Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mnie to chyba lekko wypaliło. Nie wiem jak udało się Wam dojść do tak wysokich lvl ja już na moim rangerze 56 lvl i już mam zmęczenie materiału do tego robiłem monka i chyba za dużo :D Robie fajnie się czyści mapki nie ma co ale zarówno poison gas arrow jak i lightning arrow przejadły mi się.  Zaraz jadę na robotę także trochę ponad miesiąc wolnego od gier.  Jestem ciekaw kiedy dodadzą te daggery, bo mogą być fajna sieczka i inne bronie i czy będzie więcej klas ascendacy.

Edytowane przez Barosz
Opublikowano

Bo gra dopiero się zaczyna pod koniec aktów Cruel, a tak naprawdę na mapach +T10 jak już build zaczynasz mieć fajny, kupujesz za 200ex albo divine i atlas rozwijasz. 

Kampania jest długa i może zmęczyć, choć mi osobiście grało sie fajnie i zrobiłem na dwóch postaciach ;) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, wkamil73 napisał(a):

Śmiga wam po apdejcie? Bo u mnie kaplica,,,wywala od razu przy próbie logowania bez żadnego komunikatu.

Działa ok, tylko czcionka w statystykach wydajności / wykres zrobiły się jakoś dziwnie duże.

3 minuty temu, Brolly napisał(a):

Macie różnicę z DLSS 4? ja nie widzę :E

Nie zobaczysz, bo jest marginalna.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Barosz napisał(a):

Mnie to chyba lekko wypaliło. Nie wiem jak udało się Wam dojść do tak wysokich lvl ja już na moim rangerze 56 lvl i już mam zmęczenie materiału do tego robiłem monka i chyba za dużo :D Robie fajnie się czyści mapki nie ma co ale zarówno poison gas arrow jak i lightning arrow przejadły mi się.

Mialem podobnie, tylko ze ja zrobilem za pierwszym podejsciem 49lvl zrobilem gre na normalu lizac kazdy kat + na cruelu tylko 1 akt i znudzily mnie te lightning arrowy ktore i tak trzeba bylo pod lighting RoD'a pierw odpalac zeby to jakis sensowny dmg robilo...

Potem zrobilem warriora dla odmiany zeby miec inny feeling i gralo sie spoko, wbilem 71 l lvl i doszedlem do end game, chwile pogralem i stwierdzilem ze nooo fajnie wybucha wszystko (Stempede) ale ciagle uzywanie tego skilla zrobilo sie irytujace, a alternatyw mi braklo bo wszystko powolne lub statyczne w uzyciu i odechcialo mi sie go bo za wolno to wszystko szlo...

Potem chcialem wrocic do Rangera, ale wymyslilem ze moze pojde pod ice i zrobie od nowa pathfindera zeby tamtego nie psuc pierwszego, i tak gralem do polowy 2 aktu 29lvl (??) i probowalem pod poison pierw co by dojsc do pierwszych lodowych skilli, ale gralo mi sie okropnie tym, kiepski vibe, wolne i slabe skille w uzyciu a na papierze prezentowalo sie to lepiej...

No i olalem tego rangera i te cale jego concotions nie robiac nawet ascendancy i stwierdzilem ze przerobie sobie tego pierwszego z lighting na ice + lighting

No i kupilem sobie itemki na (wtedy jeszcze 56 lvl co by za duzo z tego 49 nie musiec sie meczyc dlugo) i poszedlem w ice arrow + buffy/heraldy czyli herald of ice + herald of thunder+ cast on freeze + wind buff + grimfeast buff i dopelnilem to lighting rodem + orb of storms zeby meltowac szybciej statycznych bossow/rary i gra sie zupelnie inaczej...

Te itemki kupione za 5-8 exaltow za sztuke z 56 lvl zrobily mnie ze 3-4x mocniejszym i wszystko pada i fajniejszy feeling tymi lodowymi strzalami i fajnie sie mobki sypia i zamrazaja wiec polecam, nawet pomimo tego ze przez 90% uzywamy tylko ice arrow to i tak bardzo fajnie i satysfakcjonujaco sie z tego strzela a attack speed jest zabojczy, poluje teraz na te unikalny rekawice hand of wisdom and action zeby jeszcze speed attaack dopakowac to juz wgl bedzie karabin xd

Ogolem trzeba dropnac 1 divine lub chociaz jakies zwykle stellar amulety zeby dorobic sie z 200 exaltow chociaz i wtedy mozna juz cos kombinowac i miec cos sensownego do kupienia

Aktualnie mam bodaj 76 lvl i zrobilem 5 i 6 ascendancy ostatnio

Edytowane przez Amphilyon
  • Like 1
Opublikowano

Popróbuje zagrać Mercenary jakimś off meta własnym buildem z lodem, żeby nie było granatów tylko kusza i cos ciężko. Granaty np maja base 250% damage, permafrost np bolts 29%(wiadomo 10 tych boltów:). Ładnie wszystko wybucha jak już kogoś tam zabije ale tak to się trzeba nastrzelać i reload trwa długo:) Oczywiscie polickern + herald of ic żeby wybuchało:) Leveling pewnie radę ale do end game na poważnie chyba trzeba explosive shot.

@ImmMysłisz ze ma w ogóle  sens taki build z cold atakami?

Opublikowano
11 godzin temu, Imm napisał(a):

U mnie w apce nie ma, musiałem podmienić podmienić; imo - kompletna strata czasu, efekt prawie żaden.

Podmianę robiłem też, tylko więcej W ssi. Myślałem, że może update coś zmienił, w sensie dodali oficjalnie wsparcie. No ale nie mogę sprawdzić, bo mi się po apdejcie kraszuje ciągle :D aż z tego wszystkiego zacząłem w D4 nowy sezon :D

Opublikowano (edytowane)

@wrobel_krk

Myślę, że albo grasz na dwa heraldy, albo pod explosive shot. Ewentualnie jeśli pod jeden element to raczej Lightning.

Przychodzą mi do głowy niszowe kombinacje, ale do tego potrzebujesz worek Divine Orb na legendarne gemy. Wydaje mi się, że Gemlinga z Cast on Minion Death można zrobić na bardzo mocny build endgame tak samo jak Gemlinga z laską Mnicha, co się skaluje z atrybutami. Przychodzi mi do głowy wiele opcji niszowych, ale to nie jest coś, co Ci polecam jako pierwszy, swój build. Na początek próbuj mainstream, czyli tak jak napisałem dwa heraldy albo explosive shot.

Niszowe buildy dla tej klasy pewnie będę robił w przyszłości, jak się zabiorę Mercenary. Obecnie działam nad Rangerem(prędkość poruszania się tej postaci to jest absurd z tymi wszystkimi bonusami, +200% movement speed to nic specjalnego. Fruniesz przez mapę i aż trudno nadążyć przy takiej prędkości, z tym, co się dzieje na ekranie).

@wkamil73 przed logowaniem spróbuj przełączyć render na Vulkan i sprawdź czy nadal Ci crashuje.

Edytowane przez Imm
  • Like 1
Opublikowano

Sprawdzę to, ale wczoraj - co prawda późno już było - crash robił się jeszcze przed logowaniem, jak tylko się ekran po ładowaniu zębatych kółek pojawił. Chyba, że w pliku też można zmienić API.

Opublikowano

Nie będzie to dosłownie liga. Nowe liga to tak naprawdę będzie dopiero po wydaniu pełnej wersji.

Nowy kontent, połączony ze zmianami, balansem oraz resetem ekonomii będzie w najbliższym dużym patchu tj. 0.2, spekulacyjnie - za jakieś 3 -4 tygodnie.

Opublikowano

Ooooo czyli za jakis miesiąc zaczynamy od nowa? :E 

Btw. Kupiłem te jewele co mi poradziłeś i różnica absolutnie kolosalna, dps wystrzelił w powietrze jak dziki. Bagatelizowałem te jewele bo w sumie w innych grach nie było tego i człowiek nie specjalnie zwracał na to większą uwagę ale widzę, że one są game changerem.

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Amphilyon napisał(a):

Mialem podobnie, tylko ze ja zrobilem za pierwszym podejsciem 49lvl zrobilem gre na normalu lizac kazdy kat + na cruelu tylko 1 akt i znudzily mnie te lightning arrowy ktore i tak trzeba bylo pod lighting RoD'a pierw odpalac zeby to jakis sensowny dmg robilo...

Potem zrobilem warriora dla odmiany zeby miec inny feeling i gralo sie spoko, wbilem 71 l lvl i doszedlem do end game, chwile pogralem i stwierdzilem ze nooo fajnie wybucha wszystko (Stempede) ale ciagle uzywanie tego skilla zrobilo sie irytujace, a alternatyw mi braklo bo wszystko powolne lub statyczne w uzyciu i odechcialo mi sie go bo za wolno to wszystko szlo...

Potem chcialem wrocic do Rangera, ale wymyslilem ze moze pojde pod ice i zrobie od nowa pathfindera zeby tamtego nie psuc pierwszego, i tak gralem do polowy 2 aktu 29lvl (??) i probowalem pod poison pierw co by dojsc do pierwszych lodowych skilli, ale gralo mi sie okropnie tym, kiepski vibe, wolne i slabe skille w uzyciu a na papierze prezentowalo sie to lepiej...

No i olalem tego rangera i te cale jego concotions nie robiac nawet ascendancy i stwierdzilem ze przerobie sobie tego pierwszego z lighting na ice + lighting

No i kupilem sobie itemki na (wtedy jeszcze 56 lvl co by za duzo z tego 49 nie musiec sie meczyc dlugo) i poszedlem w ice arrow + buffy/heraldy czyli herald of ice + herald of thunder+ cast on freeze + wind buff + grimfeast buff i dopelnilem to lighting rodem + orb of storms zeby meltowac szybciej statycznych bossow/rary i gra sie zupelnie inaczej...

Te itemki kupione za 5-8 exaltow za sztuke z 56 lvl zrobily mnie ze 3-4x mocniejszym i wszystko pada i fajniejszy feeling tymi lodowymi strzalami i fajnie sie mobki sypia i zamrazaja wiec polecam, nawet pomimo tego ze przez 90% uzywamy tylko ice arrow to i tak bardzo fajnie i satysfakcjonujaco sie z tego strzela a attack speed jest zabojczy, poluje teraz na te unikalny rekawice hand of wisdom and action zeby jeszcze speed attaack dopakowac to juz wgl bedzie karabin xd

Ogolem trzeba dropnac 1 divine lub chociaz jakies zwykle stellar amulety zeby dorobic sie z 200 exaltow chociaz i wtedy mozna juz cos kombinowac i miec cos sensownego do kupienia

Aktualnie mam bodaj 76 lvl i zrobilem 5 i 6 ascendancy ostatnio

Skądś bierzesz build czy sam robiłeś ?

No ja grałem na początku pod light i było ok, ale bez szału a dopiero poison gas arrow była sieczka tylko właśnie jak gram tym buildem od 3 aktu to non stop klikanie 2 klawiszy pomimo, że sieczka niezła no po prostu mnie wynudziło :D Pod ice robiłem monka i w sumie było spoko zwłaszcza jak mroziłeś wszystko i szło na strzał z łokcia wszystko :D