Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz co? Szafir którego miałem był faktycznie sporo cichszy ale za to rdzeń miał około 70*, a na GB jest jakieś 60* a nawet mniej, zrób w AB własną krzywą i zobacz czy mocno tempy skoczą  ;)

Opublikowano (edytowane)

Tamto było na pulpicie i youtube a gierka w tle. 

To po wyjściu z gry na pulpit. Na wlocie do kompa 27*C. Jest też małe UV zrobione, 79% GPU i 97% napięcia.

image.thumb.png.f8e0ff637ddfcbb82a13978f070b6983.png

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Poprawiłem dolny wentylator na ramie. Kilka razy go wepchnąłem w jedną i drugą stronę, olej ma bo widać go po odsłonięciu naklejki. Zamontowałem ramkę i dolny już jest cicho, ale teraz ten górny się odzywa :lol2:

Coś musi być zrobione jako tako w obudowie więc aby wentylator który do tej pory był na ramie jest teraz w miejscu oddychatora. 

Raczej mało dmucha bo niskie obroty ma z rozdzielacza, ale kawałek papieru odpycha. 

IMG20241128100539.thumb.jpg.7b493729d0f77cbbd990e34296e60839.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

@Pentium Di jak tam negocjacje? Zeszli z ceny?

42 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Napisz im że oferta się zmniejsza o 100 zł co każdą roboczogodzinę.  :P 

Proponują 300 zł czyli byłaby za 1200 zł. 

Moja odp "400 zł i mamy spokojny weekend?"

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano

Niech się inni też wypowiedzą ale...  :/ 

Karta jest niby sprawna ale w tym stanie ciężko Ci będzie ją sprzedać pewnie nawet za te 1200 zł, na razie wielką niewiadomą jest to co wypuści AMD w przyszłym roku, ale można zakładać że ceny serii 7xxx lekko spadną.

Jak chcesz na niej posiedzieć ze 2 lata to może to nie być taki zły wybór bo w tej kasie raczej nic lepszego nie kupisz, zakładając że karta nie padnie.  ;) 

A powiem Ci że ogólnie karta daje radę, Jedi Survivor śmiga w średnio ponad 100 fps na 3440x1440, za 1200 zł to można dostać używkę 4060 Ti w wersji 8GB, ten Radek wyciera nią podłogę  ;) 

Opublikowano

Trzymam kciuki za 400zł

Na 99% się zgodzą, sami zaproponowali 300zł a za stówkę więcej pozbędą się "krzywulca".

Tylko pamiętaj że karta będzie ciężko sprzedawalna - bez problemu możesz ją sprzedać kumplowi albo w rodzinie, po prostu wszystko wyjaśnisz że technicznie jest wszystko ok.

Ale OLX? Allegro? obcej osobie? ciężko będzie.

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę z problemu przy odsprzedaży bo to był jeden z argumentów jakie podałem za obniżką. Jak się zgodzą i u mnie zostanie to ją sobie kiedyś naprostuje a wydajności starczy na 2 lata lekko więc wtedy różnica już znacząca nie będzie. 

• Upvote 1
Opublikowano

No to tak jak napisałem, jak chcesz ją zostawić to w tej kasie lepszej nie kupisz  :) 

A jak jeszcze urwiesz stówę to w ogóle rewelacja, nie wiem czy chcesz sprzedać 6700 XT, ale jak tak to przejście będzie w zasadzie jak za darmo.  ;)