Skocz do zawartości

Zgłoś

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No, ja jestem ciekawy jaki musi być dysonans u ludzi karmionych propagandą że dziennie ukraińcy tracą 100 swoich a zabijają 5000 rusków, albo że rakiety ruskim kończą się za 2 tygodnie (od 2 lat). W mediach propaganda że ukraina od zwycięstwa do zwycięstwa idzie przecież, gruzuje rusków tysiącami, dziennie 1000 czołgów wroga rozbija to jak może przegrywać  
    • Nie lubię Trumpa i na pewno nie oddam na niego głosu  natomiast to za jego kadencji wojska USA zwiększyły liczebność wojsk stacjonujących w Polsce. Myślę, że on mówi jedno a myśli drugie. Poza tym mnie to nie obchodzi. USA mają swoje problemy, Chiny się zbroją i nie widzę powodu dlaczego Amerykanie by mieli pomagać militarnie Europie. USA chyba nie ma nawet 350 milionów ludzi, Europa ma ponad 700 milionów a Rosja teraz pewnie około 130-135 milionów (liczby z pamięci). Moim zdaniem nie ma co liczyć na USA tylko trzeba się zbroić. Jakby Chiny zainicjowały konflikt to Rosja by mogła wykorzystać moment w którym USA by były osłabione i wtedy i tak byśmy nie mogli liczyć na znaczną pomoc. Rozumiem, że OZE i cała kwestia klimatu jest istotna natomiast powinniśmy najpierw skupić się na naszym bezpieczeństwie zamiast liczyć na pomoc kraju o ponad 2x mniejszej populacji od Europy dodatkowo w tym czasie osłabiając europejską gospodarkę.  Naprawdę mam wrażenie, że ludzie domagający się nieustannej pomocy USA to debile. Mamy cały kontynent a naszym wrogiem jest Rosja której PKB jest już pewnie z 10x mniejsze od PKB Europy. Do tego część całkiem bogatych krajów Europy nie płaci nawet 2% PKB na zbrojenia. Czas wziąć odpowiedzialność za swoje czyny i krytykować Europę za brak działań a nie obrażać się, że USA może nie chcieć nas wiecznie niańczyć.  Oczywiście liczę na pomoc USA w razie wojny ale to nie może być nasz plan a, b i c. Dlatego mam w nosie kto wygra a być może się nas by było lepiej jakby wygrał dziad z demencją, bo może byśmy zaczęli się sami zbroić. 
    • A na 4090 bez Dlss i Fg ile jest w 4k?
    • Kto chciał na PC zagrać w Zero Dawn to raczej już zagrał, gra latała nawet i za 30 kilka zł. A jak ktoś jeszcze chce zagrać, to raczej czeka na promkę na nieremaster, bo za te 30 kilka zł jest dostępna co kilka tygodni mniej więcej. No i nie była jakimś mega hitem, nie dobiła do 50 tysięcy graczy w peaku.    Targetem remastera są posiadacze PS5 i i przyszli posiadacze PS5Pro.
    • O kurde, ja mam 1/4 tego
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...