Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak sobie policzcie czas na handlowanie złomami za koło 1 ex to później w ogóle nie ma sensu tego robić w tym czasie wyfarmisz różnych walut zwykłych, itd.

Oczywiście to wtedy gdy spokojnie lecisz wymaksowane mapy t15/t16 masz porobione drzewka itd.

Jak handlujesz od 5-10ex(mówię teraz jak div stoi po 270ex, na starcie to i 1ex to dużo) i wyżej to wtedy rzadko kto się odezwie. Dlatego ja teraz używam filtru super strict czyli wypadają rzeczy 82 lvl tier1 (najlepsze bazy) i wtedy się rzadko ogólnie coś wystawia.

No i handel waluta jest super i tam czego nie chcesz zamieniasz na exy/divy.

Generalnie też zbieram takie np stellar amulet, Sapphire ring i sprzedajesz w większej ilości to lepiej na tym wychodzisz niż pojedynczo. Wiem że to kupują żeby chaos orbami zmienic an super drogie coś. Ale ja już ze 100 heavy belt itp przerobiłemorb of chance I nic z tego.

Jak ktoś farmi cytadele to wiedzcie że waystone chance dużo daje bo może wypaść więcej niż 1 ten item. Przy 600% 2, przy 900% 3 itp. Warto wokół cytadeli wszystkie wieże zaliczyć i bonusy się nakładają. Ogólnie warto wieże na szybko zrobić potem po wzmacniać okolice i najlepsze co się tam połączy robić. Mapki z bossem, rytuałem I breach na raz to i 25 minut robiłem

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano (edytowane)

Waystone chance miałeś na myśli raczej. ;)

Chaos orbami białych baz się nie zmienia przecież. Miałeś raczej na myśli Orb of Chance, bowiem takimi ludzie jadą po Stellar Amulet, Sapphire Ring oraz Heavy Belt. Masz relatywną niewielką szansę na uniki typu Astramentis czy Dream Fragemnt, które są warte dziesiątki, a teraz to już nawet setki Divine orb. 

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano

Z miesiąc temu się bawiłem w próbowanie z Orb of Chance na nich, przeleciałem ze 100+ Stellar Amulet, trafiłem jednego Astramentisa. Miałem szczęście, zwróciło się, ale to w mojej opinii nie ma kompletnie sensu. Ludzie przemielili po 500-600 bez efektu.

Obecnie, zbieram po 10 Stellar Amulet i sprzedaję po 5-6 Divów.

Odnośnie strategii farmienia, zależy, można dobrze zarobić specjalizując się(farmiąc konkretne rzeczy). W moim doświadczeniu ludzie próbują robić wszystko jednocześnie, co daje raczej średni rezultat. Jest tyle fajnych ścieżek w PoE do wyboru.

Można pakować mapy w rytuały, aby farmić w nich waystone do An audiance with the king i sprzedawać.

Można pakować mapy w ekspedycje i sprzedać logbooki lub farmić logbooki, aby trafić na bossa i sprzedwać z niego te uniki.

Można pakować mapy w breache i sprzedawać bloodstone lub farmić bossa na unik do sprzedania.

Podobnie z delirium, choć tutaj nieco słabiej, bo możesz sobie mapy dopakować emocjami i robi 2 w 1.

Możesz farmić tylko cytadele jak już wspomniałeś i sprzedawać klucze.

Możesz farmić Temple of Chaos po ten rzadki Soul Core - sprzedawać oraz farmić klucze i też sprzedawać.

Każda z tych ścieżek jest niezła, ale robienie wszystkich jednocześnie zazwyczaj nie daje pożądanego rezultatu, znacznie lepiej się specjalizować.

Opublikowano
4 godziny temu, Imm napisał(a):

Grałem detonate dead, który sam zrobiłem(w połączeniu z hexblast, a w jeszcze innej kombinacji z bone blast). Nie powiem, jest w tym jakaś satysfakcja w trakcie grania, pewnie dlatego, że przypomina D2.

Nie będziesz czyścił map tak szybko jak na obecnym buildzie i trafisz od czasu do czasu sytuacje trochę irytujące typu "nie zwłok w pobliżu". Nie wyciągniesz z niego tyle, co ze swojego obecnego.

Mówiąc o Twoim obecnym, tak jak napisałem wcześniej - wczoraj się za niego wziąłem, pogadałem też z Goratha, bo on go tak naprawdę nie zrobił do końca, pod min-max. Powymienialiśmy pomysły i ruszyłem do działania.

Jest spory zapas mocy w nim jeszcze ponad to, co on publicznie pokazał, można go pushować całkiem fajnie. Dziś go pocisnę do maksimum lub blisko tego. :)

Oo niezle. Wiesz co, ja po prostu nie mam pomysłu obecnie, w którą stronę z tym dalej isc i po prostu co dalej. Byłbyś w stanie pomóc mi z tym? Nie wiem czy tu czy na pw. Bo mam troche waluty ale ja już nie wiem co ulepszać, itemki w sumie dobrałem takie jak w buildzie goratha radził.

Opublikowano

@Imm Ja mailem tak że mi pisalo że się mieści już tyle np breach bo było pełno i nie da się 10 wrzucić. Więc robiłem inne te preciursory. Czyli miałem breach i delirium. W sumie głównie robię to i to a daje też bossy bo mam te bonusy do map ze bossy podnosza poziom itd.

A warto też robić irrated w sensie większy poziom mapy?

Opublikowano (edytowane)

@wrobel_krk Nie chodzi tylko o zapełnienie Atlasu daną aktywnością, chodzi również o drugorzędny bonus tabletu. Synergia pomiędzy nimi to ważna rzecz.

Irradiated i ogólnie tablety z Bossami mają sens jeśli masz w obrębie wieży sporo skorumpowanych nodek, a więc efektywnie po włożeniu tabletu sporo z nich będzie corrupted i irradited, a więc efektywnie z mapą T16 dadzą Ci Monster level 82, co w konsekwencji daje Ci największą szanse na wydropienie Gemstone lvl 20. Zapomniałem o tym, bo to jest kolejna ścieżka. Możesz tylko takie robić aby farmić Gemstony level 20 i je sprzedawać, a jeśli Ci będzie dobrze szło to możesz z nich robić skille popularne np. Archmage i próbujesz je skorumpować do 21 lvl, takie już są warte po 5+ Divów.

@Slayer W następnym poście zacznę ten build rozpisywać powoli i screeny wrzucę. Goratha zrobił tego builda w wersji "dla ludzi", to co jest na stronie miało być dostępne dla ludzi, a nie za "zilion" Divów. Dalekie jest natomiast od min-max. Wczoraj jak rozmawiałem z Goratha to rzucaliśmy pomysłami jak można go min-max i dziś się za to wziąłem. Trochę zmian w drzewku i sporo w itemach. Który Ty masz poziom? Ja obecnie 93, no praktycznie 94 i tak też drzewko mam zrobione na teraz. Generalnie "na czym obecnie stoisz"?

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano

@Imm

Obecnie 87 lvl. HP 3k; MP 2,8k; Energy shield 1,5k; Spirit 165;

Fireball dmg 3353; frostwall 5535. Gram z CoF i aktywny archmage.

Tutaj moje drzewko pasywek: https://ibb.co/Rpqps7y9 

Ogólnie mapki mi się dobrze robi ale ostatnio zwątpiłem bo niestety padłem na bossie copper citadel, niby wszystko spoko i nagle jakims cudem padłem od one shota : /

Opublikowano (edytowane)

@Slayer Panie, masz sporo do optymalizacji, trzeba podziałać. Poniżej Ci wrzuciłem itemy(to nadal nie jest wszędzie BiS) oraz dmg jaki mam na kluczowych skillach, jestem w pobliżu min-max, no ale to dopiero 2 dzień siedzę przy tym buildzie. Drzewko w kolejnym poście Ci wrzucę i trochę omówię zmiany. Zrób mi screeny swoich jewely, bo widzę u Ciebie czerwone, co dziwne dość.

itemy.thumb.jpg.5b89e23ed7960aae08dda7d6338cd64b.jpg

dmg.thumb.jpg.578f32afa1bc52fccc6ba3b3db10eff2.jpg

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
Opublikowano

To ja mam gó**o nie dmg w porównaniu do Ciebie ;(

Jewele takie, wiem, że sporo do zmiany bo w sumie kupiłem tylko 2 z trade a tamte wydropione :E no ale nie mialem trochę pomysłu jakie dalej kupować

jewels.jpg.bb4972e46d31cbd3aebedc88d52aa637.jpg

Opublikowano

Czyli Late zależy od buildu to już kilkanaście/dziesiąt div starczy. A pod min-max jak patrzyłem to jeden Item może 100 div kosztować np sceptre + 5 minion skill,  100% + minion damage, itd

4 sockety to kupisz za grosze 15ex lub mniej.

Opublikowano (edytowane)

@Slayer

Celujesz w jak największą ilość jeweli, idealnie 7-8.

Na dwóch powinieneś mieć 2% life on kill, na jednym 2% mana on kill, oprócz tego powinny mieć również:

Increased Elemental Damage

Increased Spell Damage

Increased Freezed Buildup lub Increased Magnitude of Shock you inflict

Na pozostałych jewelach:

Increased Elemental Damage

Increased Spell Damage

Increased Freezed Buildup lub Increased Magnitude of Shock you inflict

Increased Criticial Hit Chance for Spells lub Increased maximum Energy Shield 

Dwie ostatnie staty balansujesz względem siebie, czyli na jednym jewelu masz takie, drugim masz "lub". Oczywiście kupienie czy zrobienie 4 idealnych stat na jewelu jest raczej baaardzo drogie lub ekstremalnie trudne. Celuj w 3 z 4.

Jeden jewel to powinien być Megalomaniac Diamond(BiS).

Celujesz na nim w: Voracious oraz w idealnym świecie druga alokacja to Bloodthirsty. Takich to nawet kupić się nie da, więc druga alokacja to jakiś użyteczny skill dla Ciebie, przykładowo może to być Pure Power, Aspiring Genius, Heartstopping, Thin Ice itp... Tutaj jest drogo, kilkanaście do kilkuset Divów nawet.

Objaśnienie:

Globalne modyfikatory obrażeń są relatywnie rzadkie na itemach, a jeszcze zgrupowane po 3 czy 4 na jednym to już w ogóle; z tego powodu jewele do stackowania damage'u są optymalne. Poniżej masz przykłady tych, co ja używam.

jewele.thumb.jpg.337e563cdb923f64e3f02348092099bd.jpg

Ścieżki rozwoju z drzewkiem będą w kolejnym poście.

@galakty zmień serwer, gram na tym w Paryżu obecnie i jest bez problemu.

Edytowane przez Imm
  • Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, Imm napisał(a):

Z miesiąc temu się bawiłem w próbowanie z Orb of Chance na nich, przeleciałem ze 100+ Stellar Amulet, trafiłem jednego Astramentisa. Miałem szczęście, zwróciło się, ale to w mojej opinii nie ma kompletnie sensu. Ludzie przemielili po 500-600 bez efektu.

Obecnie, zbieram po 10 Stellar Amulet i sprzedaję po 5-6 Divów.

Item level ma znaczenie czy pomijalny? 

Opublikowano (edytowane)

@Asag

Pomijalny, bo Orb of Chance nie bierze go pod uwagę.

@Slayer

Dobra, ostatnia partia - drzewko:

drzewko.thumb.jpg.705316985255237c891f9b833c5bcf5f.jpg

Objaśnienie:

Względem tego, co Goratha pierwotnie zakładał w wersji "dla ludzi", zrezygnowałem z node'ów na regenerację many(mam wystarczająco z jeweli oraz itemów) oraz nodek na powiększenie stun treshold. Wykorzystałem wolne punkty aby zwiększyć sobie ilość ES(noda patient barier), dojść do kolejnych slotów na jewele w celu maksymalizacji dmg, freeze buildup oraz włożenia Megalomaniac Diamond. 

W przyszłości kolejne punkty prawdopodobnie w kierunku node'y Pure Power w celu maksymalizacji dmg(pamiętaj, że większość dmg jaki robisz po konwersji jest typu Lightning). Opcjonalnie do rozważenia inna alokacja skilla na amulecie np. Bloodthirsty / Exposed to Storm / Exploit / Offensive Stance / Exploit the Elements.

Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało. :)

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Slayer napisał(a):

Dzięki za tyle informacji, na spokojnie to sobie przeanalizuje jeszcze : )

Btw mam taką broń, opłaca się podnosić jej quality czy raczej szukać innej?

Quality na różdżkach daje bonus tylko do skilla, który ona daje, więc w Twoim przypadku to nie ma sensu.

@wrobel_krk no cóż nie miałeś szczęścia, Regalia z dobrym rollem, jest sporo warta. ;)