Mar_s 596 Opublikowano 7 Grudnia Opublikowano 7 Grudnia Nic ciekawego, jakiś V tier który wygląda trochę jak kołowy transporter No i te same klamoty co co roku, obligacje itd.
Pentium D 178 Opublikowano Środa o 18:05 Autor Opublikowano Środa o 18:05 Przyszły wentylatory 6015. Są ciche, ale wciągają po 3,2W. Dramat.
Pentium D 178 Opublikowano Czwartek o 00:49 Autor Opublikowano Czwartek o 00:49 (edytowane) Coś pechowy ten Ali ostatnio. Wziąłem się za zmniejszenie dystansu coolera ramu i chciałem zainstalować kątówkę 24-pin. Przed wsadzeniem każdy pin sprawdzony miernikiem czy są połączenia i czy nie ma gdzieś zwarcia. Siłuję się kilka razy i nie wchodzi do płyty. Patrzę na kątówkę i patrzę na płytę i WTF.moment. Męska wtyczka jest obrócona o 180* Powinno być tak. Od biedy mógłbym spróbować to przelutować, ale nie wiem czy podołam a jeśli tak to czy będzie dobrze działać. Z powyższym nie pykło, obniżenie coolera się udało ale też nie bez faila. Optymistycznie od razu chciałem zejść o 18 mm. połączyłem sobie 4 kołki 9 mm i początkowo okeiłem czarną taśmą izo aby się nie rozkręcały jeśli kiedyś bym odkręcał cooler, ale później wpadłem na pomysł użycia koszulki termokurcza. Najpierw ubrałem w koszulkę 4 kołki na dłuższy dystans, później 2 na drugi dystans. Przymierzam i jest za nisko. Dodałem do każdego po jednym kołku i już aby nie marnować koszulek użyłem po kawałku na każdy z tego co zostało i wygląda to jak wygląda, ale to nie idzie na wystawę i nikt tam patrzeć nie będzie. Finalnie obniżenie to tylko 9 mm. Gdyby użyć kołków o innym rozmiarze byłoby więcej, ale to wszystko na oko było robione. Udało się też uciszyć drugi wentylator na ram coolerze poprzez kilkukrotne wciśnięcie i wyciśnięcie go. Na koniec okazało się, że wcale niepotrzebne są te wentyle 60 mm bo 70 mm mieści się z małym zapasem i wystarczy zrobić trochę niższy kartonik i wejdzie. EHHHHHHHHHHHH Edytowane Czwartek o 01:00 przez Pentium D
Mar_s 596 Opublikowano Czwartek o 05:58 Opublikowano Czwartek o 05:58 Widać na mańkuta trafiłeś, może wszystkie tak polutował.
Pentium D 178 Opublikowano Czwartek o 07:02 Autor Opublikowano Czwartek o 07:02 58 minut temu, Mar_s napisał(a): Widać na mańkuta trafiłeś, może wszystkie tak polutował. Szkoda, że aliexpress nie widzi problemu 😆
Send1N 572 Opublikowano Czwartek o 09:07 Opublikowano Czwartek o 09:07 (edytowane) Czyli wtyczka do śmieci? Z tym połączeniem tulejek dystansowych aby zrobić krótsze niż oryginały to powiem ci że masz łeb Edytowane Czwartek o 09:12 przez Send1N
Mar_s 596 Opublikowano Czwartek o 09:27 Opublikowano Czwartek o 09:27 No ba, łeb jak sklep, senatorska głowa! Ty @Send1N zaraz byś pisiont złotych na jaką przejściówkę wywalił, a Pentiak chwilę pomyśli i ma! Tak trzeba żyć.
Send1N 572 Opublikowano Czwartek o 09:31 Opublikowano Czwartek o 09:31 Na "przejściówkę" to akurat on wywalił i nie pasuje
Mar_s 596 Opublikowano Czwartek o 09:33 Opublikowano Czwartek o 09:33 No ba, ale chciał dobrze, nie jego wina że trafił akurat na produkt zezowatego z dwiema lewymi ręcami. 1
Pentium D 178 Opublikowano wczoraj o 06:32 Autor Opublikowano wczoraj o 06:32 (edytowane) 21 godzin temu, Send1N napisał(a): Czyli wtyczka do śmieci? Z tym połączeniem tulejek dystansowych aby zrobić krótsze niż oryginały to powiem ci że masz łeb 21 godzin temu, Mar_s napisał(a): No ba, łeb jak sklep, senatorska głowa! Ty @Send1N zaraz byś pisiont złotych na jaką przejściówkę wywalił, a Pentiak chwilę pomyśli i ma! Tak trzeba żyć. Poprawiłem, jedynie kilka godzin to zajęło Lutownica z wymiennymi grotami to fajna sprawa ale jednak trochę za mało do takiej roboty. Miałem plecionkę do zbierania cyny, ale był problem ze zbieraniem jej z otworów i tu się zeszło dużo czasu. Gdy już wszystko było polutowane i zacząłem sprawdzać, wyszło że dwa piny są zwarte. Okazało się, że jeden drucik z plecionki jakimś cudem wlazł tam gdzie nie powinien. Myślałem, że mnie coś trafi na fotelu, ale wziąłem taki drucik którym spinają kable, obgryzłem izolację i go tam wsadziłem. Miedziany drucik gdzieś wcięło, zwara zlikwidowana i kątówka powinna działać. Wszystkie piny sprawdzone. Od oparów lutowania aż krecik się obudził. Dodany fejk karbon na oryginalną gąbeczkę. Czy zainstaluję? Nie wiem, trochę strach Edytowane wczoraj o 06:34 przez Pentium D 1
Mar_s 596 Opublikowano wczoraj o 06:42 Opublikowano wczoraj o 06:42 Trochę solder maskę porypałeś, ale to tam nic nie robi, a jak przedzwoniłeś miernikiem i zwarć nie ma to można instalować.
Send1N 572 Opublikowano wczoraj o 10:57 Opublikowano wczoraj o 10:57 To kurde chinol odwrotnie polutował ale za to talent plastyczny ma bo ładnie logo i napis aourus mu wyszło 4 godziny temu, Mar_s napisał(a): Trochę solder maskę porypałeś Wszystko pod kontrolą, od czego ma markera którym już kolorował tunel z kartonu 1
Mar_s 596 Opublikowano wczoraj o 10:58 Opublikowano wczoraj o 10:58 No nie? Może i źle zlutowane, ale za to markowe 1
Pentium D 178 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, Mar_s napisał(a): No nie? Może i źle zlutowane, ale za to markowe Szykuj maść na wszelki wypadek Spoiler Jak to przejdzie to wygryw Extra+ XXL 1
Mar_s 596 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Ale ta promocja dotyczy tylko sklepów z listy, Allegro tam nie ma
Pentium D 178 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu @Mar_s skąd pomysł, że nie była to faktura ze sklepu z listy?
Pentium D 178 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu @Mar_s o co chodzi z tym panelem nvidii?
Pentium D 178 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Mar_s napisał(a): @Pentium D Na tym aktualnie siedzę Popsułeś?
Mar_s 596 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Sprzedałem Nowy nabywca powinien być zadowolony bo sztuka zacna była, piękne UV wchodziło
Pentium D 178 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu @Mar_s Coś innego bierzesz czy wywalone? Będzie okazja PTMa nałożyć
Mar_s 596 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na GTX 660? A była okazja bo zaczęła wariować, jakaś oksydacja od leżenia albo coś, ale izo plus szczoteczka i lata jak złoto, a pastę wziąłem tą chińską, trzeba zużyć bo tuba wielka Już wziąłem, dostałem od Picodi 100 zł CB na RTV to capnąłem 4070S, jeszcze gierka ma być z Indianą
Rekomendowane odpowiedzi