Skocz do zawartości

Resident Evil 4 Remake

azgan

Rekomendowane odpowiedzi

Fanowskie spolszczenia to jedno. Nie jesteśmy Estonią czy innym bantustanem (jeszcze nie:E). Moje podejście jest takie, że skoro wołają od nas pełną cenę gry - a często z racji kursu mamy drożej niż normalnie w Eu, to psim obowiązkiem dużego wydawcy jest zapewnić nam naszą wersję językową dla tak popularnej gry - kinową chociaż, nikt nie wymaga koniecznie dubbingu. Indyki mają nieraz polską wersję. Wstyd.

7 minut temu, Kelam napisał:

Fanowskie spolszczenia to jedno. Nie jesteśmy Estonią czy innym bantustanem (jeszcze nie:E). Moje podejście jest takie, że skoro wołają od nas pełną cenę gry - a często z racji kursu mamy drożej niż normalnie w Eu, to psim obowiązkiem dużego wydawcy jest zapewnić nam naszą wersję językową dla tak popularnej gry - kinową chociaż, nikt nie wymaga koniecznie dubbingu. Indyki mają nieraz polską wersję. Wstyd.

Stara wersja ma polskie napisy więc dużo roboty by przy tym nie było.

1 minutę temu, Necronom napisał:

Niekupowanie z powodu braku polskiej wersji to miecz obosieczny. Jasne za pełną kwotę powinno być, ale "obrażanie" się nie zmieni nic. Brak polonizacji z czegoś się bierze. Można kupić za odpowiednio niższą cenę wtedy.

Ai zrobiło fajne napisy do Dragons Dogmy 2. Tu tak się nie da?

Mi nie przeszkadza, ogram to po angielsku, to nie RPG i cała lista zadań, żebym się miał zatracić w czytaniu, które może być męczące, znam angielski, oglądam animce z ang napisami, nie wszystko dobrze zrozumiem, ale sens pojmuję, więc wiem o co chodzi.
Kupiłem, wyszło mnie 85zł za Gold Edition, przejdę Village i pewnie zabiorę się za RE4, jeszcze sprawdziłem demko by sprawdzić jak gra będzie u mnie chodzić, ale wydaje się być spoko, nie wiem na jakim etapie stoi pełna wersja, jak z patchami, ale może będzie dobrze.
Gra sama w sobie jest czymś innym niż zagadkowe Village czy RE2/3/7, dlatego RE5/6 nie ograłem, wolę grę bardziej ala SH czy Residenty te od 0-3, a nie to co stworzyli potem.

Na discordzie Resident Evil Polska był swego czasu temat dotyczący spolszczenia. Wpadałem tam co jakiś czas, konkretów nie podawali i z tego co pamiętam nie padło nigdy ile procent jest skończone ale użytkownik o nicku @Viuys zapewniał, że działa w temacie i powoli idzie do przodu. Nie wiem czy to ze względu na jakieś kwasy czy inne śmieszkowanie albo męczenie buły pytaniami kiedy? za ile będzie? itp. ale po jakimś czasie temat zamknęli podobnie jak to ma miejsce na forum graj po polsku. Z tego co kojarzę autor ma (albo miał bo sobie z tym poradził, czego mu z serca życzę) jakieś problemy dotyczące zdrowia psychicznego i tym samym po prostu jak to często wtedy bywa występował brak motywacji do działania.  

34 minuty temu, Reddzik napisał:

Kupiłem, wyszło mnie 85zł za Gold Edition, przejdę Village i pewnie zabiorę się za RE4, jeszcze sprawdziłem demko by sprawdzić jak gra będzie u mnie chodzić, ale wydaje się być spoko, nie wiem na jakim etapie stoi pełna wersja, jak z patchami, ale może będzie dobrze.

Żeby nie wywaliło 8GB VRAM w kosmos będziesz musiał wyłączyć RT i zejść z cieniami na wysokie, reszta może być na ultra, łącznie z włosami Leona. Jeśli to będzie za dużo dla 3060Ti wtedy ustaw wszystko na wysokie i na 99% będzie płynnie wszędzie.

Edytowane przez caleb59

Sprawdziłem demko, poczytałem na necie, RT off, włosy off, nie wiem czy odbicia off czy nie, bo jednak w demie widać ziarnistość o której mowa w filmiku DF, tekstury High 1gb, mesh maks, cienie wysokie, i reszta włączone, plus natywne bez FSR. Dałem tekstury 2gb i widziałem wzrost na ponad 7GB, więc wróciłem do 1GB i nie dobijało w demie do 7GB