lamparcicho 438 Opublikowano wczoraj o 10:22 Opublikowano wczoraj o 10:22 A co to za szopka się odstawia? https://www.gry-online.pl/newsroom/xbox-series-x-zostanie-wycofany-z-polski-w-sieci-pojawily-sie-nie/zb2bc40 No lolegro ceny niektórych XSX jak za ps5 Pro albo wyższe nawet, szkoda że w tym Januszlandzie tak szybko na stacjach nie reagują kiedy baryłka potanieje Wczoraj w Biedrze stałem 10 min w kolejce bo jakaś baba z Czech masło kupowała na kilogramy, istny cyrk Za to jak bzdurne konsolki czy napędy do nich z jakiś względów jeszcze nieoficjalnych mogą podrożeć, jeśli istnieje jakaś choćby najmniejsza przesłanka ku temu to reakcja sklepów i Januszków jest natychmiastowa. 1
reddy 52 Opublikowano wczoraj o 10:29 Opublikowano wczoraj o 10:29 „Świetna” decyzja Microsoftu, ze sklepów prawie wywiało już konsolę, to i ceny oszalały. Niech jeszcze używki zdrożeją to swojego opchnę Nie wróży to dobrze następnej generacji, jeśli będzie to jaka i jeszcze na wybranych rynkach? Cofamy się do bambusowego lasu
slafec 69 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Wczoraj czytałem plotki nt. handhelda od MS i nie są one zachęcające. Co ten MS wyprawia?
reddy 52 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Tworzą usługę, masz płacić abonament i być szczęśliwy Microsoft oświadczył, że konsola zniknęła ze sklepów z powodu dużego popytu przedświątecznego. Może. Ale kurczę, xsx sprzedaje się słabo, fakt. Nigdy problemów z jego dostępnością nie było, z premierą włącznie, a teraz po 4 latach ludzie się rzucili?
Phoenix. 505 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) MS wprowadza bialy model z dyskiem 1tb oraz nowy model z napedem i dyskiem 2tb, no ale portale podlapaly drame i sieja panike, ze cos wycofali Po prostu chwilowo brak dostaw nowego modelu a stary sie na pniu wyprzedaje. O nowych modelach i kiedy maja byc wprowadzone wiadomo juz od miesiecy. https://www.euro.com.pl/konsole-xbox-series/microsoft-xbox-series-x-1tb-bez-napedu-bialy.bhtml Z napedem jeszcze nie dodali. https://www.purepc.pl/microsoft-zapowiada-nowe-wersje-konsol-xbox-series-x-w-tym-takze-wariant-pozbawiony-napedu-blu-ray https://www.ppe.pl/news/359663/xbox-series-x-w-polsce-xbox-polska-wyjasnia-problem-dostepnosci-konsol.html Edytowane 11 godzin temu przez Phoenix.
Kris194 555 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): MS wprowadza bialy model z dyskiem 1tb oraz nowy model z napedem i dyskiem 2tb, no ale portale podlapaly drame i sieja panike, ze cos wycofali Po prostu chwilowo brak dostaw nowego modelu a stary sie na pniu wyprzedaje. O nowych modelach i kiedy maja byc wprowadzone wiadomo juz od miesiecy. https://www.euro.com.pl/konsole-xbox-series/microsoft-xbox-series-x-1tb-bez-napedu-bialy.bhtml Od miesięcy się mówi o tym, źe M$ się wycofuje z Xbox z Europy a ty twierdzisz, że się na pniu sprzedaje
sino 9 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, reddy napisał(a): 1. konsola zniknęła ze sklepów z powodu dużego popytu przedświątecznego. Może. 2. a teraz po 4 latach ludzie się rzucili? 1. Zawsze tak było, dotyczyło to PSX, PS2, PS3 itd. 2. Tak. Są lecący na ex-y (szczególnie fanboje Sony). Ja wersje beta mam głęboko gdzieś od czasu Hitman 2016, nie gram w żadne beta / alpha na premierę. Oto ostatnie premiery (jako, że je olewam to nie podam wszystkiego): -jakiś badziew odgrzewany kotlet Call of Duty (nr1 na TA, ex GP) -jakiś hit Indiana Jones (nr3 na TA) -Flight Simulator 2 -Marvel Rivals (to nie ex ale nr4) Edytowane 9 godzin temu przez sino
Phoenix. 505 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 37 minut temu, Kris194 napisał(a): Od miesięcy się mówi o tym, źe M$ się wycofuje z Xbox z Europy Przeciez nie wycofuje konsol, beda tylko nowe rewizje. Stonowisko MS Polska tez nic nie pisze o jakims wycofywaniu Wycofuja konsole, a jednoczesnie pakuja nowe rewizje do sklepow 37 minut temu, Kris194 napisał(a): a ty twierdzisz, że się na pniu sprzedaje Stare modele beda zastapione nowymi dlatego stare sa wyprzedane i nie ma dostaw nowych wiec w sklepach brakuje obecnie konsol. Dostawy nowych modeli beda w styczniu, a z XSS nie ma tego problemu. Edytowane 9 godzin temu przez Phoenix.
Kris194 555 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 31 minut temu, sino napisał(a): 1. Zawsze tak było, dotyczyło to PSX, PS2, PS3 itd. Nie było żadnego dużego popytu przedświątecznego, wejdź sobie na morele czy mindfactory i sam zobacz. 27 minut temu, Phoenix. napisał(a): Przeciez nie wycofuje konsol, beda tylko nowe rewizje. Stonowisko MS Polska tez nic nie pisze o jakims wycofywaniu Wycofuja konsole, a jednoczesnie pakuja nowe rewizje do sklepow Stare modele beda zastapione nowymi dlatego stare sa wyprzedane i nie ma dostaw nowych wiec w sklepach brakuje obecnie konsol. Dostawy nowych modeli beda w styczniu, a z XSS nie ma tego problemu. Wiesz o tym, że wersja limitowana "Galaxy Black" ominęła między innymi nasz rynek, prawda?
Phoenix. 505 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Byc moze, nie sledze rynku xboxa. Tak czy innaczej z rynku konsola nie zniknie Co najwyzej bedzie model bez napedu ale oba obozy zmierzaja w strone cyfryzacji. A poki co MS Polska potwierdzil, ze to chwilowe braki w dostawach.
Gonzo3211 9 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jak tylko zobaczyłem, że niby się wycofują, zajrzałem na olx u siebie, a tam series x za 1500 pełen komplet i do negocjacji. Ja akurat sobie podarowałem bo i tak niemiałbym czasu podjechać, ale patrzę że i tak już nie ma . Tak czy siak spoko cena. Na prawdę ten ms... w końcu zrobili spoko konsole po xbonie to zamiast rozwijać, to ubijają.
kanon7 135 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, Phoenix. napisał(a): a stary sie na pniu wyprzedaje Tak, tak… XSX stoi w każdym domu obok napędu blu-ray (do PS5 Pro) kupiony w cenie sugerowanej 459 zł… 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Stare modele beda zastapione nowymi Tak, będą… jeden sklep wrzucił „wkrótce” a miesiąc temu jak wysłałem zapytanie - kiedy będą mieć to otrzymałem informację że nie mają nawet orientacyjnej daty kiedy przyjdzie. Trzeba czekać. Jakoś PS5 Slim weszło to nie było ani jednego dnia braku PS5 FAT, a tutaj mamy już od kilku miesięcy braki w sklepach XSX a nowego XSX Digital i XSX2TB ani widu, ani słychu w Polsce…
Phoenix. 505 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, kanon7 napisał(a): Tak, tak… XSX stoi w każdym domu obok napędu blu-ray (do PS5 Pro) kupiony w cenie sugerowanej 459 zł… Wyprzedal sie bo nie ma nowych dostaw a popyt nadal jest, czego nie rozumiesz ??
kanon7 135 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu @Phoenix. 5 szt. codziennie sprzedają w Europie i się wyprzedało, a podaż nie nadąża, czego nie rozumiesz?
Phoenix. 505 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 16 minut temu, kanon7 napisał(a): ani widu, ani słychu w Polsce… Dostawy beda w styczniu. 2 minuty temu, kanon7 napisał(a): @Phoenix. 5 szt. codziennie sprzedają w Europie i się wyprzedało, a podaż nie nadąża, czego nie rozumiesz? O prosze to ja mam jednak inne dane z duzej sieciowki w polsce
kanon7 135 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu @Phoenix. "Dostawy beda w styczniu." Nie wierzę w to, ale... hipotetycznie będąc dużym optymistom że tak będzie, mogę się założyć że dostępność ich będzie takie samo jak w Sony, tj.: dostępność PS5 Pro Digital = dostępność XSX 1TB Digital dostępność napędów blu-ray do PS5 = dostępność XSX 2TB z napędem
Phoenix. 505 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tylko o co tak naprawdę sie rozchodzi jak konsole u niemca za 2100 dostępne od ręki a MS potwierdził w Polsce chwilowy większy popyt niż dostawy. To o co my walczymy bo nie rozumiem po co te przepychanki ?
Rekomendowane odpowiedzi