Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

Oby znowu nie przełożyli, bo jeszcze kilka dni temu widniała dokładna data startu ea a teraz juz nie 

Zrzut ekranu 2024-12-03 121321.png

Nic się już nie zmieni. Startujemy w piątek o 20:00. :)

Preload na PC dostępny w nocy z czwartku na piątek:

Cytat

With Path of Exile 2 launching into Early Access soon, we've had a lot of players asking for pre-download to ensure they can play on launch. To accommodate this, we’ll be making the standalone PC client available for download at 5pm on Thursday, December 5th (PST), or Dec 06, 2024 2:00 AM (GMT+1) in your local time. Please note that when patching begins for Path of Exile 2 Early Access you may also have a few remaining files that you’ll need to update as well.

After downloading the Path of Exile 2 client, you won't be able to login until Early Access launches at 11am on Friday, December 6th (PST), or Dec 06, 2024 8:00 PM (GMT+1) in your local time. If you're not sure, check the timer on our website.

The client download will be available through the Path of Exile 2 website, but we'll also be providing a torrent with the client download at the same time.

We're still looking into making pre-download available for other platforms and will update this post when they become available.

Updates for other platforms:

Xbox - pre-download is already available. There will likely be updates on launch.

PlayStation - Founder's packs should go live 24 hours before Early Access starts. Purchasing one of these packs should allow for pre-download on PS5.

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano

Kiedy beta/preview się skończy i będzie dostępny dla mas?

Ja płacić za dostęp nie zamierzam bo Poe mi nie podeszło ale wypróbować chętnie wypróbuję 2 jak będzie za darmo.

Jak się spodoba to coś tam kupię by wesprzeć tych devsow bo wtedy warto;)

Opublikowano

No to zapewne blizej roku niz tych 6 miesiecy :E 

Z tego co wyczytalem, to jest opcja cross progressu, czyli gry na PC i np. PS5. Tak wiec ciekawi mnie jedno, gral ktos w jedynke albo takie gry na padzie? Jesli tak, to jak to wyglada w porownaniu z K+M?

Opublikowano

Mowisz, ze movement na wsad jest, ciekawe. A to dlatego, ze patrzac jakie klasy sa dostepne w grze z gory skleslilem ranged, bo sterowanie za pomoca myszki przy takimi movemencie wydawalo mi sie dosc ciezkie. Ale teraz jak patrze na to wszystko, no to mozliwe, ze przemysle jeszcze ta klase :)

Opublikowano

Na padzie próbowałem w d4 grać ale zbieranie ekwipunku i chodzenie po menu to mordęga, to zostałem przy k+m.

Jestem  ciekawy jak to w poe2 rozwiążą, a wiecie czy oni od początku w konsole celowali?

Bo d4 konsolowcy generalnie sobie chwalą bo własnie od razu z myślą o konsolach wyszło.

Opublikowano
W dniu 4.12.2024 o 11:29, wrobel_krk napisał(a):

Na padzie próbowałem w d4 grać ale zbieranie ekwipunku i chodzenie po menu to mordęga, to zostałem przy k+m.

Jestem  ciekawy jak to w poe2 rozwiążą, a wiecie czy oni od początku w konsole celowali?

Bo d4 konsolowcy generalnie sobie chwalą bo własnie od razu z myślą o konsolach wyszło.

Otwarcie nie mówili tak o tych konsolach ale jak zobaczyłem, że zrezygnowali z ilości flaszek to od razu mi to zaśmierdziało konsolowcami.

Dla mnie k+m zawsze będzie po prostu szybsze no a do tego idzie na szybko coś napisać na chacie. Próbowałem grać z konsolowcami w d4 to absolutna mordęga była bo nie dość, że wolni to jeszcze niekomunikatywni.

Opublikowano

Spokojnie pogra na padzie.

Wiadomo, że nie będzie to ani tak wygodne ani tak efektywne jak k+m(szczególnie, że dodali opcje gry WASD), ale do casualowego pykania nie będzie tragedii.

Opublikowano

Ja wolę jak w d4 demo za darmo i zapłacić jak mi się spodoba, a nie płacić za bycie beta testerem:)

Jak jeszcze by mi jedynka spasowało to bym pomyślał, no ale jest bardzo spokojnie jak na to, że to chyba ma być hit

• Haha 1
Opublikowano

Jest ogromny hype i zainteresowanie jak siedzi się w miejscach poświęconych PoE i ARPG. Na tym forum to chyba raczej mniej popularny gatunek, tak samo było zresztą na PCLabie. Na tego typu forach raczej dyskutuje się o single player games niż o grach serwisach i mmo. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

W sumie czym to specjalnie od Diablo się różni, że tak ludzie czekają? Nie grałem nigdy w jedynkę tutaj ten EA mnie trochę zniechęca. Choć niby postępy można zachować do oficjalnej premiery więc to mnie jeszcze trzyma aby może zakupić. Z drugiej strony pogram pewnie z miesiąc max i do premiery już zapomnę co było.

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, hype w kręgach ludzi zainteresowanych ARPG jest niesamowity i ponad wszelką skalę. Głównie dlatego, że PoE to dla wielu duchowy następca Diablo II, a Diablo IV okazało się strywializowanym "niczym", gdzie każdy, nawet największy casual może usiąść wbić builda z jakieś stronki i zaliczyć cały kontent gry(endgame). Ktoś pół żartem powiedział, że filmik prezentujący endgame w EA PoE II trwa dłużej niż zaliczenie całego endgame w DIV i to jest prawda.

PoE II jest jednak kierowane do innego typu graczy, tutaj nie ma niczego trywialnego. Każdy system ma głębie i sens, a ich ilość szczególnie na początku może niejednego przyprawić o ból głowy. Większość mocniej zaangażowanych graczy w PoE miała dziesiątki stron w Excelu, gdzie liczą, przeliczają setki jeśli nie tysiące kombinacji, min-max wszystkiego. Ja czekam jak na nic innego w tym roku. Spędziłem mnóstwo czasu w pierwszym PoE i bawiłem się zacnie.  

Edytowane przez Imm
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, userKAMIL napisał(a):

W sumie czym to specjalnie od Diablo się różni, że tak ludzie czekają? 

Wszystkim. W Diablo po prostu wbijasz i grasz, w PoE dopracowujesz build w najdrobniejszych szczegółach i często buildy używające tego samego skilla różnią się diametralnie bo np może być wersja elemental, convert do poisona, pójście w hit albo dot itp itd.

Są ludzie którzy godzinami ślęczą nad zewnętrznymi programami jak PoB i planują build i cieszy ich to tak samo jak sama gra. Wiem, brzmi trywialnie i niby w D4 też planujesz build ale po prostu customizacja buildów w PoE jest ogromna i ma niesamowitą głębie i przerabianie swojego startera który ledwo stoi na nogach w red mapkach na uber killera sprawia mega frajdę. 

I doskonale rozumiem też że ta złożoność jest dla jednych wielkim plusem a dla innych minusem tej gry. Wszystkim nie dogodzą ale ja cieszę się że jest na rynku taki trochę bardziej "hardkorowy" ARPG. 

Edytowane przez Asag
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Asag napisał(a):

Wszystkim. W Diablo po prostu wbijasz i grasz, w PoE dopracowujesz build w najdrobniejszych szczegółach i często buildy używające tego samego skilla różnią się diametralnie bo np może być wersja elemental, convert do poisona, pójście w hit albo dot itp itd.

Są ludzie którzy godzinami ślęczą nad zewnętrznymi programami jak PoB i planują build i cieszy ich to tak samo jak sama gra. Wiem, brzmi trywialnie i niby w D4 też planujesz build ale po prostu customizacja buildów w PoE jest ogromna i ma niesamowitą głębie i przerabianie swojego startera który ledwo stoi na nogach w red mapkach na uber killera sprawia mega frajdę. 

I doskonale rozumiem też że ta złożoność jest dla jednych wielkim plusem a dla innych minusem tej gry. Wszystkim nie dogodzą ale ja cieszę się że jest na rynku taki trochę bardziej "hardkorowy" ARPG. 

Ok trochę mi rozjasniles, dzięki. Tylko czy przy tak wielu i skomplikowanych mechanikach brak PL to nie będzie ściana dla wielu graczy?

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Większość graczy PoE to raczej nie są Polacy. ;) A tak serio, to raczej większość z nas zna angielski w stopniu dobrym lub bardzo dobrym więc nie jest to jakaś szczególna przeszkoda; choć oczywiście dla jakieś grupy osób może to być problem.

Opublikowano

Jakby w D2 były buildy skomplikowane, tam był grind straszny ale gameplay banalny. Człowiek młody był to grał ale też cheaterow było mnóstwo. Więc ja wolałem solo. No i tak dla mnie jedna z top gier wszechczasów, klimat był najlepszy.

Dziś w D2 ressurected nie daje już rady grać mało czasu i już grindowanie się znudziło.

Poe to inna gra nie ma co z diablo tak bardzo porównywać wiadomo arpg też ale to drzewko o skille i buildy całkiem inne, skompilowane wg mnie aż za bardzo. Ale nie wierzę że nie można sobie z neta wziąć byilda i endgame porobić. Stawiam że mało kto to ogarnia na tyle żeby robić takie top tier buildy.

Jak w D4 ciężko samemu takie zbudować co niby łatwe jest.

Endgame w D4 nie jest wcale taki krótki ani nudny. Na pewno w tych ostatnich sezonach.

No i z tego co wiem bardzo dużo graczy gra i w D4 i w Poe