Phoenix. 4 711 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca Przyrost z SAM jest zalezny od gry i w jednej bedziesz miec zerowy przyrost, a w innej moze byc 15% Te gry reaguja dobrze na SAM: 1
marcin2468 28 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca a rage mode coś daje? czy tylko większy pobór prądu i więcej ciepła? Rage mode jest dostępny tylko na kartach z dopiskiem x/xt i chyba xtx
marcin2468 28 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 40 minut temu, Phoenix. napisał(a): Olej to już dawno to olałem bo nic na ten temat nie znalazłem ale wolałem zapytać bo człowiek całe życie się uczy.
wallec 799 Opublikowano 30 Czerwca Opublikowano 30 Czerwca Najlepsza wersja za 1559zł https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/sapphire-karta-graf-sapphire-nitro-rx7700xtoc-12.bhtml 1
Pentium D 1 157 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca W dniu 30.06.2025 o 08:04, wallec napisał(a): Najlepsza wersja za 1559zł https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/sapphire-karta-graf-sapphire-nitro-rx7700xtoc-12.bhtml Środa wieczór i nadal dostępne. Sam chwilę temu kupiłem 7900 xtx za 2700, ale po 30 minutach anulowałem bo na co mi ten kaktus. W zeszłym miesiącu grałem łącznie przez godzinę
Phoenix. 4 711 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca 5 godzin temu, Pentium D napisał(a): Środa wieczór i nadal dostępne. Sam chwilę temu kupiłem 7900 xtx za 2700, ale po 30 minutach anulowałem bo na co mi ten kaktus. W zeszłym miesiącu grałem łącznie przez godzinę Też bym anulował jak za 3k można mieć 9700XT 🤣🤦♂️ 2
Pentium D 1 157 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca @Phoenix. Anulowałem a kartę i tak wysłali 2
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Nie polecam 25.6.3 na 7800xt, gierki zaczely crashowac na ustawieniach ktore byly stabilne w poprzedniej wersji sterownika. 1 1
Pentium D 1 157 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca (edytowane) Nie wiem czy brać z automatu tego 7900 xtx,wsadzić na weekend czy wyjąć i odrazu robić zwrot. Z jednej strony trochę kusi a z drugiej nie chce mi się grzebać w kompie. Edit: samo się rozwiązało. Poszedłem z markerem w razie czego. Otwieram skrytkę wyjmuję karton a karton mocno zgnieciony. Klikam, że jest problem, że przesyłka uszkodzona. Paczka spowrotem do skrytki i cześć. Nawet nic pisać na paczce nie musiałem. Edytowane 4 Lipca przez Pentium D 2
Grolshek 515 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) 16 minut temu, wallec napisał(a): 7600xt gamingu OC 16gb za 968 link Czerwona lampka mi się zapaliła. Edytowane 6 Lipca przez Grolshek 1
Pentium D 1 157 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca 12 godzin temu, wallec napisał(a): Daja gware i darmowy zwrot Dupy pewnie też jak potrzeba. To i RTX 4070 którego miał to zwroty z amazona. 2
Hard Reset 33 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Zainstalowałem , ale mało grałem. Wywala mi Alan Wake 2 do pulpitu (wersja 1.2.8) po włączeniu ray tracing . Spotkał się ktoś z tym ? Jak tylko wyłączę RT w ustawieniach gra działa dobrze .
Hard Reset 33 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 5 minut temu, Karro napisał(a): ach te radeony zresztana 7000 da sie grać z rt w alan wake? watpliwe ,nawet dla tej gry ktora jest wolna jak flaki z olejem Spokojnie da się grać jeśli komuś wystarczy 40-60 FPS bez FSR w 1440p . Akurat w AW2 wystarczy jak włączę odbicia, bo to jedyna zauważalna różnica w grafice , reszta detali na maxa .
tomcug 2 440 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Pełny pakiecik z PT odpada, na tym w 1440p ze skalowaniem RTX 4080 się wykłada. Co najwyżej 1 efekt jak kolega wyżej pisze.
Hard Reset 33 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Na starszej wersji gry i starszych sterownikach gra działała z RT a teraz mi wywala do pulpitu . Może ktoś sprawdzić czy na GRE albo na innym radeonie czy występuje taki problem ?
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia @Hard ResetCofnij sterownik i sobie graj, ja tak mialem z Cyberpunkiem.
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia 33 minuty temu, Hard Reset napisał(a): Na starszej wersji gry i starszych sterownikach gra działała z RT a teraz mi wywala do pulpitu . Może ktoś sprawdzić czy na GRE albo na innym radeonie czy występuje taki problem ? Mi na 25.6.3 nawet w Alanie na najniższym RT po kilkunastu sekundach gry wywala błąd i zamyka grę. Ale akurat w Alanie nie warto RT w ogóle używać. 7800XT ledwo zipie w rastrze bo trzeba się ratować FSR Q aby było ponad 60fps, a i tak są lokacje gdzie to dropnie do 45, a nie ma Frame Gena aby poratować płynność. Gdyby Frame Gena dodali to możnaby próbować, ale nawet fluid motion frames nie działa z tego co widzę. W Alanie mi nie było dane pograć z max PT, ale na pewno tego RT low / medium nie warto włączać bo nie widać różnicy... poza tym że fps /2. A gra bez wygląda i tak epicko.
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) @HappyLittleGamerNie ma co katowac 7800xt w Alanie. Karta jest zbyt slaba zeby RT uciagnac w tej grze. Edytowane 6 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Właśnie włączyłem PT i nie wywala. Dopiero jak się włączy transparency (ta opcja na samym dole) to od razu crash. Z tego co widzę to 9070XT robi 2x fps względem 7800xt, ale to i tak byłoby za mało w tej grze, bo tu się celuje i strzela. Ale pewnie jakbym miał 9070XT to bym się katował PT, i w rezultacie grał pewnie w gorszej jakości grafiki bo nie ma ray reconstruction i fg
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) @HappyLittleGamerPo co? Jara Cie PT, to czemu nie RTX? Edytowane 6 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
Rekomendowane odpowiedzi