Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Powinieneś pisać scenariusze do jakiego Klanu, albo innego Zbuntowanego Anioła.  ;D 

Jeszcze ten młody pisior powinien mieć brata o którym nie wie, a tym bratem okazałby się być Krzysztof Bosak!

Caaambio dolooor, por libertaaaad!!  :rotfl2:

Kilka scenariuszy mógłbym napisać. 

Ale to historia mojego kolegi, który już kolegą nie jest. Mocno się stoczył w kwestiach moralnych, bo jakieś dragi wjechaly. I udzielanie ich nieletnim.

Za to biznesowo sobie radzi - firma transportowa w której oszukuje pracowników na dietach :) 

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szkoda! Oczywiście na początek musiałbyś zacząć oczko niżej, jakieś "Trudne sprawy" i tego typu szmira, no ale wiadomo że to na chwilę zanim by nie zauważyli takiego diamentu!

Pierwszy odcinek w sumie już masz, młody chłop ze Ślunska wstępuje do PiS, i zaraz zaczyna się staczać, pojawiają się narkotyki, handel dopalaczami, może jakiś przemyt żeby dodać wątek międzynarodowy? Brykiet z Białorusi! Tutaj jeszcze dojdzie prorosyjskość PiS, bo przecież Baćka to kukła Putina, czyli kupując u niego wspierasz pośrednio Rosję! Ale upadek moralny zauważa kolega pisiora, wkrótce były, młody ( ;D ) i obiecujący ( xD )prawnik, też ze Ślunska.

Chłopie, 10 milionów w prajmie, i jeszcze wywiad w Wysokich Obcasach!  :E 

Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Szkoda! Oczywiście na początek musiałbyś zacząć oczko niżej, jakieś "Trudne sprawy" i tego typu szmira, no ale wiadomo że to na chwilę zanim by nie zauważyli takiego diamentu!

Pierwszy odcinek w sumie już masz, młody chłop ze Ślunska wstępuje do PiS, i zaraz zaczyna się staczać, pojawiają się narkotyki, handel dopalaczami, może jakiś przemyt żeby dodać wątek międzynarodowy? Brykiet z Białorusi! Tutaj jeszcze dojdzie prorosyjskość PiS, bo przecież Baćka to kukła Putina, czyli kupując u niego wspierasz pośrednio Rosję! Ale upadek moralny zauważa kolega pisiora, wkrótce były, młody ( ;D ) i obiecujący ( xD )prawnik, też ze Ślunska.

Chłopie, 10 milionów w prajmie, i jeszcze wywiad w Wysokich Obcasach!  :E 

Mam sporo głupotek z porpzednich prac do opracowania w formie scenariusza dla trudnych spraw :E 

Chłop wstąpił do PiS, ale narkotyki pojawiły się jak z niego wystąpił :E 

BTW. Na jego ślubie był m. in. aktualny prezes TK :rotfl2:

Opublikowano
12 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

F97LLX-XIAA1G7-1-1.jpeg

Ty tak na serio? Wies,z że tylko incelia jest na tyle głupia, aby wierzyć w takie brednie?

Tu masz wykres ze skazaniami za "znęty", czyli przemoc domową:

image.thumb.png.8f99e6ed99939ac9863e2cc9d0dc520f.png

W 2021 widzimy większą ilość skaznaych (to nie są tylko zgłoszenia), a przepisy weszły w życie jakoś pod koniec 2020. Zwiększona ilość skazań w latach 2021 i 2022 wynika bardziej z COVIDa i siedzenia w domu niż przepisów umożliwiających wyrzucenie kogoś z domy. Statystyka ta koreluje też ze statystyka rozwodów, ale tu trzeba uwzględnić jeszcze większe sądowe przesunięcie, stąd wzrosty w 2022 i 2023.

image.thumb.png.3ec40b194577d9e96df00ae14f9f4d48.png

Przestań wierzyć w internetowe brednie dla inceli :) 

Generalnie dyskusja dotyczyła zdrad. Ja zalinkowałem artykuł opisujący historię, gdzie babka doiła typa z kasy i poszła się puszczać z jakimiś randomami a w międzyczasie ćpała z wojskowymi i wstąpiła do wojska żeby uciec od rodziny. Historia jak z czarnej komedii.

A ja opisałem historię zdrad faceta. I co z tego?

Myślałem, że rozmawiamy o patologiach, ale Wy lecicie po bandzie i wstawiacie jakieś morderstwa na dzieciach i gwałty. Dlaczego zawsze musicie sprowadzić dyskusję do takich wynaturzeń, żeby jakkolwiek próbować udowodnić, że w sumie mężczyźni są gorsi? No w skrajnościach są, jest więcej wynaturzeń, ale jaki to ma związek z pierwotną dyskusją?

No, ale te morderstwa, gwałty i pedofilia to też patologia, tylko jeszcze gorsza. 

Bo te wynaturzenia po prostu są i za większość z nich są odpowiedzialni faceci. Czy zatem uważasz, że byłoby OK, gdyby facety teraz mówiły - tak jak ty piszesz - że nie da się żyć w zwiazku z facetami, bo - i tu wklejały artykuły z netów o tym jak faceci gwałcą, piją, kradną, znęcają się, etc? Czy to byłoby OK? A jeśli nie byłoby OK to dlaczego? Pomyśl. Czy chciałbyś być oceniany przez pryzmat kilku % patologii? To czemu tak oceniasz kobiety? :) 

• Upvote 3
Opublikowano

Z tymi morderstwami, gwałtami i pedofilią to przesadziłeś. To nie ma żadnego związku z pierwotnym tematem. 

To tak jakby się uczepić że kobiety częściej niż mężczyźni zabijają noworodki. Bez sensu 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Decus napisał(a):

Z tymi morderstwami, gwałtami i pedofilią to przesadziłeś. To nie ma żadnego związku z pierwotnym tematem. 

To tak jakby się uczepić że kobiety częściej niż mężczyźni zabijają noworodki. Bez sensu 

Może z pedofilią. Ale tu statystyk chyba nie przytaczałem. 

Ale ofiarami morderstw i gwałtów często są kobiety - ma więc to bezpośredni związek z ich życiem. :) 

Jeśli patrzysz na bezpieczeństwo w związku to trzeba też popatrzeć nei tylko na to czy cię zdradzi, ale też czy cię nei zaciuka, nie zgwałci etc. Nie sądzisz? 

Ja wiem, że wygodne jest spłycenie tematu do tylko zdrad, a kwestie przemocy to: 

image.png.79d82321778ac5030d62889184ae7a0f.png

Ale kurła bez przesady :) 

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W 2021 widzimy większą ilość skaznaych (to nie są tylko zgłoszenia), a przepisy weszły w życie jakoś pod koniec 2020. Zwiększona ilość skazań w latach 2021 i 2022 wynika bardziej z COVIDa i siedzenia w domu niż przepisów umożliwiających wyrzucenie kogoś z domy. Statystyka ta koreluje też ze statystyka rozwodów, ale tu trzeba uwzględnić jeszcze większe sądowe przesunięcie, stąd wzrosty w 2022 i 2023.

To jest jakaś interpretacja - ale uważam, że przepisy miały w to swój wkład jak i korelacja z covidem. 

14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No, ale te morderstwa, gwałty i pedofilia to też patologia, tylko jeszcze gorsza. 

Bo te wynaturzenia po prostu są i za większość z nich są odpowiedzialni faceci.

A głównie kobiety są za abortowaniem swoich nienarodzonych dzieci, i co więcej - ludzie którzy decydują się na abort nienarodzone dzieci to w 100% kobiety - no i co?

19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To czemu tak oceniasz kobiety? :) 

Nie oceniam w ten sposób. Ty to sprowadziłeś do absurdu.

21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czy chciałbyś być oceniany przez pryzmat kilku % patologii?

A to nie ma spotów typu "przemoc ma płeć" i innych, gdzie ogół facetów jest przez kobiety stygmatyzowanych? 

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

To jest jakaś interpretacja - ale uważam, że przepisy miały w to swój wkład jak i korelacja z covidem. 

Nie za bardzo mogły, bo średni czas trwania postępowania karnego przekracza 12-13 miesięcy, jeśli zakładamy 2 instancje. Krócej byłoby, gdyby sprawcy dobrowolnie poddawali się karze, ale to wtedy przyznają się do winy, a nie o takich Ci chodzi ;) 

Zatem ten wpływ byłby dopiero widoczny w 2022 roku (bo przpeisy są z listoapda 2020). 

Większy wpływ miał szum medialny :) 

A głównie kobiety są za abortowaniem swoich nienarodzonych dzieci, i co więcej - ludzie którzy decydują się na abort nienarodzone dzieci to w 100% kobiety - no i co?

W przypadku facetów akceptacja aborcji pojawia się dopiero po zobaczeniu wpadkowego testu ciążowego :lol2: (jak w moim przykładzie z życia wziętym, bo kolega był aboslutnym przeciwnikiem, ale to "wyjątkowa sytuacja").

Nie oceniam w ten sposób. Ty to sprowadziłeś do absurdu.

Oczywiście, że oceniasz. CIagle to widać. Wrzucasz jakąś patologię z social mediów i piszesz "baby są takie". To bzdura i głupota. 

A to nie ma spotów typu "przemoc ma płeć" i innych, gdzie ogół facetów jest przez kobiety stygmatyzowanych? 

Faceci są tam stygmatyzowani czy kobiety są zachęcane do zgłaszania przemocy? :)

Czy ktoś tam mówi "z facetami to szkoda związek zaczynać"? :) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

W przypadku facetów akceptacja aborcji pojawia się dopiero po zobaczeniu wpadkowego testu ciążowego :lol2: (jak w moim przykładzie z życia wziętym, bo kolega był aboslutnym przeciwnikiem, ale to "wyjątkowa sytuacja").

Decyzja o aborcji to w 100% decyzja kobiety. Same o tym postulują. Mordują nienarodzone dzieci, jeszcze się tym szczycą (afera z Gizelą Jagielska) i zachęcają. 

obraz.png.db9096852c5be9e403de05a27f09e7ae.png

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Faceci są tam stygmatyzowani czy kobiety są zachęcane do zgłaszania przemocy? :)

Czy ktoś tam mówi "z facetami to szkoda związek zaczynać"? :) 

Ale ja nie mówię, że szkoda związek zaczynać. 

Opublikowano
8 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Decyzja o aborcji to w 100% decyzja kobiety. Same o tym postulują. Mordują nienarodzone dzieci, jeszcze się tym szczycą (afera z Gizelą Jagielska) i zachęcają. 

Z tym mordowaniem to nie pisz proszę bzdur. :) 

Tamta afera to była prawacka bzdura, jak zwykle. To samo co keidyś z Chazanem.

Każdy kto uwierzył w prawicową narrację tamtej sprawy to w mojej ocenie idiota, który kompletnie nie rozumie co się tam stało.  A niestety takich jest mnóstwo. Było to tu omawiane w wątku politycznym. 

8 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Ale ja nie mówię, że szkoda związek zaczynać. 

A co mówisz? :) 

Opublikowano
31 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Decyzja o aborcji to w 100% decyzja kobiety. Same o tym postulują. Mordują nienarodzone dzieci (...)

A kto ma ten wybór podejmować, facet, który może w każdej chwili odejść i zostawić kobietę z dzieckiem? Kobiety powinny moc decydować o sobie io swoim i oczywiście o swojej przyszłości. 

Mordują? To jest prawa ja narracja z którą się nie zgadzam.  

Miałem w pracy znajomego, prawak ultra, za Korwinem, za bąkiewiczem, przeciwny aborcji. Oczywiście wyzywał kobiety z piorunami, zaliczył wpadkę i przeklinał kobietę, że nie zgadza się na aborcję. Zwykły pajac. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Z tym mordowaniem to nie pisz proszę bzdur. :) 

Tamta afera to była prawacka bzdura, jak zwykle. To samo co keidyś z Chazanem.

To znaczy jaką prawacką narrację? Przecież babeczki same przed kamerami używały określeń typu pasożyt i inne obrzydzające epitety na dziecko w łonie matki. Prawacy choćby na głowie stanęli, to nie zrobiliby takiego negatywnego piaru co same proaborcyjne kobietki. Albo jakieś pierdololo, że mąż jedną gwałci 5 razy dziennie czy jak ona tam mówiła, i ona będzie robić aborcje xDD Nazwałem to aferą tej Jagielskiej chociaż paradoksalnie ona tam miała najmniejszy wkład w negatywny odbiór. 

26 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

A kto ma ten wybór podejmować, facet, który może w każdej chwili odejść i zostawić kobietę z dzieckiem? Kobiety powinny moc decydować o sobie io swoim i oczywiście o swojej przyszłości. 

dwudziesty pierwszy wiek, wszechobecna antykoncepcja. Może zamiast aborcji to sterylizacja? Problemu w ogóle nie będzie!

26 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Mordują? To jest prawa ja narracja z którą się nie zgadzam.  

A nie? Abortowanie procesu życiowego przez osoby trzecie to jest zabicie

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

To znaczy jaką prawacką narrację? Przecież babeczki same przed kamerami używały określeń typu pasożyt i inne obrzydzające epitety na dziecko w łonie matki. Prawacy choćby na głowie stanęli, to nie zrobiliby takiego negatywnego piaru co same proaborcyjne kobietki. Albo jakieś pierdololo, że mąż jedną gwałci 5 razy dziennie czy jak ona tam mówiła, i ona będzie robić aborcje xDD Nazwałem to aferą tej Jagielskiej chociaż paradoksalnie ona tam miała najmniejszy wkład w negatywny odbiór. 

W takim układzie nie wiem o czym mówisz, bo ja miałem na myśli tą aborcję w później ciąży, która miała całkowicei dobre uzasadnienie medyczne. 

dwudziesty pierwszy wiek, wszechobecna antykoncepcja. Może zamiast aborcji to sterylizacja? Problemu w ogóle nie będzie!

Wystarczy, że zetka nie r*cha. :0 

Nope. 

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

W takim układzie nie wiem o czym mówisz, bo ja miałem na myśli tą aborcję w później ciąży, która miała całkowicei dobre uzasadnienie medyczne. 

O całej otoczce tego. Co do samej aborcji - tam zdiagnozowali jakąś łamliwość kości u tego dziecka, ale to chyba nie było pewne na 100%. 

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wystarczy, że zetka nie r*cha. :0 

Nie rozumiem.

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nope. 

To co to jest?

Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

O całej otoczce tego. Co do samej aborcji - tam zdiagnozowali jakąś łamliwość kości u tego dziecka, ale to chyba nie było pewne na 100%. 

Było pewne. I to była łamliwość kości, która sprawiłaby, że nie przeżyłoby porodu, bo był to konkretny typ. 

Ale prawica lubi martyrologię i pozowliłaby dziecku zdychać w męczarniach w imię jezuska i innych bredni. 

Nie rozumiem.

Jak się nie rucha to nie ma problemu z niechcianą ciążą. Nie miałeś Przygotowania do życia w rodzinie? :E 

To co to jest?

Aborcja.

Tak jak zabicie w obronie koniecznej nie jest morderstwem :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Było pewne. I to była łamliwość kości, która sprawiłaby, że nie przeżyłoby porodu, bo był to konkretny typ. 

Ale prawica lubi martyrologię i pozowliłaby dziecku zdychać w męczarniach w imię jezuska i innych bredni.

Pamietaj, zeby zawsze podkreslac, ze przez celowe dzialania lekarzy w imie Jezuska spowodowali zwielokrotnienie cierpienia kobiety. Final ciazy byl taki sam, finalnie dla kobiety dramat x1000. Moze kiedys do nich to dotrze.

Edytowane przez ryba
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Może zamiast aborcji to sterylizacja? Problemu w ogóle nie będzie!

Jest antykoncepcja ale wpadki się zdarzają. Poza tym niektóre kobiety nie tolerują leków antykoncepcyjnych ze względu na skutki uboczne, wtedy pozostają tylko gumki i watykańska ruletka, te pierwsze potrafią zawieść a ta druga to szkoda słów. 

Ja nie uważam, że aborcja to zabójstwo, w orzecznictwie też nie stosuje się takiego terminu. Aborcję zabójstwem nazywaja prawaki i kościół. 

4 minuty temu, ryba napisał(a):

Pamietaj, zeby zawsze podkreslac, ze przez celowe dzialania lekarzy w imie Jezuska spowodowali zwielokrotnienie cierpienia kobiety. Final ciazy byl taki sam, finalnie dla kobiety dramat x1000. Moze kiedys do nich to dotrze.

Jestem wierzący, ale poza "jezuskiem" zgadzam się w pełni. To jest chore, żeby ludzie niby wierzący zmuszali ludzi do takich cierpień. Skurwysyny, nie prolife. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jestem wierzący, ale poza "jezuskiem" zgadzam się w pełni. To jest chore, żeby ludzie niby wierzący zmuszali ludzi do takich cierpień. Skurwysyny, nie prolife. 

Nie pitol, zawsze tak jest: jak sprawa dotyczy "kogos" to w imie jezyska. Jak temat dotknie prawicowca/ksiedza, to nagle - ups, przypadek. Tak jak to Gordon opisal wczesniej.

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)

Jak juz bawimy sie w etymologie, to moze nie nazywajmy zajscia w ciaze 'wypadkiem'?

Jak wkladasz, w gumce, bez gumki, z kalendarzem, rozancem, krzyzem, czy trzymajac za reke kolege, to robisz to swiadomie.
Swiadomie tez pozwala na to kobieta (wylaczajac gwalty oczywiscie). 

Nie ma czegos takiego jak 'wpadka', 'wpadka' to takie fajne polskie okreslenie dla idiotow, ktorzy nie sa swiadomi konsekwencji swoich czynow. 

Edytowane przez oldfashioned
  • Upvote 2