Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania?  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

image.thumb.png.e0ba8ac838d82f6b4f137b4d4e75bfa2.png

Przetestowałem sobie wreszcie G7 Pro

Pierwsze wrazenie, jaki on maly :E

Trochę za mały na moje łapy, ale idzie się przyzwyczaić.

Prezentuje się całkiem ładnie, a jakość wykonania stoi na wysokim poziomie.

Wszystko jest dobrze spasowane, pomimo że przedni panel i gripy są wymienne.

image.thumb.png.6f57c69cb77484efe1072e11b0cd0fda.png

Dolne gripy są gumowe. Zobaczymy, ile wytrzymają. Przyjemne w dotyku, bardzo dobrze się go trzyma.

D-pad trochę dziwny, bo ma mały wyczuwalny skok aktywacji, ale działa poprawnie i jest precyzyjny. W zestawie dodatkowe dwie wymienne nakładki.

image.thumb.png.8b1a93a385b06264ad83902ac010cfa1.png

Analogi działają bardzo płynnie, ale mają trochę mniejsze maksymalne wychylenie od klasycznego pada (to pewnie efekt tego, że pad jest "kompaktowy"), przez co znacznie częściej uderza się o krawędzie.

Przyciski działają bardzo przyjemnie i wszystkie są na przełącznikach. Ta wersja posiada 4 silniczki dla wibracji: dwa w gripach i dwa w trigerach. Są bardzo subtelne, ale dzięki temu dają całkiem przyjemne wibracje, które nie męczą.

Niestety, przy ustawieniu odświeżania na 1000 Hz wibracje w triggerach są automatycznie wyłączane (dziwne ograniczenie), więc jeśli chcemy ich używać, jesteśmy zmuszeni używać maksymalnie 500 Hz.

To w sumie tłumaczy też, dlaczego w G7 Pro 8K pozbyto się wibracji w triggerach. Natomiast ogólnie nie rozumiem dlaczego jest to ograniczenie, np. Flydigi Vader 4 Pro też ma wibracje w triggerach i działa normalnie na 1000 Hz.

Pad nie ma zadnego RGB a jedyne swaitelko jest na przycisku Xboxa ktore sygnalizuje wlaczenie pada i ewetulanie konczaca sie moc akumulatora ktory ma pojemnosc 1200mAh

Ta wersja ma wbudowaną kartę dźwiękową, której można użyć do obsługi słuchawek i mikrofonu, ale nie testowałem tej funkcji (z tego, co czytałem, też nie działa w ustawieniu 1000 Hz).

Czyżby te ograniczenia miały związek z kompatybilnością dla Xboxa ? Tutaj warto dodać, że Xbox jest obsługiwany tylko po kablu. Czytalem ze Gamesir moze uzywac bezprzedodowej komunikacji z Xboxem w tej serii padow tylko w wersjach brandowanych (np. wersja Wukong)

Na pewno na plus jest to, że w zestawie jest dołączona stacja do ładowania i ładnie sie komponuje z padem a jasnoc jej paska aktywacji mozna konfigurowac z aplikacji Gamesir Nexus

image.thumb.png.03591dd8179719d9a9e9c9094d6959af.png

image.thumb.png.1caa02ac0ab75c05e139c7b207606c83.png

W zestawie dostajemy kod na Game Pass na trzy miesiące, więc będzie można potestować go na gierkach, których nie mam jeszcze w swojej bibliotece.

I to na razie tyle, zobaczymy z czasem jak sie bedzie sprawowal bo zostawiam go do kolekcji LOL

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 tygodnie później...