Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczyć wystarczy, oczywiście. Chodzi mi o całokształt. 

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Osobiscie czekam na karte 200-250W max i 16gb vram

To samo, jakby jeszcze wydajność 4080S była lub lekko więcej to się serio zastanowię.

• Upvote 1
Opublikowano
21 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Ile da się zejść z napięcia i poboru mocy na 7900XT tak aby zachować fabryczną wydajność.
Myślałem o przesiadce z RTX 4070 Super na RX 7900XT ale +100W na TGP trochę dużo :D

Aktualnie testuje takie ustawienia:

zegar max 2300MHz, napięcie 1060mV, mem 2664 MHz fast timing, PL +15% i własna krzywa wentyli.

Poniżej porównanie z defaultowym ustawieniem. 

Tutaj Stalker

image.thumb.png.20f3c03856ec2ce982fe92ea6069bfee.png

I CP

image.thumb.png.1f38d80b8d55b26df5489c2181a4a711.png

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro ta karta ma miec rzekomo wydajnosc 2 letniego rtxa 4080 to tam predzej wydajnosci braknie niz te 16gb vram w przyszlosci. To bedzie  i tak karta do 1440p 

Osobiscie czekam na karte 200-250W

Też czekam na tą serię jeżeli będzie wydajność 4080 i karta na pełnym zegarze nie będzie brała 350-400W tylko poniżej 300 to w niczym mi nie będzie przeszkadzać to że zrobię upgrade z karty 16gb na kartę 16gb ;) 

@ElKojot Piękny spadek poboru a wydajność tylko kapkę spadła, to samo jest u mnie na 6950xt, człowiek traci 10% z wydajności zbijając 100W na rdna2/3.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 3
Opublikowano

@Send1N, a jaka kulturka pracy i przyjemne temperatury :Up_to_s:

16 minut temu, Send1N napisał(a):

Też czekam na tą serię jeżeli będzie wydajność 4080 i karta na pełnym zegarze nie będzie brała 350-400W tylko poniżej 300 to w niczym mi nie będzie przeszkadzać to że zrobię upgrade z karty 16gb na kartę 16gb ;) 

@ElKojot Piękny spadek poboru a wydajność tylko kapkę spadła, to samo jest u mnie na 6950xt, człowiek traci 10% z wydajności zbijając 100W na rdna2/3.

Sam czekałem, ale ciężko było bez GPU. Teraz po ciuchu liczę, że po premierze nowych nie będę żałował :E

• Upvote 1
Opublikowano

AMD never misses the opportunity to miss opportunity

Zróbmy GPU, które ma dużą moc obliczeniową i jest szybkie ale wciąga dużo W, okrójmy ją żeby brała trochę miej W (i tak sporo więcej niż konkurencja) ale za to miała średnią wydajność, task complete! Vega, powtórz 5700XT, powtórz 6xxx XT, powtórz 7xxx, ciekawe jak będzie tym razem

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Ta bo AMD to było kiedykolwiek tanie na tym samym poziomie co oferuje całościowo NVidia 🤣 Ludki nadal wierzą w dobre korpo. 

Co ty panie jakby mogli to sprzedawali by za bezcen.Wiecznie drogie nie będą widać po procesorach 9800X3D że dobre nie jest(za 3400)

Edytowane przez CzerwonyJohn
Opublikowano
34 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Przecież każda korporacja robi jak najlepiej dla Nas, a nie dla $ :E 

Dlatego to że AMD daje coś taniej wynika tylko z tego że oferuje gorszy produkt oraz mniej a nie dlatego że to dobre AMD. 

23 minuty temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Co ty panie jakby mogli to sprzedawali by za bezcen.Wiecznie drogie nie będą widać po procesorach 9800X3D że dobre nie jest(za 3400)

Cen w sklepach nie podnosi AMD i to nie ono na podwyżkach zarabia ;) 

• Like 1
Opublikowano

Oczywiście, i właśnie trzeba brać całokształt pod uwagę. Ja wybrałem akurat radka, a z tego względu że RT mnie w ogóle nie interesowało, gram strasznie mało, a nie po to kupuję nową kartę aby bawić się suwakami, wszystko w prawo i dziękuję. I tak rozważałem przez chwilę opcję aby może zobaczyć te niesamowite RT :E ale to by trza było celować w przynajmniej 4080, i biorąc pod uwagę rzeczy które wymieniłem wyżej, to jednak wolałem zapłacić o połowę mniej :) a nie kombinować aby gra mi trzymała 60 fps, a te dlss czy fg to też zbędne dla kogoś kto gra w 60 fps i uważa te ficzery za zwykłe robienie ludzi w wuja, wiem że niby nie widać, ale o Tajlandii nie będę pisał :) 

Opublikowano
15 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Robią miejsce pod NAVI 48, które też będzie miało 16 GB pamięci. 

Ciekawe czy 7900 XT(X) wciąż są produkowane. 

Jeszcze nie widziałem info o zakończeniu produkcji a odważni używają ich profesjonalnie coraz częściej, co też widać w rozwoju driverów gamingowych pod winde. Mój XTX w takim cinebenchu jest szybszy niż W6800 o 5k pkt a to będzie z 50%. Oczywiście osobiście w dupie mam zastosowania pro ale zakładam, że już rozwijają tę strone driverów aby im gówno nie wyszło przy UDNA. 

Swoją drogą jeśli idzie o UV bawiłem się wczoraj Steel Nomadem i jak ten test grzeje HS to jest kosmos przy zamkniętej budzie przy 2k rpm na wentylach pod koniec testu stabilności HS ma 90 stopni. Dziś pogramy sobie na tych nastawach jak 24GB master race w Indiane Jonesa. Rozwala mnie ten silnik RT na AMD chodzi elegancko w 4k a dodatkowo nie wygląda jak zaszumiony odbyt szatana znaczy gry UE5 sponsorowane przez NV  

Opublikowano

Imo tak. Ja chyba na tym XTX posiedzę sobie długo głównie ze względu na ten bufor Vramu. Niby mam najtańszego ale PINE znaczy XFX umie robić radeony. No i to jak na tej karcie można skalować pobór prądu jest posrane. W podstawkę Horizona 2 w 4k można grać w zakresie pracy VRR LG C2 na 1.2 GHz i poborze 220W :E