Skocz do zawartości

RX 7xxx (RDNA 3) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Środa wieczór i nadal dostępne. 

Sam chwilę temu kupiłem 7900 xtx za 2700, ale po 30 minutach anulowałem bo na co mi ten kaktus. W zeszłym miesiącu grałem łącznie przez godzinę :E

Też bym anulował jak za 3k można mieć 9700XT 🤣🤦‍♂️

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy brać z automatu tego 7900 xtx,wsadzić na weekend czy wyjąć i odrazu robić zwrot. Z jednej strony trochę kusi a z drugiej nie chce mi się grzebać w kompie.

Edit: samo się rozwiązało. Poszedłem z markerem w razie czego. Otwieram skrytkę wyjmuję karton a karton mocno zgnieciony. Klikam, że jest problem, że przesyłka uszkodzona. Paczka spowrotem do skrytki i cześć. Nawet nic pisać na paczce nie musiałem. 

IMG20250704095546.thumb.jpg.97f6f61bf5581818320fae9004f2f051.jpg

Edytowane przez Pentium D
  • Upvote 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
5 minut temu, Karro napisał(a):

ach te radeony

zresztana 7000 da sie grać z rt w alan wake? 

watpliwe ,nawet dla tej gry ktora jest wolna jak flaki z olejem

Spokojnie da się grać jeśli komuś wystarczy 40-60 FPS bez FSR  w 1440p . Akurat w AW2 wystarczy jak włączę odbicia, bo to jedyna zauważalna różnica w grafice , reszta detali na maxa .   

Opublikowano
33 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

Na starszej wersji gry i starszych sterownikach gra działała z RT a teraz mi wywala do pulpitu . Może ktoś sprawdzić czy na GRE albo na innym radeonie czy występuje taki problem ?  

Mi na 25.6.3 nawet w Alanie na najniższym RT po kilkunastu sekundach gry wywala błąd i zamyka grę. Ale akurat w Alanie nie warto RT w ogóle używać. 7800XT ledwo zipie w rastrze bo trzeba się ratować FSR Q aby było ponad 60fps, a i tak są lokacje gdzie to dropnie do 45, a nie ma Frame Gena aby poratować płynność. Gdyby Frame Gena dodali to możnaby próbować, ale nawet fluid motion frames nie działa z tego co widzę. 

W Alanie mi nie było dane pograć z max PT, ale na pewno tego RT low / medium nie warto włączać bo nie widać różnicy... poza tym że fps /2. A gra bez wygląda i tak epicko.

Opublikowano

Właśnie włączyłem PT i nie wywala. Dopiero jak się włączy transparency (ta opcja na samym dole) to od razu crash. 

Z tego co widzę to 9070XT robi 2x fps względem 7800xt, ale to i tak byłoby za mało w tej grze, bo tu się celuje i strzela. Ale pewnie jakbym miał 9070XT to bym się katował PT, i w rezultacie grał pewnie w gorszej jakości grafiki bo nie ma ray reconstruction i fg :przytul: