sniper76 155 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca @ju-rek Coś dłubałeś przy NITRO ?? Koleś na OLX ma TG CKD 8400 2x24GB - szkoda, że nie mamy wsparcia...
ju-rek 450 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Ni Teraz, sniper76 napisał(a): Coś dłubałeś przy NITRO ?? 1-3-1 8x 8x 1
sniper76 155 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca A te 8x 8x co się ustawia ?? Dopiero poznaję NITRO 😉
sniper76 155 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) @ju-rek Dziękuję kolego 🤝 Jutro spróbuję wbić GDM OFF + Nitro Mode 🫣 Edytowane 2 Marca przez sniper76
ju-rek 450 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 2 minuty temu, sniper76 napisał(a): Jutro spróbuję wbić GDM OFF + Nitro Mode Powodzenia w zabawie
Dziarson 311 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca @ju-rek siemka (Jacek z OVC)kupiłem narazie wyglada bardzo dobrze
ju-rek 450 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 4 godziny temu, Dziarson napisał(a): kupiłem narazie Zadowolony?
Dziarson 311 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Nawet bardzo ale 8000c30 z tego nie będzie. Kupię potem te 6kc26 w royalu jak będą u mnie.
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) W dniu 7.03.2025 o 19:49, Dziarson napisał(a): Kupię potem te 6kc26 w royalu jak będą u mnie. Wstępne testy na Twoich powyższych nastawach (bez wody z folią na radiatorach) Edytowane 9 Marca przez ju-rek
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Wbiłem takie coś wrzucam VT3 @ju-rek Masz patent na Symetryczne ustawienie PHYRDL ?? mam teraz A2:37, B2:39 mam tak być ?? 10 sekund i już error Edytowane 9 Marca przez sniper76
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Możesz w sumie olać sprawę, ale jak się upierasz to szukaj ArdPtrInitVal P0 Control ustaw na Manual i spróbuj od 0 do 3. Może pomóc.
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Już sprawdziłem "ArdPtrInitVal P0" wbiłem 1 i dalej asymetrycznie... olać sprawę dopiero ten set działa poprawnie Na razie zostawię potestować w grze BF2042 Nie biję rekordów w syntetykach, więc spokojnie wystarczy Machnąłem 6 razy pod rząd i widzę L3 Cache 13ns tak ma być ?? Edytowane 9 Marca przez sniper76
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 28 minut temu, sniper76 napisał(a): Machnąłem 6 razy pod rząd i widzę L3 Cache 13ns tak ma być ?? Masz ten tryb Legacy? Ja mam chyba Auto, ale to w zasadzie Level 2 1
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca @ju-rek Masz na myśli tę zakładkę ?? u mnie leci w AUTO
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 11 minut temu, sniper76 napisał(a): Masz na myśli tę zakładkę ?? Tak, na legacy mniejsze opóźnienia w AIDA
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca A realnie nie patrząc na syntetyki co ustawić ??
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Musisz sam sprawdzić, czy w Twoich grach jest lepsze to czy np. Level 2. Ten drugi ustawiają dla większej przepustowości. W sumie zostaw na auto, chyba że bardzo lubisz "rzeźbić"
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) @ju-rek Wreszcie jakiś sensowny postęp w tym całym dłubaniu U Ciebie też TM5 jeździ po pliku wymiany ?? może mam jakąś starą wersję ?? zapodasz link ?? Przy GDM Disabled mam już na start errory co jest ?? Na szybko tylko wbiłem CL36 bez przelotu syntetyków troszkę szybciej Edytowane 9 Marca przez sniper76
ju-rek 450 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 19 minut temu, sniper76 napisał(a): Przy GDM Disabled mam już na start errory co jest ?? Tu potrzeba "dowoltować", zwykle 0.05-0.08v. Ja używam tej wersji - https://github.com/CoolCmd/TestMem5/releases 1
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) @ju-rek Ten set lata zajebiście czyli muszę wbić 1.53-1.55V gdzieś tak zerknę Właśnie zauważyłem, że posiadasz Gskill 6000C26 Opisz coś bliżej jak się prezentują i w ogóle 😉 Gdzie kupiłeś?? ile PLN ?? Edytowane 9 Marca przez sniper76
militarny78 16 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Ja wyrzezbilem cos takiego od miesiaca testuje i zadnego bluscrena jeszcze nie mialem, tm5 przechodzi bezproblemow na wszystkich configuracjach Edytowane 9 Marca przez militarny78
sniper76 155 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca @militarny78 I teraz pięknie pokazałeś jak się skaluje RAM na cepie bez 3D V-Cache może tak dla zabawy cyknąć 9950X
militarny78 16 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Szczeze mialem brac 9950X ale doplata wzgledem 9900X mnie odstraszyla.Za 9900X dalem 426 euro a wyzszy model 9950X kosztuje 699 euro czyli prawie trzy stowki wiecej Edytowane 9 Marca przez militarny78
Send1N 4 191 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) W dniu 2.03.2025 o 21:19, MarioDee napisał(a): No ja miałem tak zamiar to zrobić jak na zdjęciu, ale kolega Send1N wyjaśnił mi że lepiej nad sekcją dać tylko wentylator wyciągający. Zastanawiam się też nad zmianą przedniego wentylatora z Grandisa, bo ten jest akurat z Fery 2, bo oryginalny padł. Myślałem nad Sigmą albo Fluctusem. Na ile by to poprawiło wydajność? I tego sie trzymaj, dając wentylator w tym miejscu w którym zaznaczyłeś jako push będziesz z powrotem wbijał ciepłe powietrze które idzie do góry z karty, dając w tym miejscu na pull czyli jako wyciąg chłodne powietrze z frontu które ma płynąć bez przeszkód w stronę pamięci i chłodzenia cpu będzie niepotrzebnie zabierane, dołóż po prostu jeden jako wyciąg nad sekcją zasilania i to będzie najlepsze rozmieszczenie, 55c na ddr5 to jest nic, ludzie po 70 mają i sam się kiedyś dziwiłem jak to pracuje stabilnie ale wyszło że nie ma co porównywać do temperatur ddr4 Druga sprawa że tylko bezpośredni naweiw na moduły może coś dać, możesz zdemontowac wentylator z pierwszej wieży i zostawić tylko ten pośrodku lub przełożyć ten pierwszy na na drugą wieżę w pull wtedy odsłania ci się miejsce na jakieś chłodzenie pamięci np Jonsbo NF-1 Edytowane 10 Marca przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi