Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Send1N napisał(a):

On wszystkie te karty wkleja z outletu dodatkowo więc to nawet nie są ceny za 100% nówki ;) 

3992 vs minimalna w innych sklepach 4679
image.thumb.png.1c395e7c986871224bac5b70aca6dda1.png

Outlet: Stan doskonały

Dlaczego warto?

Może posiadać uszkodzone opakowanie fabryczne.

Towar bez uszkodzeń

Otwarte i uszkodzone opakowanie

Kompletne oryginalne wyposażenie

Rozpakowany przez Klienta lub pracownika sklepu

Gwarancja producenta

Objęty 14-dniowym prawem odstąpienia od umowy zawartej na odległość

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja chyba dwa razy kupiłem z outletu, raz ta popsuta obudowa z xkomu allegro i straciłem tylko czas i kasę na odesłanie, potem dzwonili do mnie i przepraszali i chcieli zmiany komentarza na allegro. Drugi raz ładowarka do  dualsense na dwa pady z euro agd, ale tu było ok. Mój kontakt z outletem jest raczej kiepski, spore ryzyko jak dla mnie. A tu mamy AMD, więc tym bardziej odpada. Szukam RTX.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik Ja przyjąłem "premierę" Radeonów na chłodno i wziąłem tanio rx7800xt, skok do obecnej karty będzie duży.

@wallec do mnie dzisiaj też ma przyjść i również outlet stan doskonały, żona zrobi rozpaczkowanie, a ja testować będę dopiero w weekend.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano

Ja prawdopodobnie to samo, poczekam na AM6. Myślę, że mój rx 7800 XT w full HD powinien wystarczyć przez najbliższe lata. Potem zmiana całej platformy wleci wraz z gpu.

Opublikowano

Przyszedł mój outlet, jak można było się spodziewać po tak dużej obniżce karta była macana otwarta folia antystatyczna i na samej karcie również brak folii. W piątek jak będę w domu dokładnie ją sprawdzę

IMG-20250121-WA0001.jpg

IMG-20250121-WA0003.jpg

IMG-20250121-WA0007.jpg

IMG-20250121-WA0010.jpg

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej się zgadza, miałem taki zakup w Media expert, karton zamiast oryginalnej gąbki to był wypełniony pudełkami po jajkach, brak folii, zaślepek ale sama karta była w pełni sprawna i bez problemów. Ciężko stwierdzić czy ta aktualna sztuka była używana, na tym słabym zdjęciu od żony śladów po śrubach na śledziu nie widze, zresztą to już jest najmniej ważne, cena dobra oby nie piszczała, a po uv była względnie kulturalna.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, wallec napisał(a):

Outlet: Stan doskonały

Dlaczego warto?

Może posiadać uszkodzone opakowanie fabryczne.

Towar bez uszkodzeń

Otwarte i uszkodzone opakowanie

Kompletne oryginalne wyposażenie

Rozpakowany przez Klienta lub pracownika sklepu

Gwarancja producenta

Objęty 14-dniowym prawem odstąpienia od umowy zawartej na odległość

Mam 7800xt stan dobry, nie było widać, żeby karta wcześniej była montowana, karton trochę podarty. Teraz x870e-e stan dobry, płyta nówka przyszła, karton lekko uszk. Płyta bez śladu montażu, pyłów, na radiatorach wszędzie folie były. Ogólnie rtv/oleole 9/10 zakupów z outletu zostaję bo towar nie ma wad. Od czasu do czasu coś się trafi co było wadliwe/cewki piszczały np w kartach. Ostatnio tylko patrioty 8000mhz wróciły na outlet, bo były strasznie cienkie jak adie... 

Edytowane przez NoviAMG
  • Like 1
Opublikowano

Myślałem, że jak Szafir to chociaż Pulse a tu referent :P Ten cooler ograniczy potencjał OC, już teraz nie bierze stockowych 263W, ale jak na referenta jest ok. W testach biorą po 253W. Temperatury ok. Ja bym używał i w tym samym czasie szukał niereferenta.

• Upvote 1
Opublikowano

O, w sumie spoko temat.
Bagażem doświadczeń, nauczyłem się, że najlepiej kupować podstawowe wersje bo bardzo często dostają dobry bin krzemu, tak żeby konstrukcja karty miała łatwiej go ogarnąć.

Pokaż stock, uv i oc twojego gigabyte - porównamy i sprawdzimy kto ma większego, fajny teścik wyjdzie.

Opublikowano

Wiem o co ci chodzi ale to już nie jest klasyczne UV :E na dzień dzisiejszy na żadnej rdna nie jest możliwe coś takiego jak na nvidii gdzie możesz sobie zejść sporo z fabrycznego napięcia + ustawić przy tym nawet wyższy zegar niż na stock i masz lepszą wydajność niż z pudełka czasem nawet z poborem niższym o 100W, może kiedyś tak będzie :P 

Opublikowano (edytowane)

Jak wczoraj patrzyłem na szybko to stock w afterburner pokazuje 2570 na napięciu 1.15v i wtedy w hogwarts w 4k karta lata na 253w 2400mhz i pracuje jak na print screen z wczoraj.
Jak kliknąłem tylko w napięciu na 1025v to w hogwarts latała na 253w 2600mhz.

Zobaczę, czy poleci na 2700-2850mhz na stockowym power limicie.

Ogólnie to jest cichutka i chłodna, fajną ma krzywą wentylatorów. Nie pałuje rpm żeby było mega chłodno. Me gusta. Mała, sztywna konstrukcja.

Powklejam coś wieczorem.

Ps. wydajność jest spoko, ale "kupa" tyle siana wydać na AMD i na 100% ją sprzedam/zwróce jak upoluje rtx 3090 za 2000zł

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

Prędzej ci się to zejście z 1150mv do 1025mv wywali niż coś poprawisz :E chyba że trafiłeś jakąś złotą sztukę gdzie tak ostre zejście z napięcia pozwoli na stabilną pracę w czymś innym niż unigine heaven czy super position ;D

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

No ale rzucałem czary z godzinę i normalnie sobie grałem w grę w 4k i nic się nie stało :-)

Dwa kliknięcia w afterburner - wieczorem powrzucam jakieś print screeny, ale karta jest gituwa, prawie tak cicha jak Gaming z Trio 6800xt, którego miałem wcześniej - ofc. z 15 stopni cieplejsza :-)

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

Z mojego doświadczenia z RTX 3060 Ti to na nvidii nie ma cudów i też trzeba zejść z zegarami żeby obniżyć pobór prądu, żeby zejść na 180w musiałem ustawić 1780 MHz i 0.875v. na tych ustawieniach dawała lepsze wyniki niż 1960mhz latający jak smród po gaciach odbijając się od limitu mocy.

Edytowane przez Keleris
Opublikowano (edytowane)

@wallec Jak zrobiłeś to w czasie rozgrywki to karta pewnie cały czas trzymała wysoki zegar bez żadnych dropów tak jak np w superposition, ale zrób takie uv będąc na pulpicie zapisz zmiany i odpal np 3dmarka timespy gdzie cała krzywa będzie wzrastać i maleć, ciekawe czy przejdzie. Problem jest przez to że cała krzywa napięć się zmienia i np maxymalny zegar może być stabilny na napięciu które ustawiłeś a wejdziesz do menu gry jak karta sobie przykładowo zrzuci z 2500mhz na powiedzmy 1800 i nagle wylotka do pulpitu + crash sterownika :/ 

@Keleris np sideband zrobił na rtx 3080 lepszy o 15 czy tam 30mhz zegar z poborem mniejszym o 100w niż najniższy który osiągał na stock właśnie przez odbijanie się od limitu a to już jest coś, nie było żadnych cięć pudełkowej wydajności ;) a jeżeli mowa o kombinacji UV/OC to na 3060Ti zrobiłem o 150mhz wyższy (stabilny, niezmienny) zegar przy około 20W niższym poborze niż na stock.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
1 minutę temu, Keleris napisał(a):

RTX 3060 Ti

Ja mam wersje gddr6x. Limit 225W, bez możliwości podniesienia. Karta zbijała taktowanie do ok 1815-30mhz przez limit mocy, a przy 0.9mv i 1905mhz w benchmarkach mam ~200W i właśnie trzyma taki zegar. Oczywiście w grach mam niższy pobór. 

• Upvote 1