Skocz do zawartości

Jaki pad preferujecie do grania?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki pad preferujecie do grania PC/konsola?

• XBOX Wireless Controller
    • DualSense Controller

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś słyszałem, że te Scufy się sypią, jak się interesowałem. 

Poza tym Victrix rządzi. Ziomek jak zobaczył u mnie, to sobie dwa kupił - jeden do XB, drugi do PS.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Ten konkretny model ma TMR wszystko niżej to ''Hall Effect'' który i tak jest super! Wcześniejsze SCUF-y jak inne pady się sypały prędzej czy później. Ten co mam i tak swoje lata wytrzymał.

Wczoraj napisałem do nich, że jak mam czekać to niech hajs oddają i kupie u konkurencji...

Dziś taki status! XD

image.thumb.png.5a53b74ecf717683d93442773fb21754.png

U mnie dwóch ziomków jak parę lat temu zobaczyło tego Reflex PRO to też kupiło z marszu do Warzona. ;)

Ten Victrix masz Pro BFG Reloaded czy Stary Pro BFG? Jeden ma Hall a drugi zwykłe analogi. Żaden model na ten moment nie posiada TMR.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Controler jest sporo lżejszy pewnie przez usunięcie haptyki. Trochę mi tego będzie brakować. Świetne natomiast są wszystkie przyciski coś jak na klawiaturze mechanicznej. No i pierwszy raz mam te skrócone ''kliki' na spustach do wyboru. Może w FPS-y zacznę na padzie grać. ;)

W rękach leży tak samo dobrze jak wcześniejszy SCUF. Mam nadzieje, że to całe TMR raz na zawsze rozwiąże też dryfujące gałki. 

Aha te dodatkowe przyciski na bocznych panelach bardzo ciekawy pomysł. 

IMG_4821.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ergonomia padów do Xboxa Series jest super, natomiast poziom ich głośności pozostawia już wiele do życzenia. Tragiczne są zwłaszcza przyciski XABY oraz krzyżak.

Mam czas spokojnie pograć dopiero wtedy kiedy synek już zaśnie, a moje klikanie (np. w Mortal Kombat :wariat:) potrafiło go wybudzić w drugim pokoju.

Jaki jest najcichszy pad, który możecie z przekonaniem polecić do używania z konsola Microsoftu? Chciałbym, aby był bezprzewodowy i miał zbliżone wymiary do oryginalnego pada.

Dodatkowe punkty za możliwość użycia go także z PS5. Przyciski w dualsense są duuuuużo cichsze niż w XSX, natomiast wibracje i adaptacyjne triggery potrafią wybudzić nawet żonę :P Fajnie byłoby mieć jednego pada do obu konsol.

Myślałem o zakupie do 500zł, ale jeżeli coś będzie spełniało wszystkie moje wymagania to zastanowię się nad dołożeniem.

Opublikowano

xD

Podjąłem się obszernej lektury. Nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.

Uprzejmie proszę bardziej życzliwe osoby o podzielenie się tutaj swoimi doświadczeniami z głośnością gamepadów do XSX i PS5.

Opublikowano (edytowane)

Tu nie chodzi o życzliwość, tylko o porządek :)

Przyjdzie jakiś Rokfor czy inny Bzyczek i zada podobne pytanie, a jaki pad? A czy bezprzewodowy czy przewodowy? A biały czy zielony? Itp itd i człowiek wbije na podforum "urządzenia wskazujące" i pierdyliard tematów o padach... a tak może być wszystko w jednym miejscu. 

A daję sobie palca uciąć że gdybyś zadał pytanie w linkowanym temacie już byś miał odpowiedź, jak nie kilka, no ale cóż wędkarzem nie każdy jest :) 

Ale żeby nie walić offa to kupiłem sobie cyclona2 i pod względem ergonomii (a uwielbiam kształt padów od xboxa) to jest nawet jeszcze lepszy, a co do przycisków i ich głośności to mi się wydaje że ogólnie pady od klocka są ciche, no chyba że się gra w stylu

mashing-kid-mashing.gif

to żaden pad nie będzie cichy :E  i tak w MK czy innego Tekkena nie trzeba w taki sposób grać, a wtedy poziom głośności pada można wykluczyć ;) 

W skrócie jak się nie napierdziela jak popierdzielony po guzikach, to każdy pad jest cichy :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

To prawda, pady Xboxa nie są ciche. Mam nadwrażliwość i mnie drażniły, szczególnie krzyżak. Mój Victrix abxy ma trochę cichsze, krzyżak prawie niesłyszalny, za to bumpery trochę głośniejsze. Ale wszystko jest na takim poziomie, że nie drażni mnie. 

Z tego co pamiętam, popularny tutaj Vader miał wyraźny klik na abxy, więc dla Ciebie chyba odpada.  

Wydaje mi się, że nie istnieje pad, który z pudełka będzie działać z PS5 i XSX, ale możesz poczytać o adapterach. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, Dudzio napisał(a):

Dzięki Andrzej. Teraz mam super odzew na moje pytanie, ty to fachowiec jednak jesteś.

Masz odzew? Masz i to w ciągu kilku minut.

Człowiek chce pomóc, zachować jakiś porządek a nie burdel, to jeszcze szydzić z niego będą.