voltq 1 372 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Jakie przestępstwo trzeba Popełnić żeb y dostać chłostę? Ktoś sprawdzał?
Wu70 740 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Pograłbym nawet jako czysty symulator złodzieja tylko martwią posty że na koniec i tak wszyscy wiedzą że kradniesz 1
MJRegul 495 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego (edytowane) @Wu70 u mnie nikt nie wie, czeba umić kraść Dobra, w końcu dotarłem do mapy numer 2. TO CO PRZEŻYŁEM MIĘDZY MAPĄ 1 A 2 POZOSTANIE W MEJ PAMIĘCI JAKO NAJNUDNIEJSZA, NAJBARDZIEJ WKURZAJĄCA CZĘŚĆ JAKIEJKOLWIEK GRY W JAKĄ GRAŁEM. TE ZABAWY W SKRADANIE, ZMUSZANIE DO ROBIENIA TEGO CO FABUŁA KAŻE BEZ MOŻLIWOŚCI CHOĆBY PRZEKIMANIA SIĘ ALBO POCIUPCIANIA W ŁAŹNI (X CZASU JAKBYM GRAŁ W FATALNĄ OSKRYPTOWANĄ GRĘ A NIE OPEN WORLD), JAZDY KONNO BEZ MOŻLIWOŚCI PRZYSPIESZENIA CZASU, NUDA I WYMUSZONE DŁUŻYZNY, FATALNY (WRĘCZ ŻAŁOSNY!) SIEGE I KUPA INNYCH "ALE" POWODUJĄ, ŻE TAK JAK DAWAŁEM W GŁOWIE GRZE MOCNE 9/10 TAK SPADŁO WŁAŚNIE NA NACIĄGANE 8/10 BO TO BYŁO PRZEŻYCIE TRAUMATYCZNE. Mapa numer 2 jutro, dziś już straciłem wenę na to Edytowane 13 Lutego przez MJRegul 1
voltq 1 372 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Kur... Walczyłem z chłopem chyba z 30 minut wbiłem 6 poziomów bronią drzewcowa w jednej walce i zadanie się zawiesiło i nie dało się kontynuować i trzeba od nowa Kur.. wystarczyło użyć eliksiru zguby na broni i gość padł w 10 sek Robił ktoś zadanie Spoiler Utracona cześć nazwa zadania po pierwszej walce na halabardy Nie startuje mi drugie starcie z Zawiszą czarnym ktoś wie jak to rozwiązać? Edit już znalazłem rozwiązanie gdyby ktoś miał problem z zadaniem to trzeba dać się zranić i iść do Doroty żeby nas uleczyła wtedy kolejne walki startują normalnie Edytowane 13 Lutego przez voltq
Slayer 253 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 3 godziny temu, voltq napisał(a): Jakie przestępstwo trzeba Popełnić żeb y dostać chłostę? Ktoś sprawdzał? Jak strażnika pobiłem to miałem 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego (edytowane) @azgan wliczając inflację to RdR 2 kosztował by teraz dwa razy tyle , gdyby ci którzy robili KCD 2 dysponowali takimi środkami i mogli zatrudnić większą ilość osób itd to KCD 2 była by dużo lepsza grą od RdR 2 Myślę że RdR 2 kosztował by w 2025 około 300 milionów dolarów a KCD 2 to 42 miliony , to przepaść, warhorse zrobiło dobra robotę Ten sam błąd wszyscy na ps5 Ja go 2 razy miałem w 110h Edytowane 14 Lutego przez voltq 1
azgan 1 133 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Ale narobili 🤭 https://www.eurogamer.pl/embracer-nie-spodziewalo-sie-ze-kingdom-come-2-bedzie-takim-hitem-sprzedaz-znacznie-przerosla-oczekiwania
pieciak 44 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego albo tylko ja mam takie akcje albo macie podobne ale nic o tym nie piszczcie, zaznaczam ze gra mi się mega podoba ale kolejny duży minus za wybijanie z immersji: Spoiler chodzi o questa z wykradzeniem perfum od gospodyni, zaciukałem ją i całą rodzinkę i niepostrzeżenie uciekłem z tymi perfumami, nikt mnie nie zauważył to była noc, wracam tam po 2 dniach a gospodyni z córeczką i konkubentem sobie krzątają się obok chaty jakby nigdy nic. Ja sie ptam WTF ???
skypan 1 760 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego (edytowane) @pieciak Niestety KCD2 taki jest. To co opisałeś to "gruba" akcja ale jeszcze więcej jest w pomniejszych interakcjach. Mnie dodatkowo boli mocno zamknięty Kuttenberg. Jest wiele domostw do których nie wejdziemy. Jest to niby fabularnie wytłumaczone ale do mnie to nie przemawia. Generalnie poza Kutenbergiem też jest sporo rzeczy pozamykanych ale tego to już "nie wytłumaczyli". Było tu już pisane o kościołach, że po prostu nie zdążyli ich zrobić. Pewnie też to się tyczy Kuttenberga i okolicznych wiosek. Edit. W sieci znalazłem plotkę, że przycinki powoduje odblokowanie umiejętności Miejscowy Bohater. Nie omieszkałem sprawdzić. No i plotka okazała się prawdą. Teraz musiał bym to jeszcze skonfrontować z moją wcześniejszą teorią o lagach po tepnięciu się na pierwszą mapę. Edit 2. Przeniosłem się na pierwszą mapę i wróciłem. W Kuttenberg nie ma przycinek więc wychodzi, że powoduje to jednak umiejętność Miejscowy Bohater. Nie pamiętam czy za pierwszym razem czasami nie odblokowałem tej umiejętności. Jednak nadal jest błąd z wyświetlaniem misji. Ciekawi mnie czy ogarną te błędy ? Mam wrażenie, że za mocno zachłysnęli się "zajebistością" swojej gry bo o o łatkach coś cicho a jest co robić. Pitolą coś o modach z warsztatu steam ale to akurat jest najmniej ważne, Edytowane 14 Lutego przez skypan 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Właśnie gdzie patche naprawiające gierkę minęło już 10 dni a jest dużo znanych błędów Sprawdzi ktoś czy jest mikstura resetu perkow w KCD 2? Bo w KCD 1 była taka i czy po resecie nadal przycina ? Edytowane 14 Lutego przez voltq
Tomek1623 266 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Gdzie znajdę Orzecha po tym jak go odesłałem żeby mi sie nie plątał pod nogami? 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 9 minut temu, Tomek1623 napisał(a): Gdzie znajdę Orzecha po tym jak go odesłałem żeby mi sie nie plątał pod nogami? Na pierwszej mapie trzeba pogadać z oberżysta w zelejowie 1
skypan 1 760 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Jest też na drugiej mapie w Czarciej Noże i też trzeba zagadać do oberżysty bo powrócił pies. Godzinę temu, voltq napisał(a): Sprawdzi ktoś czy jest mikstura resetu perkow w KCD 2? Tak. Jest to Latejska woda. Gdzieś to kupiłem ale nie skorzystałem 1
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 48 minut temu, skypan napisał(a): Jest też na drugiej mapie w Czarciej Noże i też trzeba zagadać do oberżysty bo powrócił pies. Tak. Jest to Latejska woda. Gdzieś to kupiłem ale nie skorzystałem Jest w KCD 2? W którym miejscu ?Próbowałeś wziąć perka miejscowy bohater sprawdzić przycinki a potem użyć tej wody i sprawdzić czy są nadal przycinki ? 1 godzinę temu, slafec napisał(a): Mam wrażenie, że druga mapa jest bardzo niedorobiona. Bugi i inne dziwne sytuacje: Ukryj zawartość - soundtrack np. biegnę sobie przez las, a nagle odpala mi się jakiś chór (nic mnie nie atakowało i nic nie uzasadniało zmiany muzyki eksploracyjnej na kościelną). Po chwili dźwięki ucichły. - znacznie dłuższe czasy wczytywania - w zadaniu głównym mam opcję zabij lub daruj życie (Buresh), oczywiście wybieram zabij, a nagle NPC jest nieśmiertelny - inwazyjne doczytywanie tekstur/pop in nawet w mało wymagających lokacjach jak łąki - w pewnej misji fabularnej w Kuttenbergu atakują mnie bandyci na terenie zamkniętym. Nagle przez mur przenika jakiś przechodzień z uliczki obok i krzyczy morderca i woła straż, która później też przenika przez ten mur - migotanie światła w cutscenkach - pewne decyzje NPCów w fabule stają się coraz bardziej irracjonalne. Ptaszek przetrzymywany w niewoli nie ucieknie przez tajne przejście, bo się boi ciasnych pomieszczeń - za dużo zbiegów okoliczności i tanich rozwiązań fabularnych Zdecydowanie lepiej oceniałbym tę grę, gdyby po pierwszej mapie był jakiś konkretny epilog i zapowiedź KCD3. Pewne problemy z tu wymienionych można naprawić, innych już niestety nie Zachwyty nad KCD 2 biorą się między innymi z tego że inne podobne gry są dużo gorsze i na tle innych brzydkich zapachów ten jest najmniej uciążliwy Upadek gamingu
MJRegul 495 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Ja po pierwszym trwajacym WIEEELE godzin zachwycie wstrzymuje sie by nie zrobic przesytu i zatesknic. 2 mapa jest jakas taka, mniej ciekawa mi sie wydaje. Musze pograc troche w F1 i wrócić z nowymi siłami.
samsung70 210 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 2 minuty temu, MJRegul napisał(a): Ja po pierwszym trwajacym WIEEELE godzin zachwycie wstrzymuje sie by nie zrobic przesytu i zatesknic. 2 mapa jest jakas taka, mniej ciekawa mi sie wydaje. Musze pograc troche w F1 i wrócić z nowymi siłami. ile godzin wbite? ja pograłem w weekend z 5h do misji gdzie zostajemy zakuci w dyby, po tym w tygodniu nie mogłem sie wkręcić, wiec trochę tylko pochodziłem po świecie, poszedłem w kierunku Kocura żeby trochę potrenować i nawet nie potrafię wykonać poprawnie combo x 3 od góry prawej i lewej, masakra, chyba czlowiek traci odruchy na młode lata 1
ODIN85 3 513 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Druga droga bez powrotu. Na 17 lvl nawet ciężko jest i dużo muszę kombinować. 1
STALKER 75 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Ta gra to rasowy chłam. Do wiedzmina 3 to nawet nie podeszło kilometr choc to inne swiaty. Totalny opór gamepleyowy. 6 minut temu, samsung70 napisał(a): ile godzin wbite? ja pograłem w weekend z 5h do misji gdzie zostajemy zakuci w dyby, po tym w tygodniu nie mogłem sie wkręcić, wiec trochę tylko pochodziłem po świecie, poszedłem w kierunku Kocura żeby trochę potrenować i nawet nie potrafię wykonać poprawnie combo x 3 od góry prawej i lewej, masakra, chyba czlowiek traci odruchy na młode lata Wez zapomnij o tym chłamie w wieska 3 zagraj szkoda zycia na to drewno. 2 5
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego 20 minut temu, STALKER napisał(a): Ta gra to rasowy chłam. Do wiedzmina 3 to nawet nie podeszło kilometr choc to inne swiaty. Totalny opór gamepleyowy. Wez zapomnij o tym chłamie w wieska 3 zagraj szkoda zycia na to drewno. A konkretniej co ci się nie podoba ?
ODIN85 3 513 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Generalnie druga mapa też mnie już wkurza. Ciągłe latanie za bzdetami a akcji tyle co kot napłakał.
voltq 1 372 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Trochę źle trafiłeś , mam ponad 1700 godzin w samego wiedźmina 3 i około 600 w wiedźmina 2 Wiedźmin miał łatwiej bo był zrobiony na podstawie książek mistrza Sapkowskiego, tutaj jest coś robione od zera tylko na podstawie wydarzeń historycznych które i tak są często pozmieniane , mimo to uważam że KCD jest lepsza gra od wiedźmina Choćby system walki w KCD świetny w wiedźminie śmieszny turlanie się i naciskanie klawisza w 2 a w 3 unik i naciskanie klawisza w ogóle nie czuć że walczy się z potworami żeby to zmienić i czuć że to jest walka z potworami to walka musiała by być w stylu soulslike 2 2
Slayer 253 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Powiem Ci voltq, że te liczby robią wrażenie o ile jestem w stanie jeszcze te 1700h w W3 zrozumieć to mój umysł absolutnie nie ogarnia 600 w W2, którego uważam za najgorszego ze wszystkich części (dla mnie W1>W3>W2). Co do KCD2 to fajna i solidna gierka ale nie wiem, troche mnie denerwują te questy poboczne. Strasznie dużo pierdół mam wrażenie 1
Rekomendowane odpowiedzi