Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mar_s Strach to teraz z kompa wyjąć bo jeszcze jej się odwidzi a musiałem odkręcić kilka śrubek bo przez tego śledzia nie chciała siąść w slocie i jest teraz trochę naprężone pcb. Dwie rundy FS i jedną w Superce Extreme przeszła. HS max 85*C, nadal bez szyby i wentyle 2,2k rpm.

test.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Ten Smark to pirat że danych nie pokazuje?

Steam, ale taki uzdrowiony :Up_to_s: 

@Umpero @Send1N Założyłem, chwilę pochodziło i ten dolny zaczął delikatnie terkotać. Nie mam siły teraz sprawdzać co mu dolega. Może musi się dotrzeć. 

IMG20241127153040.thumb.jpg.6865977b366fb8bcafb75b7c23be79cb.jpg

IMG20241127153051.thumb.jpg.028b1c491de431946eae1bf3c544a7ee.jpg

IMG20241127153054.thumb.jpg.863aca8351d90f5a1e1a73a3e9843034.jpg

Przeinstalowałem sterowniki bo na pulpicie karta brała 50W. Teraz jest git a i limit zwiększył się do 295W jednak to był tylko peak.

Oddychator V2 nie mieści się tak jak pod 6700xt więc trzeba będzie wymyśleć coś innego albo sam UV załatwi temat. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Rok temu kupiłem rtx 3080 po upadku, zresztą chyba brałeś udział w tamtej dyskusji i zwrot był był bezbolesny. Co prawda inny sklep, ale nie każdy każdego chce wydymać bo nie wszyscy są bi 8:E

BTW odłóż ze trzy plomby w razie czego xD

Na allegro to tam dużego ryzyka nie ma bo allegro może oddać kasę ;) W moim przypadku idiota zostawił sobie sprawny sprzęt(udawał idiotę) i do tego dostał zwrot pełnej kwoty z allegro.

Plomb to nie brakuje:E

• Haha 1
Opublikowano

Teraz bawiąc się w UV przypadkiem memki złapały 80*C a sam test w Furmarku już 30 minut leci. Wentylatory na karcie wydają z siebie dziwne dźwięki w zakresie 1300 - 1600 rpm no i ten na ramach będę musiał spojrzeć.

Opublikowano (edytowane)

To już później bo serio trzeba iść pospać trochę :E 

A tak BTW to ja nie wiem na co mi tak mocna karta, +45% względem 6700 XT

GxTPlH3.gif

i jeszcze brat powiedział, że po co ja to wziąłem na 2 raty payu jak on ma 10k pln w bonach czy jakiś kartach allegro i nie ma co z tym zrobić :E

Opublikowano
46 minut temu, Pentium D napisał(a):

Steam, ale taki uzdrowiony :Up_to_s: 

@Umpero @Send1N Założyłem, chwilę pochodziło i ten dolny zaczął delikatnie terkotać. Nie mam siły teraz sprawdzać co mu dolega. Może musi się dotrzeć. 

IMG20241127153040.thumb.jpg.6865977b366fb8bcafb75b7c23be79cb.jpg

IMG20241127153051.thumb.jpg.028b1c491de431946eae1bf3c544a7ee.jpg

IMG20241127153054.thumb.jpg.863aca8351d90f5a1e1a73a3e9843034.jpg

Przeinstalowałem sterowniki bo na pulpicie karta brała 50W. Teraz jest git a i limit zwiększył się do 295W jednak to był tylko peak.

Oddychator V2 nie mieści się tak jak pod 6700xt więc trzeba będzie wymyśleć coś innego albo sam UV załatwi temat. 

Co to za grzejnik elektryczny wsadziłes do obudowy?

Opublikowano
4 godziny temu, Umpero napisał(a):

Sam kombinuję jak tu jakiś nawiew zamontować z boku pamięci najlepiej.
Oglądałem na ali właśnie te chłodzenie, które zamówiłeś, ale wygląda bardzo klockowato.

A co byś chciał jeden albo 2 wentylatorki 40x40 żeby tylko było widać że się kręcą ale nic nie robią? ;) te 60x60 przynajmniej pasuje mieć aby jakiś sensowny ruch powietrza był bez nadmiernego hałasu, druga sprawa że lepiej ustawić pamięć tak aby nie wymagała nawiewu do normalnej pracy i nie bawić się w to w dzisiejszych czasach tym bardziej przy procu x3d, nie wiem czy wiesz ale z tego co widzę siedzisz już 2 tydzień przy pamięciach a efekt będzie taki że nie zauważysz różnicy względem przykładowo standardowych nastawów typu 6000/3000/2000 z tym 9800x3d :E 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

@Send1N Założyłem, chwilę pochodziło i ten dolny zaczął delikatnie terkotać. Nie mam siły teraz sprawdzać co mu dolega. Może musi się dotrzeć. 

Z pewnością się dotrze :E to jest po prostu dalszy ciąg karmy za to cebulnictwo z kupnem mojego porządnego autorskiego corsaira  xD

43 minuty temu, sideband napisał(a):

Na allegro to tam dużego ryzyka nie ma bo allegro może oddać kasę ;) W moim przypadku idiota zostawił sobie sprawny sprzęt(udawał idiotę) i do tego dostał zwrot pełnej kwoty z allegro.

Ale to nie musiał odesłać najpierw towaru nie ważne w jakim był stanie aby dostać dopiero zwrot należności ?

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Art385 napisał(a):

Co to za grzejnik elektryczny wsadziłes do obudowy?

Colina Farrella. Nie wiedziałem gdzie w bios się ustawia kolory i tylko udało mi się włączyć domyślny dla płyty. 

29 minut temu, Send1N napisał(a):

A co byś chciał jeden albo 2 wentylatorki 40x40 żeby tylko było widać że się kręcą ale nic nie robią? ;) te 60x60 przynajmniej pasuje mieć aby jakiś sensowny ruch powietrza był bez nadmiernego hałasu, 

W tym akurat są 50x50x20

10 minut temu, Send1N napisał(a):

Z pewnością się dotrze :E to jest po prostu dalszy ciąg karmy za to cebulnictwo z kupnem mojego porządnego autorskiego corsaira  xD

W sumie zapomniałem sprawdzić czy są dobrze dokręcone do tego koszyka a może wystarczy kropelkę silikonu dać na lepszy poślizg. Później się zobaczy co mu dolega. 

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Send1N napisał(a):

Ale to nie musiał odesłać najpierw towaru nie ważne w jakim był stanie aby dostać dopiero zwrot należności ?

Tak odesłał sprzęt był w pełni sprawny i odesłałem. Problemem był router za "5zł", który robił problem, ale idiota powiedział, że go to nie obchodzi nie będzie wymieniał na lepszy. 

Opublikowano (edytowane)

@sideband Czyli on odesłał ty odesłałeś drugi raz do niego i skończyło się tak że dostał sprzęt za darmo bo kasę też oddałeś? :E już się pogubiłem :P Miałem 2 takie akcje na aliexpress lata temu jak w opisie było że jeżeli nie otrzymam towaru do 40 dni to nastąpi zwrot pieniędzy, nie dostałem do tych 40 dni i gość przelał $ z powrotem po czym po 2  tygodniach przedmioty przyszły i miałem je za free ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Za głęboko czy akurat? :P

Spoiler

Wstępnie działa, ale że odbiega stanem od tego co było pokazane w ofercie i gdy w przyszłości już będę chciał ją odsprzedać może być to utrudnione uważam więc, że należy mi się częściowa rekompensata. Proponuję rekompensatę w wysokości 600 zł dlatego, że 900 zł za kartę w takim stanie to uczciwa cena. Składa się na to fakt, że ktoś już zaoferował za nią 1125 zł, ale ostatecznie zrezygnował z zakupu a teraz doszły do tego znaczne uszkodzenia karty. Wątpliwe, że uzyskalibyście w kolejnej licytacji taką kwotę. Możemy się też umówić na skrócenie czasu gwarancji z 6 miesięcy do 4 miesięcy i czasu na reklamację do roku czasu bo o ile dobrze pamiętam w ofercie były podane 2 lata. Taka jest moja propozycja.

Opublikowano
27 minut temu, Send1N napisał(a):

@sideband Czyli on odesłał ty odesłałeś drugi raz do niego i skończyło się tak że dostał sprzęt za darmo bo kasę też oddałeś? :E już się pogubiłem :P Miałem 2 takie akcje na aliexpress lata temu jak w opisie było że jeżeli nie otrzymam towaru do 40 dni to nastąpi zwrot pieniędzy, nie dostałem do tych 40 dni i gość przelał $ z powrotem po czym po 2  tygodniach przedmioty przyszły i miałem je za free ;) 

Odesłałem po sprawdzeniu(było w pełni sprawne) on zgłosił do allegro i oddali mu kasę za urządzenie. Głupol miał problem z zasięgiem na 2m, a ja mu to sprawdziłem na 10m przed dwie ściany. W PL jest taki poziom januszerki, że potrafią grozić negatywem po kupnie jak mu nie oddasz części kasy oczywiście kontakt tel żeby allegro nic na ten temat nie wiedziało :E

Także miał w pełni sprawne urządzenie za friko :E

• Sad 1