Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko raz ograłem Metro, na RX 570 8GB, na RTX nie grałem, a działa i wygląda znacznie lepiej, w końcu mam lepszy sprzęt, trzeba będzie zrobić to samo co @lukadd kopnąć w żyć S2 i zabrać się za skończenie Metro z RT. S2 pewnie obadam po patchu, ale to dla testu.
Metro było fajne, miałem złe zakończenie bo strzelałem do luda, po to mam pukawkę, nie lubię skradania.
Nie grałem w dlcki

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Eltik napisał(a):

w krytycznym moomencie mialem 50 fps ze wszystkim maks

Metro jest dobrze ogarnięte. Nowy radek 7900XT prawie z najwyższej półki AMD pociągnie 1440p z RT. Będzie podobnie wydajnościowo jak na 3080ti 12GB.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Jedyne czego mi trochę brakowało w Metro to pakietu lepszych textur pod 4k na dzisiejsze czasy. A tak gitara i warto ograć.

No nie wiem nawet w tym oszukanym 4K* textury wyglądają dobrze i nie wcinają tyle VRAM co te z S.T.A.L.K.E.R 2 ale możliwe że w natywnym 4K gdyby były lepsze to docieniłbym je. 

Aha zapomniałem dodać że zrobiłem update DLSS do wersji 3.8.10 

Opublikowano

Niektóre lepiej inne gorzej, ale widać już na nich ząb czasu. Co by nie było to gra z 2019 roku :E A wersja enhanced nie poprawia textur, a jeśli coś nawet to minimalnie. 

W niektórych miejscach mocniej oszczędzali na vramie np. niektóre plakaty, które widzimy w pomieszczeniach bywają trochę :E  rozpixelowane i to zobaczysz również w 1440p czy 1080p.

Opublikowano (edytowane)

No ale czasem patrzysz przez lunetę X4 i widać dobrze szczegóły jakichś obiektów nawet jak jestes blisko. Ja gram w 3440x1440 i wiek czasem widać piksele jak się zbliżysz i przyjrzysz właśnie plakat/pocztówka jakieś kartki. Ale można przeczytać coś, w stalkerze właśnie mi bardzo brakuje tej szczegółowości.

Poza konkursem pytanie jest podobna gra gdzie aż tak dobrze i realistyczny jest świat jak w tym metro. Rdr2?

Bo w  słuchawkach jak gram to czasem się naprawdę czuję jakby to naprawdę się działo czasem;)

Można podskoczyć jak Ci Zombiaki z bagna wyskoczą

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Poza konkursem pytanie jest podobna gra gdzie aż tak dobrze i realistyczny jest świat jak w tym metro. Rdr2?

Red Dead Redemption 2 i Cyberpunk 2077 a później długo, długo nic. Niestety ale cały czas jest garstka takich tytułów. Na upartego The Last of Us Part I Remake oraz Part II Remastered bo tam Naughty Dog również pokazało klasę z tym że to nie jest otwarty świat jak w RDR2 lub CP2077 ale z drugiej strony w Metro Exodus też go nie ma. A nie czekaj, sorry zapomniałam o Horizon Forbidden West, to jest też 🍬

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Otwarty świat jest dla mnie przereklamowany często. Wole mniejsze przestrzeni ale dopracowane jak metro. Ciekawe misje i fabułę niż latanie po wielkim świecie i misje typu znajdź 10 tego, idź od a do b potem do c i zagadaj z tym i tym i wróć;)

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Otwarty świat jest dla mnie przereklamowany często. Wole mniejsze przestrzeni ale dopracowane jak metro. Ciekawe misje i fabułę niż latanie po wielkim świecie i misje typu znajdź 10 tego, idź od a do b potem do c i zagadaj z tym i tym i wróć;)

Generalnie to mi też bardziej odp. taki bardziej skondensowany gameplay od tego z S.T.A.L.K.E.R.A 2 gdzie wszystko jest znacznie bardziej rozwleczone