Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

to jest  dostęp do konta  czy  normalnie  cdkey  bedzie?

dobra widzę żę to plati to jakieś podejrzane akrobacje  są 

Link, który podałem jest to gift steam. Gra finalnie laduje w Twojej bibliotece steam. Nie wiem co tam podejrzanego widzisz ja kupuje u nich od 20 lat i zero problemów. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Link, który podałem jest to gif steam. Gra finalnie laduje w Twojej bibliotece steam. Nie wiem co tam podejrzanego widzisz ja kupuje u nich od 20 lat i zero problemów. 

chociażby akrobacje z regionami, zapewne ryzyko bana. jeśli jednak jest tak jak mówisz, to czekam na poradnik od ciebie jak to ogarnąć na lewo 

Opublikowano (edytowane)

Tu nie ogarniasz nic na lewo. Zmieniasz region na steamie na jaki jest wymagany i tyle. Aktywujesz klucz czy tam dostajesz gift i masz grę u siebie na koncie. 
Jak ktoś bardzo chce to zakłada nowe konto dodaje tam grę a finalnie gra już na swoim głównym przez Family share. 

W roku kupuję pewnie ze 20-30 gier. 30x70€ daje ponad 8000zl. Na plati gry w dniu premiery mam od 10-30€ oszczednosc spora i na nowego RTX jest. XD

Opublikowano
20 minut temu, samsung70 napisał(a):

chociażby akrobacje z regionami, zapewne ryzyko bana. jeśli jednak jest tak jak mówisz, to czekam na poradnik od ciebie jak to ogarnąć na lewo 

Zastanów się 2x zanim zaczniesz robić z kamilkiem jakiekolwiek interesy, w tym porady. :E

Opublikowano (edytowane)

Zawsze można kupić na steamie za 70€ jak każda nowość i tyle. 😅

@caleb59 Zdziwiłbyś się ile osób przez te lata do mnie pisało i jak wielu stąd tam kupuje tylko nie każdy głośno o tym mówi. Nawet Twoi „bliscy” koledzy z forum. ;)

Opublikowano (edytowane)

The gift can be accepted ONLY on accounts with the China/INDIA/Kazakhstani region!

Trzeba mieć na uwadze, że gry są regionalizowane i nie wszystkie będą mieć odpowiedni język, po 1 nie wrzucisz tego na polskie konto, niemieckie, angielskie(brytyjskie) itd musisz mieć odpowiednie konto pod taki gift- bo to jest inny region, a steam regionalizuje swój sklep. 

Nie wszystkie gry działają z family share, często widać odpowiednią adnotację w sklepie. 

Taka adnotacja widnieje na wielu grach, to samo widnieje przy The Beast :E
obraz.png.a1b0fb1cadf3644b189ce8c0f29498b7.png 

No i na przykład ja nie mogę zostać "rodziną" dla siostry z Niemiec, bo mamy inny region- sklep musi być w tym samym kraju. Chciała mi udostępnić kilka gierek bym nie kupował ale nie można, wyskakuje błąd z nieodpowiednim krajem.

Czyli główne i drugie konto muszą mieć ten sam region- sklep(kraj).

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Trzeba mieć na uwadze, że gry są regionalizowane i nie wszystkie będą mieć odpowiedni język

Skąd Ty takie informacje bierzesz? Jeżeli dana gra ma oficjalnie np: Polski to nie ma znaczenia z jakiego regionu ją kupisz a i tak wszystkie języki będą dostępne.

9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie wszystkie gry działają z family share, często widać odpowiednią adnotację w sklepie. 

To prawda dlatego zabawa z tym FS już naprawdę dla ''wymagających'' ;)

10 minut temu, Reddzik napisał(a):

po 1 nie wrzucisz tego na polskie konto, niemieckie, angielskie(brytyjskie) itd musisz mieć odpowiednie konto pod taki gift

Po zmianie regionu wrzucisz to na dowolne konto jakie tylko chcesz.

Opublikowano

To niech Ci da swoje konto i graj offline.

11 minut temu, Reddzik napisał(a):

The gift can be accepted ONLY on accounts with the China/INDIA/Kazakhstani region!

Trzeba mieć na uwadze, że gry są regionalizowane i nie wszystkie będą mieć odpowiedni język, po 1 nie wrzucisz tego na polskie konto, niemieckie, angielskie(brytyjskie) itd musisz mieć odpowiednie konto pod taki gift- bo to jest inny region, a steam regionalizuje swój sklep. 

Taka adnotacja widnieje na wielu grach, to samo widnieje przy The Beast :E

No i na przykład ja nie mogę zostać "rodziną" dla siostry z Niemiec, bo mamy inny region- sklep musi być w tym samym kraju. Chciała mi udostępnić kilka gierek bym nie kupował ale nie można, wyskakuje błąd z nieodpowiednim krajem.

.

Opublikowano
Teraz, dawidoxx napisał(a):

Ja tam próbowałem kiedyś coś kupić na tym plati, ale nawet płatność revolutem czy aliorem nie przechodziła i sobie odpuściłem ;) 

Z tymi płatnościami są zawirowania od wojny. Mi revolut przechodzi ale tylko jak jest opcja ''global card'' jest też paypal choć rzadziej dostępny czy krypto jak ktoś ogarnia. Tam z czasem nawet idzie się ze sprzedawcami dogadać, że hajs właśnie puszczasz paypalem nawet jak nie ma. Miałem kiedyś typa u którego masę tych gier kupowałem to doszliśmy do takiego etapu zaufania, że raz w miesiącu mu całość przelewałem. Klucze dawał mi od ręki jak poprosiłem.

Opublikowano
8 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ja tam próbowałem kiedyś coś kupić na tym plati, ale nawet płatność revolutem czy aliorem nie przechodziła i sobie odpuściłem ;) 

Ja nawet do tego etapu nie doszedłem, zobaczyłem cyrylicę na stronie i dałem sobie spokój :lol2: 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Finalnie jak już tą „zabawe” przejdziesz to u mnie po tylu latach proces zakupu gry jest praktycznie taki sam jak wszędzie indziej gdzie podajesz dane karty. 
Jak wcześniej już wspomniałem jak ktoś woli pełną cenę płacić jego sprawa. 🤷

• Like 1
Opublikowano
Teraz, DITMD napisał(a):

Możliwe, ja jednak nie mam zaufania do tego typu stron. 

To jest trochę stereotyp. Tam są normalnie firmy (są też oczywiście zwykli userzy jak na Allegro) mają klucze z oficjalnej dystrybucji ze sprzedażą w setkach tysięcy sztuk i to wszystko mozesz sprawdzić wchodząc w profil sprzedawcy. Do tego chat na żywo z każdym z nich.
Wyobrasz sobie cos takiego nawet na naszym Allegro? 😅 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Możliwe, ja jednak nie mam zaufania do tego typu stron. 

ja też i chyba wyjdzie, że dam zarobić Techlandowi i Grubej rybie z Valve, wyszło na Twoje :D - tym bardziej, że utknąłem w Cronosie a dla mnie gry mają bawić a nie męczyć :/ :

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

To jest trochę stereotyp. Tam są normalnie firmy (są też oczywiście zwykli userzy jak na Allegro) mają klucze z oficjalnej dystrybucji ze sprzedażą w setkach tysięcy sztuk i to wszystko mozesz sprawdzić wchodząc w profil sprzedawcy. Do tego chat na żywo z każdym z nich.
Wyobrasz sobie cos takiego nawet na naszym Allegro? 😅 

Brzmi spoko, ale do tego nie trzeba mieć drugiego konta Steam na dany region?

Opublikowano

Oczywiście że trzeba, nie zmienisz swojego głównego by wszystko stracić, bo jest karencja po zmianie regionu, no i mogą zablokować jak widzą jakieś dziwne tego typu zmiany na koncie. Wiem to z reddit, steamgifts czy z łowców. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, DITMD napisał(a):

Brzmi spoko, ale do tego nie trzeba mieć drugiego konta Steam na dany region?

Widzisz pytanie z cyklu i tak i nie. ;)

Ja lata temu założyłem konto na rosje. Jest to moje nazwijmy ''główne'' konto steam. Jeszcze przed wojną (okres 15 lat wstecz) gry w dniu premiery kosztowały tam 8-15 euro to był max! Normalne klucze tyle, że na region RU.

Na początku wojny przez wszystkie restrykcje ceny poszły w górę i tani było już na regione Kazahstan. Więc nowe konto steam założyłem sobie na ten region i tam klucze czy gifty lądowały. Teraz najtaniej jest na Chiny. XD

Więc mam trzecie na ten region i tak sobie zmieniam w razie potrzeby. Od razu dodam, że jak odpalasz steam to mam do wyboru, które konto chce włączyć. Nie ma tu ciągłego wpisywanie login\hasło etc.

• Haha 1
Opublikowano

Tak jak myślałem, kombinacja kilkoma kontami by tylko zdobyć tanio gierkę. Nie na moje nerwy, chcę to kupuję, nie to nie kupuję, mam jedno konto i nie muszę robić przelogowania na inne, bo tamte nagle nie działa itp. Szkoda zachodu, masakryczne podchody. 
Zresztą granie na premierę w takie niepełne, wersje beta/alpha to lepiej poczekać kilka miesięcy i będą połatane przy okazji w lepszej cenie, a jak się jest cierpliwy to i w bundlu wyląduje za pół darmo.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tak jak myślałem, kombinacja kilkoma kontami by tylko zdobyć tanio gierkę. Nie na moje nerwy, chcę to kupuję, nie to nie kupuję, mam jedno konto i nie muszę robić przelogowania na inne, bo tamte nagle nie działa itp. Szkoda zachodu, masakryczne podchody. 
Zresztą granie na premierę w takie niepełne, wersje beta/alpha to lepiej poczekać kilka miesięcy i będą połatane przy okazji w lepszej cenie, a jak się jest cierpliwy to i w bundlu wyląduje za pół darmo.

Widzisz to nie jest do końca tak jak próbujesz to przedstawiać. Na dwóch pozostałych kontach (kazahstan\chiny) mam chyba 3 gry. Na jednym Hogward i dalej Cronos i coś chyba jeszcze. 99% idzie na główne. Nazwijmy to standardowy gracz ile tych gier w roku kupi? Najpierw staranna selekcja, czytanie i oglądanie tych recenzji... Może wziąć za te 350zł? hmm a może jednak nie i za miesiąc coś kupię... Tak to wygląda a ja kupuje wszystko jak leci na premierę właśnie w takich cenach. W życiu nie wydawałbym 3-4 stówy na grę aby ją ''sprawdzić'' a często jest to dla mnie przysłowiowy koszt dobrego kebaba.

Zresztą granie na premierę w takie niepełne, wersje beta/alpha to lepiej poczekać kilka miesięcy

Ja NIE MAM takich problemów...

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nie masz ochoty to nikt Ci nie karze. Pozwól, że ludzie będą rozmawiać jak chcą. ;) Nie prowokuj bo to niczemu dobremu nie służy. 

Póki co dyskusja jest na bardzo kulturalnym poziomie.