Phoenix. 738 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Podmienić podmieni ale to i tak nie przejdzie bo to niczym się nie różni od ręcznej podmianki 1 godzinę temu, galakty napisał(a): I przy okazji podmienia DLSS w grach multiplayer? Korzystajcie do woli... Jeśli gra sprawdza integralność plików to i tak nie przejdzie.
azgan 847 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2024 Przetestowałem dzisiaj ten progamik https://ithardware.pl/aktualnosci/dlss_updater_to_darmowe_narzedzie_dla_graczy_pc_ktore_warto_sprawdzic-34838.html i rzeczywiście robi co ma robić ale wizualnie bardziej jakoś odpowiada mi DLSS Swapper i fajnie gdyby zrobili Upgrade tego softu
azgan 847 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2024 Pierwsza gra z XeSS 2 https://www.purepc.pl/f1-24-jest-pierwsza-gra-ktora-otrzymala-aktualizacje-wprowadzajaca-wsparcie-dla-techniki-intel-xess-2 1
voltq 362 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 W fullhd dobrze wygląda quality, w 1440p już balance jest akceptowalny a w 4k nawet performance daje radę, w dobrą stronę to idzie jak już mają być te techniki
sideband 237 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Akceptowalna to jest tylko jakość i to nie w każdej grze. Tutaj rozdzielczość nie gra roli tylko wielkość piksela. Im mniejszy piksel tym bardziej pewne detale jak i również artefakty są mniej widoczne.
leven 54 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Side: To się zgadza. Obecnie siedzę przed TV Samsunga 1080p (jeszcze z dużą ramką - 2009 rok ) i mam przeskalowany rozmiar na 2160p, ale co z tego, skoro piksel na matrycy 1080p jest dupny. Ale, że siedzę jakieś 3 metry od TV, to nie widzę pikseli na tak dużym ekranie, za to gry (stare, bo nowe to kupa) w 2160p wyglądają miodnie (np. Borderlandsy, czy fishingplanet, itp podobne starocie) No i ten stary TV ma dziwne odczyty: https://ibb.co/3B3v3gG https://ibb.co/jTXchWZ Tak, czy siak warto, jeżeli jest to możliwe przeskalować rozmiar z mniejszego na większy. Tak myślę 1
voltq 362 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Opublikowano 26 Grudnia 2024 18 godzin temu, sideband napisał(a): Akceptowalna to jest tylko jakość i to nie w każdej grze. Tutaj rozdzielczość nie gra roli tylko wielkość piksela. Im mniejszy piksel tym bardziej pewne detale jak i również artefakty są mniej widoczne. Tak okiem profesjonalistów , dla mnie laika jest akceptowalne 1
Art385 144 Opublikowano Czwartek o 13:00 Opublikowano Czwartek o 13:00 Katuje właśnie FFXVI i co prawda jest to tylko FSR3.0 quality ale 1440p do 2160p wygląda doskonale. Tak powinno się implementować FSR a nie tak jak to zaimplementował CD Projekt Woke
Adam33k 12 Opublikowano Sobota o 12:00 Opublikowano Sobota o 12:00 Co do technik skalowania porównywałem sobie FSR 3+ i DLSS 3+ oba w presetach "jakość". Moim zdaniem FSR ma dalej spory problem. Obraz już na pierwszy rzut oka jest jakby zamglony? rozmyty? przy DLSS czegoś takiego nie ma. Wiadomo mówię o rzeczach które na pierwszy rzut oka widać, jak się przyjrzeć dokładnie to pewnie w obu technikach pojawią się jakieś babole ale ze swojego doświadczenia zdecydowanie DLSS nad FSRem i prawdopodobnie tak pozostanie, w końcu za chwilę DLSS4
Kadajo 1 389 Opublikowano Sobota o 15:29 Opublikowano Sobota o 15:29 Moim zdaniem jest szansa ze FSR4 będzie juz blisko DLSS, Nvidia wiec podniesie poprzeczkę 4 ? Ale tak naprawdę FSR nie musi być lepszy. Wystarczy, żeby był ok i działał a myślę ze juz w sumie tak jest.
Phoenix. 738 Opublikowano Sobota o 17:09 Opublikowano Sobota o 17:09 W jakosci DLSS raczej duzo sie nie zmieni, beda dodawac nowe ficzery, chyba ze taki DLSS4 jest jakos na nowo uczony w kwesti jakosci i to by było cos. FSR 4.0 mysle, ze bedzie to poziom obecnego DLSS bo FSR brakowalo tylko tego sznytu AI.
Kadajo 1 389 Opublikowano Sobota o 17:56 Opublikowano Sobota o 17:56 A powiem ci właśnie ze tutaj Nvidia może zaskoczyć, ja wiem ze w 4K DLSS wygląda już ok, ale nadal brakuje mu jakosci w ruchu w niższych rozdzielczościach. I to mogliby poprawić. Kto wie. 1
Stjepan 536 Opublikowano Sobota o 18:09 Opublikowano Sobota o 18:09 Jestem ciekawy kiedy zieloni pochwalą się renderingiem całego filmu do A do Z dzięki AI, tak jak to pokazywali w jakimś materiale promocyjnym, ten koleś co o tym mówił że takie rzeczy najwcześniej przy DLSS 10
skypan 82 Opublikowano Sobota o 23:05 Opublikowano Sobota o 23:05 (edytowane) Dają DLSSY i inne bajery a panel sterowania nadal w XX w No niby jest ta nowa proteza co ma to zastąpić no ale jeszcze daleka droga by to jakoś działało. Edytowane Sobota o 23:05 przez skypan
IceMan 13 Opublikowano wczoraj o 09:54 Opublikowano wczoraj o 09:54 Ostatnio testowałem DLSS w Indiana Jones i CB2077. I to też zależy od samej gry jak wypada końcowa jakość obrazu. W IJ nie widzę różnicy między nativ,dlaa, dlss q. Nawet po odpaleniu dlss balanced nie widzę pogorszenia jakości - gram w 3840x1600. W Cyberku jest już trochę inaczej, widać na niektórych elementach delikatne rozmycie (np. jakieś małe reklamy),ale możliwe do wychwycenia raczej tylko na screenshootach , podczas grania raczej mało widoczne.
Rekomendowane odpowiedzi