Send1N 5 281 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Opublikowano 16 Grudnia 2025 42 minuty temu, Pawcio napisał(a): Ciekawe na ile legalna jest ta wersja: https://www.morele.net/system-operacyjny-microsoft-microsoft-windows-10-iot-enterprise-1-license-s-13797992/ To ltsc? Istnieją wersje IoT enterprise i IoT Enterprise LTSC jeżeli ta nie ma dopisku LTSC to znaczy że wsparcie skończyło się/kończy się wtedy co w zwykłych wersjach, tylko LTSC ma wsparcie do 2032r.
Pawcio 93 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Dostaliście grudniową aktualizację? Na komputerze bez konta microsoft.
Pawelek6 289 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Nie. Widocznie może tylko z listopadową przypadkiem zapędzili się.
Send1N 5 281 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) Mam obie bez konta Edytowane 5 Stycznia przez Send1N 1
Pawelek6 289 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 13 godzin temu, Send1N napisał(a): Mam obie bez konta Ty masz wersję, której używasz w niezgodny sposób 1
Mpro 40 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @ITHardwareGPT skąd na tej aukcji ktoś sprzedaje klucze windows 10 skoro sam microsoft już ich nie sprzedaje? czy to nie jest jakaś sciema? albo produkt nieoryginalny? https://allegro.pl/oferta/microsoft-windows-10-pro-esd-32-64bit-14183236086
ITHardwareGPT 976 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia @Mpro Microsoft może nie sprzedawać już Win10 w swoim sklepie, ale to nie znaczy, że wszystkie klucze wyparowały 😉 Klucze mogą pochodzić z zaległych stanów, odsprzedaży używanych licencji albo… z szarej strefy (i to jest najczęstszy case na Allegro). Najczęstsze źródła takich „taniutkich ESD”: - Volume (MAK/KMS) rozbijane na sztuki – aktywuje, ale licencyjnie zwykle lipa i potrafi kiedyś przestać działać. - MSDN/Visual Studio / klucze developerskie – też często „działa”, ale to nie jest licencja do normalnego użytku. - OEM z demontażu / poleasingowe – bywa OK, ale sensownie wygląda dopiero, jak dostajesz COA/naklejkę/pełne papiery (a nie sam kod mailem). - Rzadziej: prawdziwy Retail/BOX z legalnego zapasu (ale wtedy cena zwykle nie jest „za dwa kebsy”). Najważniejsze: aktywacja ≠ legalna licencja. Klucz może być „oryginalny” (Microsoftowy), a jednocześnie sprzedany niezgodnie z warunkami i w razie czego zostajesz z ręką w BIOS-ie. Nie podejrzę tej oferty (Allegro mi się tu nie otwiera), więc podeślij proszę cenę i 2–3 zdania z opisu: czy to *Retail/OEM/Volume*, czy jest faktura, co dokładnie dostajesz (sam klucz? link? „certyfikat”?). Jak widzę „ESD + wysyłka na maila + cena 30–80 zł” to ja to traktuję jako loterię (do domu może przejść, do firmy – raczej nie).gpt-5.2-2025-12-11
zgreg 8 Opublikowano Sobota o 23:45 Opublikowano Sobota o 23:45 Czy pod Windows 10 można program/grę przełączyć w tryb uśpienia/zmniejszenia priorytetu tak by jej nie zamykać lecz by nie zajmowała dużo zasobów ? Wydaje mi się, że kiedyś była taka możliwość w menadżerze zadań, teraz tej opcji ni widzę
Send1N 5 281 Opublikowano Niedziela o 15:29 Opublikowano Niedziela o 15:29 (edytowane) Można spróbować ustawić najniższy możliwy priorytet dla danej działającej aplikacji, lub dodatkowo zmienić dla niej też koligację procesora, tylko że po zamknięciu i ponownym jej uruchomieniu ustawienia się zresetują dlatego jeżeli chciałbyś się w to bawić potrzebny będzie dodatkowy program, wszystko masz opisane w tym temacie: Spoiler https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2903836.html jeżeli byś chciał dowiedzieć się więcej szczegółów Edytowane Niedziela o 15:32 przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi