Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lubię oglądać audyt od czasu do czasu, tak po prostu dla rozrywki. Te patologie co on pokazuje w związku z policjantami to mnie absolutnie nie dziwią.

Bo znam sporo policjantów i to są ludzie, którzy tam poszli bo po prostu nie mieli pomysłu na siebie. Skończyli np. politologie i nie wiedzieli co ze sobą za bardzo zrobić no to cyk w mundur.

Z moich osobistych doświadczeń to nie jest zachwycony. W zimę zatrzymał mnie patrol wieczorem i normalnie miałem wrażenie, że mnie przesłuchują. Padały pytania gdzie jadę, skąd wracam, czy jutro idę do pracy itp. a powód kontroli to była kontrola uprawnień, sprawdzali prawo jazdy czy niby mam.

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@lokiju

https://dziennikbaltycki.pl/zdjecie-z-mola-w-brzeznie-zglosili-jako-wykroczenie-policja-analizujemy-sprawe/ar/c1p2-27492717

https://www.facebook.com/StopChamWarszawa/posts/pfbid024B8Y8hj1rc7X1Dh2a3bQqh1zpyfGGYEAWWuQALEpwvFXbHHmq9zY7593NNRxz5S4l

Czyli sami zrobili zdjęcie, sami na siebie donieśli na policję i liczą na to, że tym ośmieszą przepis? Nie założyli nawet, że każdy sąd od razu uzna, że z tej odległości fotografujący nie jest w stanie widzieć tabliczki, która by zakazywała fotografowania :E 

Nawet pewnie nie sprawdzili czy port już posiada tabliczki zgodne ze wzorem, a i tak powieszone będą w sposób niewidoczny z takiej odległości :P 

Jak na nich to moim zdaniem bardzo mierna akcja, która nie dowiedzie niczego...

Dowiedzie absurd tego przepisu nie bój się.

Opublikowano
W dniu 19.04.2025 o 14:25, ODIN85 napisał(a):

Powieszenie tabliczki na jednostce wojskowej to nie jest taka prosta sprawa.

Grube miesiące to potrwa. Także będą nowe filmiki nie martw się:red:

W dniu 19.04.2025 o 14:26, GordonLameman napisał(a):

Się zdziwisz :) 

W dniu 19.04.2025 o 14:28, ODIN85 napisał(a):

Chyba Ty:hihot:

Pa tera:

Cytat

Aktualizacja, piątek, godz. 10:45.

W piątek rano pierwsze tablice informujące o zakazie fotografowania pojawiły się na ogrodzeniu Portu w Gdańsku. W sumie oznakowanie zamontowano w 20 miejscach.

Czytaj więcej na: https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zakaz-fotografowania-wszedl-w-zycie-Beda-ograniczenia-w-trojmiejskich-portach-n201853.html 

Zdziwiony? :) 

Opublikowano

Ja tylko się bardzo dziwię, że OP czyli @Camis jakoś przestał się ostatnio tutaj udzielać, a na labie jechał po mnie mocno, za atak na świętego audytora. Zresztą on + parę innych osób.

Więc @Camis w związku z tym co pisał Gordon. Prawnik, którego w przeciwieństwie do mnie szanujesz i poważasz.

-Czy nadal tak murem stoisz po stronie audytora? 

- Jak widzisz przyszłość kanału po wprowadzeniu zakazu fotografowania?

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Jak widzisz przyszłość kanału po wprowadzeniu zakazu fotografowania?

Tak jak pisałem na labie, że prawdopodobnie przestanie nagrywać jednostki.

A co zrobi to nie wiem dokładnie. 

8 minut temu, hubio napisał(a):

Czy nadal tak murem stoisz po stronie audytora? 

Jak dla mnie robi dobrą robotę %-), a nie udzielam się bo nie chce wchodzić w dyskusje. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, hubio napisał(a):

-Czy nadal tak murem stoisz po stronie audytora? 

A dlaczego miałby nie stać? W przeciwieństwie do policjantów, on sam prawa wówczas nie łamał :E

25 minut temu, hubio napisał(a):

Jak widzisz przyszłość kanału po wprowadzeniu zakazu fotografowania?

Będzie focił tam, gdzie nie będzie jeszcze zamontowanych tablic. Te przepisy są dziurawe jak rzeszoto. 

Opublikowano
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Gdybyś oglądał kanał to byś wiedział że oznakowania wisiały nielegalnie tam już dużo wcześniej niż weszło w życie nowe rozporządzen. Zostały zdjęte po interwencji Audytora.

Widocznie ich nie wyrzucili i znowu je powiesil:E

6 minut temu, huudyy napisał(a):

A dlaczego miałby nie stać? W przeciwieństwie do policjantów, on sam prawa wówczas nie łamał :E

Będzie focił tam, gdzie nie będzie jeszcze zamontowanych tablic. Te przepisy są dziurawe jak rzeszoto. 

Tam gdzie powieszą na pewno też:lovin:

Opublikowano
57 minut temu, hubio napisał(a):

- Jak widzisz przyszłość kanału po wprowadzeniu zakazu fotografowania?

"Co istotne, tam, gdzie tablic z zakazem nie będzie, zdjęcia będzie można realizować na dotychczasowych zasadach (bez konieczności ubiegania się o pozwolenie)."

Audytor znajdzie sobie miejsce gdzie w promieniu 300m nie ma tabliczek i będzie nagrywał - aż przyjdą i wiadomo co dalej... :E 

Opublikowano
8 minut temu, kanon7 napisał(a):

"Co istotne, tam, gdzie tablic z zakazem nie będzie, zdjęcia będzie można realizować na dotychczasowych zasadach (bez konieczności ubiegania się o pozwolenie)."

Audytor znajdzie sobie miejsce gdzie w promieniu 300m nie ma tabliczek i będzie nagrywał - aż przyjdą i wiadomo co dalej... :E 

300m dotyczy tylko ogrodzeń a nie budynków. I wtedy masz zakaz fotografowania całego terenu który jest w obrębie takiego ogrodzenia.

Wiec nie będzie już fotografowania jednostek wojskowych, elektrowni i innych tego typu miejsc. Chyba ze będzie miał pozwolenie :E

Ogólnie coraz ciężej będzie mu teraz znaleźć miejsce do prowokowania :E

Opublikowano
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Gdybyś oglądał kanał to byś wiedział że oznakowania wisiały nielegalnie tam już dużo wcześniej niż weszło w życie nowe rozporządzen. Zostały zdjęte po interwencji Audytora.

Jakbyś chociaż wszedł w link i kiedykolwiek zapoznał się z nowym rozporządzeniem, to byś wiedział, że zdjęcia w linku zawierają nowe tabliczki zgodne z poniższym. 

image.thumb.png.e640ac9030111657e8e134625d62527d.png

Opublikowano
52 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Fajne bzdury.

Oznaczenia są według nowego wzoru, więc już przestań zmyślać. 

Opublikowano
Teraz, ODIN85 napisał(a):

A co Ty Audytor i będziesz teraz chodził i mierzył?:wariat:

Taki jest wzór :)

I jak widzisz tabliczka jest odpowiedniego rozmiaru, a nie to co ty wrzucałeś:
image.png.1ff7b90c1332b0607810fd19c79c63f7.png

image.png.92ed21d4f8bbfc1e8aac796ca79c3932.png

Po prostu przestań próbować się z tego wyślizgać. Tabliczki już wiszą w różnych miejscach, bo to dla niektórych jednostek było istotne :) 

Opublikowano
9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Na innych wisiały dokładnie takie jak mają być.

Zatem na obiektach, gdzie komuś już wcześniej zależało żeby był zakaz fotografowania i gdzie wiszą lub wisiały już tabliczki zgodne z nowym wzorcem, to nie będzie stanowiło żadnego problemu, wejdą płynnie w nowe wymagania. Dłużej to potrwa jak ktoś miał stare tabliczki, albo nie miał ich wcale a teraz będzie chciał zamontować. 

Także jak wisiały i wzór był znany, to zawisną z powrotem jeszcze szybciej, albo nawet nie trzeba ich zdejmować, więc gadanie, że to potrwa miesiące to bzdura :D 

• Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No potrwa miesiące a potem to będzie kolejny martwy przepis;)

No nie potrwa, bo sam napisałeś że na wielu obiektach już były tabliczki zgodne z nowym wzorem :E 

No to którą wersję w końcu przyjmujesz?

Wersja 1. Czyli wszsytko jest gotowe wystarczy nie zdejmować/założyć ponownie

1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

35 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Na innych wisiały dokładnie takie jak mają być.

55 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Takie właśnie wisiały. Wzór był już od dawna przecież znany:E

Wersja 2. W której ma to potrwać grube miesiące?  

W dniu 19.04.2025 o 14:25, ODIN85 napisał(a):

Powieszenie tabliczki na jednostce wojskowej to nie jest taka prosta sprawa.

Grube miesiące to potrwa. 

Weź się zdecyduj raz a porządnie.

• Confused 1