Skocz do zawartości

Komputer nie startuje - brakuje mi pomysłow

Recommended Posts

Witam, w sobote rano uzytkowalem komputer. Zgasiłem go normalnie. Wrociłem do domu okolo godziny 20 i brak reakcji na przycisk power. Kupilem w poniedzialek nowy zasilacz nadal bez zmian. Zamienilem power z reset rowniez bez zmian. Wypiałem kosci ram, grafike  - rowniez nic, brak reakcji jak wciskam power nawet wiatrak sie nie kreci. We wtorek pozyczylem od znajomego zasilacz (u niego przed wyjsciem dzialal). U mnie podlaczajac nadal nie ma reakcji. Zwierajac dwa piny od power tez sie nie wlacza. Proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobic? Czy bez zastanawiania plyta glowna do wymiany?

Przed chwilą, MAKU napisał:

Moze kabel zasilajacy?

Kable juz 3 rózne sprawdzalem, bralem nawet od tego znajomego kabel, kupowalem nowy w xkom

Dodam, ze podlaczajac kabel LAN diody sie swieca

• Upvote 1

3 minuty temu, Galvatron napisał:

Przy padniętym CPU powinien być jakiś sygnał dźwiękowy z BIOS-u, jak przy braku procesora. 

Spróbuj uruchomić komputer z wyjętym procesorem.

tylko dziwi mnie ,ze podlaczajac kabel LAN swieci sie dioda czyli wychodzi ze prad jest na plycie

Słuchajcie, przyjechał znajomy pomierzył i bateria cmos miala raptem 1,3 w spoczynku gdzie komputer sie nie uruchamial. Wyjelismy baterie na 5minut po czym włozylismy i wystartowal. Pokazywało na mierniku 2.7 jak komputer uruchomil sie. Pytanie teraz czy jak wylacze go powiedzmy znow za kilka dni to czy napiecie na baterii nie spadnie i znow nie pojawi sie problem z uruchomieniem ?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...