Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

Jakiej reszcie? 

Zrobiłeś 1 próbę Sekhema, czyli dostałeś 2 punkty Ascendancy, które ulokowałeś. Następna dwa dostaniesz, po kolejnej próbie(Chaos) itd, aż do czwartej próby, którą jeśli ukończysz to będziesz miał 8 punktów w sumie, maksimum jakie można mieć(ale to tak nie wcześniej niż koło 75-80 poziomu postaci).

Dzięki. A ja myślałem, że punkty za wbicie levelu można też tam wbić. 

Opublikowano

Nie mają desynca z bazą tylko jeśli ktoś wyszukał zanim sprzedałeś i później nie wyszukał ponownie kiedy Ty już sprzedałeś to nadal u niego był na liście do kupienia, ale to się rzadko zdarza generalnie.

Przedmioty sprzedane znikają z bazy w ciągu kilku sekund.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko już było napisane w tym temacie, nawet ze dwa razy. ;)

W EA dostępne są 3 akty(z 6 w pełnej grze), które następnie przechodzisz na wyższym poziomie jeszcze raz, a po tym wkraczasz do endgame czyli mapy, pinacle bossy i wszystkie inne dodatki jakie tam są.

Swoją drogą właśnie zaliczyłem faila pierwszy raz od nie wiem, 100 map or so. Zwiększony o 200 stun buildup to naprawdę jest miazga; jedno trafienie i nic nie możesz zrobić. :D 

poe2.thumb.jpg.759e06d25bf99bbcfafa80ea08781a7c.jpg

Edytowane przez Imm
  • Like 2
Opublikowano

Ja kończę 3 akt tym rangerem/deadaye gas arrow 3 skille tylko do klikania, większość czasu tylko gas arrow i butelki many, super szybki leveling, pod koniec strzela jak karabin maszynowy. Jak ktoś się mećzy za bardzo kupujesz w kolejności, bron z wysokim dps, buty z maks prędkością jaką sie da, potem już co tam potrzeba np unikat jak ja co upraszcza i przyśpiesza grę i leveling łatwy jak w d4 tylko dłuższy. Kwestia ogarnięcia tej gry i handlu

@galaktyTych waystone t1 to mam 14 a jeszcze nie skończyłem jak jeszcze byś potrzebował:)

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Zrobiłem sobie nową postać, Witch pod minionki, level 12 póki co, ale mieli tak planszę że szok :E 

Tak gram w sumie od początku, ale ja powoli idę do przodu dopiero ciuram kampanię na cruelu 🤗

Opublikowano

Gram od 33 godzin i nie podoba mi się. Wszystko jest super ultra pokomplikowane względem D4 dla mnie.

Nie wiadomo jak craftować, gra nic nie tłumaczy. Wszystko opiera się tutaj na trails and error. Kilkanaście z craftowanych rzeczy nie miały żadnych affixów do mojego buildu.

Mapki i dungi są kolosalne, bez ciekawych miejsc, jak by zrobione z generatora, pełne ciasnych korytarzy, które nie różnią się od siebie. Przez szybko się nudzą.  

Drzewko umiejętności niby obszerne, ale jak już się idzie po własnej ścieżce to okazuje się, że większość punktów to tylko jakiś procent do dmg. Nic ciekawego. Żeby statystyki jeszcze miały odzwierciedlenie na postęp, ale ja tego w ogóle nie czuję. Nadal jest tak samo trudno jak na początku gry. 

Walka jakoś taka wolna się wydaje, nie czuć flow. Bossowie mają o wiele za dużo HP i bywają OP. Loot mało wynagradzający. 

Brakuje sporo QoL jak, chociażby tak podstawowego jak sortowanie przedmiotów w eq/skrzynce. A tak za każdym razem muszę ustawiać przedmioty jak w Tetrisie. 

Nie podoba mi się, że aby wbić "specjalistyczne" umiejętności muszę wykonywać jakieś próby z przeszkodami jak w jakimś platformerze.:E

I na cholerę zwoje identyfikacyjne trzeba kupować? Mamy 2000 rok? 

Technicznie jest słabo. Gra chodzi raz bardzo płynnie, a raz fatalnie  - mam od 100fps do 40fps. 

Żałuję, że dałem się namówić na ten ea.  Mogłem poczekać aż będzie free.:D

• Haha 4
Opublikowano

@JaycobKup buty z movement speed i broń pod builda po 1 exalted i wtedy będzie szybciej i łatwiej.  Poza tym zgadzam się z wnioskami to wszystko irytuje niestety, triale i dungi itd długie, mapy też długie. Ale jeszcze mam fun bo jak kupujesz ekwipunek czujesz postep i moc, gra pod handel ustawiona, ssf to widziałem filmiki jaki badziew maja nawet koksy w tej grze:)

Inna rada może ktoś skorzytsa

Ja rozrobiłem, sobie skrzynki z 1ex,2 ex, 3ex cena itd  wrzucam tam wszytko co wydaje mi się że ktoś kupi, jak mam 1000 spamu tzn że to cos jest dużo droższe i sprawdzam ceny w markecie.

Jak ktoś nie kupi po jakimś czasie sprzedaje kupcowi lub mielę na drobne

Opublikowano

Crafting jest banalny, 5-10 minut na YT i już wiesz jak to robić. Inna sprawa że na tym etapie to crafting jest złym pomysłem, nie dasz rady, kupujesz na rynku.

Mapki są jak w D2 czy PoE1, żadne zaskoczenie.

Co do drzewka to zgoda, ale to samo masz z paragonami w D4 (które uprościli po roku?)

Bossowie potrafią padać bardzo szybko jak masz dobrą postać, na początku się męczyłem, teraz ubijam w 20-30 sekund i do widzenia.

Sortowanie zgoda, brakuje

Nie musisz kupować zwojów jakoś od połowy Aktu 1

Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.01.2025 o 23:15, Imm napisał(a):

W EA dostępne są 3 akty(z 6 w pełnej grze), które następnie przechodzisz na wyższym poziomie jeszcze raz,

9fjxj2.jpg

Lekko po początku 3 aktu jestem czarodziejką i ewidentnie coś źle robię 8:E ktoś mi polecił build frozen orb, lightning orb, flame wall i spamić te błyskawice co się odbijają od ścian.

Pewnie itemy kuleją albo coś innego xd

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Wiem, ze nie muszę, ale wciąż trzeba się wracać do miasta specjalnie w tym celu. 

Ale to byś chciał żeby nie było w ogóle niezidentyfikowanych przedmiotów? czy jak?

Opublikowano

Dla mnie też głupota. że to komplikują bo ktoś tam może chcieć sprzedać niezidentyfikowane do mnie nie przemawia. Bo muszę zbierać ten złom is kakać albo identyfikować na ręcę, a tu dalej 99% itemków to złom i dużo ich wypada a niektórzy pisali ze w d4 dużo to tu więcej chłamu, jednak chyba nie grali w d4 ostatnio

• Like 1