Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A tak na poważnie, to IMO bardzo fajna gra. Jedna z lepszych, w jakie ogrywałem w tym roku.  Z tego miksu różnych gierek, wyszedł bardzo strawny koktajl. Podobał mi się system walki nastawiony na parowanie (nie trzeba było, ale największe benefity są z tego) połączony ze slasherem.  Od razu studzę, że nie jest to soulslike.  Wizualnie także bardzo ładnie, ale nie równo. Bez polityki, dei, lpg i innych agd. Z bardzo atrakcyjną panią, która wszystko ma na miejscu, tam gdzie trzeba. :cool: Jedynie, do czego mogę się przyczepić to do pewnych semi-otwartych obszarów, w których nie było za bardzo co robić. Wolałbym, aby gra była bardziej liniowa.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, lamparcicho napisał(a):

A jak fabuła? Nie nastawiam się na nie wiadomo co ale daje radę? Czy jest tylko dodatkiem na zasadzie, że mogłoby jej nie być?

Daje radę, ale to nic specjalnego, nic czego nie wiedziałeś pewnie z setki razy. Na pewno nie jest to poziom Automaty, jak sugerowały niektóre media, aczkolwiek można uchwycić kilka drobnych porównań z tych gier.  W tym kilka utworów muzycznych nagranych przez tego samego kompozytora.  Gra ma kilka zakończeń, które były na tyle dla mnie interesujące, że chcę się dowiedzieć co będzie dalej (to nie jest spoiler, twórcy potwierdzili, że będzie kolejna część). Warto też zbierać i czytać logi, aby dowiedzieć się więcej o świecie.

22 minuty temu, azgan napisał(a):

Nieźle poprawili i dodali nowe detale

200erre.gif

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Nie interesuje mnie ta gra ale patrząc na ostatni powyższy filmik to jest to jakaś nienormalna absurdalna sytuacja, że na zachodzie jest obecnie ban na zrobienie gry z takimi postaciami, chore czasy.

Edytowane przez Gothic
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kiedyś miałem niezle ciśnienie na Stellar Blade aby wyszlo na PC ale zacząlem oglądać rozgrywke i zobaczylem jak wiele skopiowano z Nier Automata to hype mi opadł, fabuła pewne elementy i zwroty w niej zawarte są wręcz na bezczelnego skopiowane tylko bez tej głębi sabularnej którą mamy w Nier.

Opublikowano
42 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Kiedyś miałem niezle ciśnienie na Stellar Blade aby wyszlo na PC ale zacząlem oglądać rozgrywke i zobaczylem jak wiele skopiowano z Nier Automata to hype mi opadł, fabuła pewne elementy i zwroty w niej zawarte są wręcz na bezczelnego skopiowane tylko bez tej głębi sabularnej którą mamy w Nier.

Dla mnie walka jest zupełnie inna.  Nier to hack & slash, a tutaj dodatkowo walka wzbogacona o elementy Sekirowe - z łamaniem postury wroga i parowaniem, czego w Nier już nie ma.  Kompletnie inny feeling z rozgrywki. 

Opublikowano
16 godzin temu, azgan napisał(a):

Nieźle poprawili i dodali nowe detale

Przypomniały mi się mody do Skyrim na fizykę, tam jest coś podobnego, to chyba będzie trzeba zagrać w Stellar Blade :uklony:

Opublikowano
17 minut temu, Jaycob napisał(a):

Dla mnie walka jest zupełnie inna.  Nier to hack & slash, a tutaj dodatkowo walka wzbogacona o elementy Sekirowe - z łamaniem postury wroga i parowaniem, czego w Nier już nie ma.  Kompletnie inny feeling z rozgrywki. 

System walki kompletnie inny ale fabuła to już jest miejscami taka kopia albo głeboka inspiracja że aż trzeszczy pod zębami.

Opublikowano
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Przypomniały mi się mody do Skyrim na fizykę, tam jest coś podobnego, to chyba będzie trzeba zagrać w Stellar Blade :uklony:

Heh pamiętam, cały Nexus zawalony był przeróbkami XD

• Upvote 1
Opublikowano

Żeby dostrzec prawdziwą sztukę, trzeba mieć wprawne oko i odpowiednio wysublimowany gust.

ewentualnie po chamsku lubić pierdziawki w najlepszym kształcie, czyli gruszki, no i balony :E

stellar-blade-ass.gif

• Haha 2
Opublikowano

Mi się nie spieszy do tej gierki, może kiedyś kupię, może nie;). Ale w okresie premiery na pc i potem rozwoju modów - podejrzewam, że bardzo wzrośnie u niektórych pecetowców poczytność pewnej bestsellerowej powieści:

Spoiler

1634889695_bdagwi_600.jpg

• Haha 2