Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wersję z gp niby jest napisane że pobralo pliki, ale widzę tam tylko kilkanaście MB to tak ma być czy dopiero będzie się pobierało? Nie miałem wcześniej gp wiec nie wiem jak to działa. 

Start jest o 17:00? 

Opublikowano
29 minut temu, galakty napisał(a):

X-plane dużo lepszy, ale takiej prostoty i podziwiania widoczków nie znajdziesz nigdzie indziej i tu jest piękno MFS. Jak ktoś chce realnego przeciągnięcia A320 to nie tędy droga.

Fajnie jakby w 2024 pocisnęli lepiej temat z lotniskowcami, bardzo lubiłem ćwiczyć lądowania. 

To wiadome, jeszcze teraz jak dodali jakis element progresu itd to mozna zwyczajnie traktowac to jako gre i cos porobic. 

Opublikowano
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Mam wersję z gp niby jest napisane że pobralo pliki, ale widzę tam tylko kilkanaście MB to tak ma być czy dopiero będzie się pobierało? Nie miałem wcześniej gp wiec nie wiem jak to działa. 

Start jest o 17:00? 

Standard, pobieranie gry odbywa się po odpaleniu gry, Microsoft :E O 17 możesz zacząć prawdopodobnie.

3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

To wiadome, jeszcze teraz jak dodali jakis element progresu itd to mozna zwyczajnie traktowac to jako gre i cos porobic. 

Mnie właśnie tryb kariery kusi, chciałbym porobić misje na transport, w 2020 musiałem samemu sobie wymyslać cele, a teraz chociaż jakiś progress będzie. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

@dawidoxx

To jest launcher, a dopiero z niego zasysasz gre. Tak bylo w MFS2020 o ile dobrze pamietam.

A faktycznie.

Kurde pamiętam że miałem z tym launcherem problemy przez niskie prędkość pobierania i grę pobierałem kilka dni. 

Opublikowano

No wlasnie, pomimo, ze lacze kozak to lipa jest z tym ich instalatorem. 

Taki blizzard wypuszcza patche tydzien wczesniej, pobieraja sie powoli w tle i na koniec cyk pyk i dziala a nie takie kombinowanie. 

Opublikowano

Rolling Cache w 2020 to dramat, nawet to ostatnio testowo włączyłem i takie problemy się zaczęły nad nowym jorkiem ze nie wiedziałem co się dzieje, wyłączyłem i cyk jak ręką odjął.

W 2024 jak na razie tego nie było, ale żeby była jasność 2024 praktycznie wszytko będzie zasysał z serwerów w czasie rzeczywistym, nic praktycznie nie będzie trzymane na dysku, chyba ze sam coś zaczniesz "ładować" do katalogu Community.
Asobo praktycznie cały symulator przerzuciło w chmurę, ta gra naprawdę zajmuje tylko 50GB.

Dlatego krytyczne będzie bardzo szybkie i wydajne łącze internetowe.

Will Microsoft Flight Simulator 2024 have improved loading times?

One of the biggest priorities for Microsoft Flight Simulator 2024 is to improve the simulator’s data management. One of the major changes to the simulator’s architecture being made is using Cloud streaming to help ensure that the client becomes thin. When users load into the sim, only the textures, meshes, and map data that they need will be downloaded to avoid unnecessary bandwidth and disk space usage.

This will keep the minimum specifications of the sim as low as it is now and will also reduce update and load times.

Will there be improvements to the core simulator technology in Microsoft Flight Simulator 2024?

The development team is improving almost every aspect of the simulator.
Some examples include:

Improved multithreading to improve performance

Faster download, load, and installation speeds

Improved aerodynamics and physics simulation

Improved aircraft systems including electrical, pneumatic, fuel, and hydraulics

New failure and wear & tear system

Deeper and wider avionics systems

Cockpit tablet available by default

Worldwide Vertical Obstacles

Worldwide Oil Rigs

Worldwide Glider Airports

Worldwide Heliports