Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak powinny wyglądać ceny jak się generacja kończy. Ale ludzie tłumnie wykupują nagle wszystko, bo na starej karcie się nie da grać i mamy co mamy. Tu rzuty poszły chyba liczone z starych cen. Jutro cały dzień poza domem, a szczerze przyznam, że ta 7900xt kusi mocno żeby się pobawić 

Opublikowano
20 minut temu, Send1N napisał(a):

W tym sklepie to się ktoś musiał z choinki urwać w takim razie jak jeszcze sprawną z pełną gwarą xtx puścili za 2.2K :E 

Ja ją widziałem przez chwilę ale już się nie dało kupić, miałem odświeżanie w Oleole na 3 minuty, jak mi pingnęło to już niestety nie dało się daty dostawy wybrać.

Myślałem że klawiaturę pogryzę, XTX w wersji Magnetic Air za 2200 zł, jedyne co mi się udało zdobyć to jej zdjęcia, nie wiem po co ale sobie pobrałem.  :E 

• Haha 4
Opublikowano
42 minuty temu, NoviAMG napisał(a):

Dziś wjechał do mnie 7900xt za niespełna 2100zł. Karta jest niesamowicie cicha :o. Ni cewek, ni wentylatorów nie słychać, bez podnoszenia limitów całkiem fajne wyniki kręci. W grach 3000mhz+ leci na 1v z panelu amd ;) . 

pr_ith.JPG

sn_ith.JPG

ts_ith.JPG

Novi, weź to na handel, przytulisz prawie ~1000zł.
Steel nomand ledwo 10% więcej niż rtx 3080.
Ray tracing nie włączysz, dlss nie włączysz, fsr 4 nie włączysz, ai nie włączysz.
Karta jest super, ale za nówkę zrobisz dobre siano ~2800-3000 PLN i sobie weźmiesz coś "normalnego" od nvidii z gwarancją w używce albo nóweczkę od AMD 9070XT.

Szkoda na tym siedzieć, będziesz miał z tyłu głowy, że czegoś brakuje i że masz opcje w grze na szaro, których nie da się włączyć.

Opublikowano (edytowane)

@Mar_s

Byle nie do pamięciowki :E. Dokładnie to ta karta była :). 

Teoretycznie tak, ale za 3k dziś nic lepszego nie kupi. Głównie raster się u mnie liczy w grach mp. A docelowo i tak celuje w 4090/5080, ale to na spokojnie aż kurz opadnie i ceny się unormują.  Dla mnie jest mega bomba, przesiadka za 300zl z 7800xt na 7900xt . 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano

Ja mam bota, i korzystam jeszcze ze skryptów, ale jak widać i tak nie zawsze się uda.

I tak jak powyżej napisano, wrzucanie tych ofert nie ma sensu bo to jest kwestia sekund czasami, nawet nie minut, tej XTX za 2200 zł nie udało mi się złapać.

Opublikowano

witam

czy na asrock7900xtx taichi w stresie na domyślnych ustawieniach GPU 64 max i hotspot 98 max jest ok ?

obudowa bequiet 500dx 2 wentylatory z przodu i jeden z tylu