Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie. Będzie można w razie czego powtórzyć run o ile będziesz chciał jeszcze 2000 godzin rozegrać na szybko. :ehh:

Próbowałem AFMF i może i nie czuć laga ale za to mam na ekranie efekt motion blur :/ Próbowałem ustawień bo jest tam z 6 różnych, ale tylko ten blur był. Ciut mniejszy ale był. Coś jakby smearing przy matrycy VA mającej słaby response time. Mega dziwne.

A za to w EFT Arena trzeba włączyć limiter klatek aby dać karcie graficznej kilka % luzu, bo jak ma 99% obciążenia to input lag jest srogi. Myślę że w Arenie nie działa Anti-Lag bo Radeon Software nie skumał się że to osobna gra. Manualnie potem dodam może.

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano
53 minuty temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Coś jakby smearing przy matrycy VA mającej słaby response time. Mega dziwne.

Obecnie podobny błąd trapi prawie wszystkie lunety w grze kiedy mamy włączony DLSS od Nvidii, jedyna luneta, która daje czysty render jaką znalazłem do Schmidt and Bender 1-8x.

Jeśli zaś nie chodziło o obraz z lunety tylko ogólny to u mnie wszystko OK ze Smooth Motion od Nvidii, u Ciebie to może być jakaś ułomność AFMF od AMD.

Opublikowano
20 minut temu, caleb59 napisał(a):

Jeśli zaś nie chodziło o obraz z lunety tylko ogólny to u mnie wszystko OK ze Smooth Motion od Nvidii, u Ciebie to może być jakaś ułomność AFMF od AMD.

Możliwe. Problem jest z połączeniu z TAA w grze. Z FSR3 Q AFMF robi się ze 100fps w TAA -> 320fps :E. I już nie ma tego problemu, i faktycznie mega płynnie jest. Ale jak się człowiek skupi to jednak czuć te 10ms laga. Miminalny ale jednak, w grach fps to zawsze czuć.

Opublikowano

Chyba wybrałem najlepszą ścieżkę czyli dałem Praporowi teczkę.

Spoiler alert:

Spoiler

Przy okazji będę mógł pierwszy raz pogadać z Lightkeeperem :metal:

Założę się że jeśli dużo osób wybierze tą samą ścieżkę to Nikita doda milion tasków aby utrudnić zadanie :E To prawie pewne. Zrobi plot twist i się okaże że wszyscy wybrali najtrudniejsza ścieżkę.

Cultist Circle to niezła pomoc, a prawie nigdy z niej nie korzystałem. Mozna zamienić flashbunga na 2 żarówki. Albo dostałem 2x flash drive i gas analyzer za trade o wartości ~400K. Ciekawe co się dostaje jeśli nie potrzebuje żadnych itemow do questów.