtedy to bylo fiu fiu...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, ryba napisał(a):

WoW jest akurat w tym momencie w bardzo dobrej "kondycji" a raid zamykający bieżący dodatek jest bardzo wysoko oceniany. Sorry ale jak lubisz PvE to w dungach/raidach nie ma konkurencji choćby nie wiem jak długo ludzie ględzili na forach że "WoW is dead!" (a mówią tak już od miej więcej 15 lat).

Taka "martwa gra" to chyba marzenie każdego developera. 

Pewnie możesz go nie lubić, mogą nie podchodzić ci zmiany w lore czy cokolwiek innego ale trzeba być skończonym ignorantem aby uważać że WoW is dead i że grają w niego tylko boty i nałogowcy. 

• Confused 1
Opublikowano

@Asag Serio? 4 slowa w zdaniu i zbladziles? CINEMATIC, CINEMATIC, CINEMATIC.

Zero slowa o samej grze i porownaniach. CINEMATIC. Z czego Blizzpies zawsze byl znany - zajebiste gry i kozackie cinematici w opor, ze opad szczeny. Wypuscili gowno do nowego dodatku na przyszly rok, to to skomentowalem. A gry zwalily sie duzo wczesniej (WoWa nie licze, bo nie wiem nie znam sie na nim), reszta lezy i kwiczy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ryba napisał(a):

A pomyslec, ze po premierze podstawki D3 ludzie byli w opor podjarani tym jak trudno bylo na hellu przejsc gre na zoltych itemkach, bo dobry unikat trafic wtedy to bylo fiu fiu...

Tego najbardziej mi brakuje. Zeby unikat byl unikatem. Jak gralem ostatnio w D4 to nawet juz nie podnosilem przedmiotow legendarnych tyle tego bylo

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, ryba napisał(a):

@Asag CINEMATIC. 

Czyli LE jest do bani bo od początku ma gówniane cinematic? Ten element nie ma nic wspólnego z samymi grami i odpowiada za to kompletnie odrębna grupa ludzi w studiu. 

Raz robią lepsze, raz gorsze, jednym podoba się coś innego a innym coś innego. Wygoogluj sobie ranking cinematiców z jakiejkolwiek większej serii gier i każdy będzie w innej kolejności to układał. 

A co do drugiej części to pisałem to samo już wcześniej. Dla ciebie to martwa gra która nie ma podejścia do PoE a dla innych gra w której spędzają masę czasu i kasy. Ale ty nigdy nie zaakceptujesz że ktoś może lubić takie nieskomplikowane nawalanki i może nie mieć ochoty na ARPG typu PoE. 
Pytasz ile razy korpo cię musi wydymać nie biorąc w ogóle pod uwagę że są ludzie którzy nie czują się wydymani bo lubią dokładnie to co dostają i nie tylko chętnie zapłacą za dodatek i kolejne skórki ale wręcz nie mogą się na niego doczekać. 

• Upvote 1
Opublikowano
36 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Tego najbardziej mi brakuje. Zeby unikat byl unikatem. Jak gralem ostatnio w D4 to nawet juz nie podnosilem przedmiotow legendarnych tyle tego bylo

Unikaty były swego czasu naprawdę unikalne ale większość jednak tego nie chciała, pogodz się że to nie gra dla Ciebie. A legendarne to nie unikaty. 

W poe2 też się sypią później unikaty takie są już czasy to nie d2 gdzie 100h farmy nie starczało 

Opublikowano
36 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Unikaty były swego czasu naprawdę unikalne ale większość jednak tego nie chciała, pogodz się że to nie gra dla Ciebie. A legendarne to nie unikaty. 

W poe2 też się sypią później unikaty takie są już czasy to nie d2 gdzie 100h farmy nie starczało 

Tylko ze poe2 ma inne zalety z malego studia, d4 to wielkie rozczarowanie za miliony. Bronisz tego d4 jak by twoja cnota od tego zalezala. Poprostu zaakceptuj fakt ze d4 jest gowniane

Opublikowano (edytowane)

Ilość tych unikatów jakie w PoE II się "sypią" nie byłaby nawet nazwana bieda dropem w DIV jakbyś to porównał. Nie wspominając już, że te najlepsze unikaty w PoE II to zobaczysz może 1 na 500 godzin grania. W Diablo IV po 500 godzinach grania to byś miał wszystkie możliwe ubbery, dla wszystkich klas i jakieś 400 godzin wcześniej padł z nudy.

Oczywiście, Diablo IV takie jakie jest ma swoje miejsce i target, ja nim nie jestem. Nie zmienia to faktu, że wspólna część między PoE II, a DIV to głównie gatunek, do którego obie gry się zaliczają i... niewiele więcej.

Edytowane przez Imm
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Poprostu zaakceptuj fakt ze d4 jest gowniane

Akceptuję że dla Ciebie jest gówniane. Ja się dobrze bawiłem parę sezonów temu. Inny target po prostu. Dodatek będzie może kupię na promce. No i tu mogę robić buildy bez poradników a poe2 to mnie przerasta;)

Co do poe2 jak nie wypadnie to kupic możesz. Więc to też nie tak że się nią da. Więcej czasu poświęcisz, dla mnie w poe2 brakuje ssf z bonusami jak w Last Epoch no ale nie można mieć wszystkiego.

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)

Prawda, możesz kupić w PoE II, ale te najlepszy unikaty kosztują zazwyczaj astronomiczne kwoty i potrzebujesz dziesiątek jeśli nie setek godzin(szczególnie jeśli potrzebujesz kupić więcej niż jeden) zbierania/dropienia waluty, aby je nabyć. Zwyczajnie w PoE II masz wybór w jaki sposób dojść do tych itemów, jakiś cel na dłuższe granie, w DIV not so much.

Prawdą jest natomiast, że DIV jest proste i nie potrzebujesz nic, nawet niedzielny gracz może zdobyć wszystko, zrobić wszystko bez większego wysiłku, co jest zaletą dla pewnej grupy graczy.

Edytowane przez Imm
  • Like 2
Opublikowano
10 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Akceptuję że dla Ciebie jest gówniane. Ja się dobrze bawiłem parę sezonów temu. Inny target po prostu. Dodatek będzie może kupię na promce. No i tu mogę robić buildy bez poradników a poe2 to mnie przerasta;)

Co do poe2 jak nie wypadnie to kupic możesz. Więc to też nie tak że się nią da. Więcej czasu poświęcisz, dla mnie w poe2 brakuje ssf z bonusami jak w Last Epoch no ale nie można mieć wszystkiego.

a3lgcu.jpg