Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O lol drugi div wpadł :E 

Używam Rattling Sceptre no i oczywiście affixy do minionków i allies, ale teraz mam 13 lvl i takie sobie % ;) 

EDIT: No i ciul, teraz najtańszy 4 div :E 

EDIT2: Ale teraz chociaż tarcze mi się ładują na 10k... 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Ło to miałem 16 ze sporym spiritem i zmieliłem jak znalazłem 17 lev i +3 do Minion. Jak bym wiedział to bym oddał 🤗 ES do 10k ci się ładuje? Kurła panie... Nieźle. To u mnie lipa, połowa tego.

Edytowane przez wkamil73
Opublikowano

To ja mam 1lvl do minion i ani nic lepszego nie wypadło, ani nie wycraftowało... A na rynku droooogo. I to jest najsłabszy element u mnie, potem amulet i jeden pierścień (ale tu chyba pozbieram już do Late buildu żeby się nie rozdrabniać).

Expert altered robe z dobrym rollem i Grim Feast robi x2 z całości :E 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam, 8.2k ES bazowego, 499 Spirit, 2259  life z czego połowa zarezerwowana, 919 many.

Sceptre + 4 , hełm +2, amulet +3

3 godziny temu, wkamil73 napisał(a):

To ile dodaje ci zbroja, że masz 5k ES bazowo? GrimFeast oczywiście też mam. Ja mam ES praktycznie wszędzie gdzie się da plus na drzewku i mi wychodzi niecałe 2.5KES.

Zbroja 645 es, helm 215, rękawiczki 213, buty 194, do tego jewele 14,13,13,11% do maksimum ES

Masz np to na drzewku?

Ancient Aegis
60% increased Armour from Equipped Body Armour
60% increased Energy Shield from Equipped Body Armour

Edytowane przez wrobel_krk
Opublikowano
16 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Ancient Aegis
60% increased Armour from Equipped Body Armour
60% increased Energy Shield from Equipped Body Armour

Żadne z tych... mam Insightfullnes, Melding, Enhanced Barrier i Patient Barriet, ale mógłbym do tego Ancient Aegis pociągnąć nitkę, idę co prawda do innego węzła pod miniony, ale widzę, że trzeba by ES podciągnąć,,, U mnie to wygląda na ubraniu, tak: Hełm 126, Zbroja 235, Rękawiczki 41, Tarcza 20 i Buty 139.  Mam tylko dwa aktywne sokety pod jewele i w jednym 12% do ES

Opublikowano

siemka

mam pytanie, czy wy uzywacie tego Filterblade filterka do lootu w czasie gry ?
czy ktoś wie jak ustawić żeby w tym filtrze pokazywało wszystkie białe/zwykłe ringi i amulety ? bo ni cholery nie wiem jak to ustawić, i przez to pewnie przegapiłem nie jeden bazowy pierścień/amulet typu stellar czy sapphire...
bazowo mam go ustawione na poziom filtrowania "Semi-Strict" i nie wiem jak to poprawić :/ bo w kurza to bieganie i podtrzymywanie i tak alt, żeby podświetlić ewentualne ringi/amulety

btw: czy w tej grze jest jakiś limit na % attack speed ? czy można ładować ile wlezie i strzelać takim DeadEye jak z karabinu łukiem ?

Opublikowano (edytowane)

Używam na Filterblade Uber Plus Strict i nie ukrywa sapphire ring/stellar amulet/heavy belt innych nie warto orbować.

ta reguła sie nazywa: Chancing Bases

Jak chcesz możesz sobie dołożyc tam inne bazy

Jeszcze ascendancy daje +1 ES per 8 life

Opublikowano

Dobra mam breach 10/10, bossy 10/10, nie wiem chyba czas rytuały robić. Swoja drogą miałem farta i trafiłem na 10+ breachy na mapie, z tego noda:

Cytat

Crumbling Walls

Your Maps which contain Breaches have 15% chance to contain an additional Breach

Your Maps which contain Breaches have 5% chance to contain three additional Breaches

Your Maps which contain Breaches have 2% chance to contain ten additional Breaches

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

Używam na Filterblade Uber Plus Strict i nie ukrywa sapphire ring/stellar amulet/heavy belt innych nie warto orbować.

ta reguła sie nazywa: Chancing Bases

Jak chcesz możesz sobie dołożyc tam inne bazy

Jeszcze ascendancy daje +1 ES per 8 life

To dziwne :/ i pokazuje Ci te ringi/amu nawet takie ktorych bazy sa na lvl np 20 +/- ?

Czy tylko te konrketne belty stellara i sapphire ? Reszt nigdy

Edytowane przez Amphilyon
Opublikowano
9 godzin temu, wrobel_krk napisał(a):

a mam, 8.2k ES bazowego, 499 Spirit, 2259  life z czego połowa zarezerwowana, 919 many.

Sceptre + 4 , hełm +2, amulet +3

A spirit masz na wszystkich dostępnych miejscach? Bo masz mniej niż u mnie mimo 12lev wyżej.

Opublikowano (edytowane)

Mniej czyli ile masz? Masz Rattling Spectre, czy inne? Generalnie więcej chyba mi nie potrzebne spiritu. Mam 2 szkieletów z Rattling Spectre, 11 Arsonist, 1 Storm, 2 Cleric plus Grim Feast z Clarity

Opublikowano
10 godzin temu, Imm napisał(a):

Nie wiedziałem, że można mieć 6L w PoE II, jakoś wydawało mi się, że 5 to jednak maksimum. :P

Hmmm na logikę też tak uważałem, ale na zagranicznych stronach piszą właśnie o szóstym linku, wliczają chyba samego gema w to. Więc napisałem tak samo :E 

14 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mam 2 szkieletów z Rattling Spectre, 11 Arsonist, 1 Storm, 2 Cleric plus Grim Feast z Clarity

Ja tak miałem na unikacie zbroi, teraz przeszedłem na Expert Altered Robe i mam 8 Arsonists, ale i tak klepię lepiej bo inne bonusy wpadły. 

Opublikowano
31 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mniej czyli ile masz? Masz Rattling Spectre, czy inne? Generalnie więcej chyba mi nie potrzebne spiritu. Mam 2 szkieletów z Rattling Spectre, 11 Arsonist, 1 Storm, 2 Cleric plus Grim Feast z Clarity

Teraz z pamięci nie powiem dokładnie, niedużo mniej, ale mniej. Po południu sprawdzę. Za to mimo tego gromadę masz większą niż ja o dwóch arsonistów. To ciekawe, przy wymaksowanych levelach rezerwacja chyba spada ale żeby aż tyle... No bo samego spiritu z tego co widzę mam więcej.

Ja mam spirit na klacie, na rattling spectre, na amulecie i na tarczy. No i dodatkowo z ascendancji. Mam 2 szkielety z sceptre, 9 arsonistów 1 storma, 3 kleryków i grim feast.

Opublikowano

Jestem aktualnie na mapkach 11+ i jakoś daje radę (póki co). To ile masz ES na tej zbroi? Chyba po prostu zrezygnuję już z tej unikalnej tarczy ze spiritem na rzecz czegoś z ES. Najwyżej jeden mob odpadnie, ale pancerz wzrośnie. Jakoś tak słaby drop pod ES widzę, generalnie można powiedzieć same śmieci lecą :)

Opublikowano

No spada z levelem rezerwacja, ale nie tak duzo np arsonist ma 37 rezerwacji na 30lvl.

Ja dalej mam tą unikalną ze spirytem, bo ona jest naprawdę mocna przez to +50 spirit, taką naprawde dobrą tarczę to trzeba miec duzó kasy.

A ES najlepiej ze zbbroi wraz z tym nodem 60% ES weicej ze zbroi

Taka za 50ex się kupi:

https://www.pathofexile.com/trade2/search/poe2/Standard/wq2EJMKhb

• Upvote 1