Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, ibizpl napisał(a):

Net-s bym omijał z daleka, lepiej na Gigaserwer kupić, link parę postów wyżej, chociaż też sklepu nie znam ale net-s ma straszne opinie: net-s

No to, tak jak mówię niech poczeka na powrót te 14 dni, albo jest jeszcze tu https://www.kombo.krakow.pl/Plyty-glowne,Plyty-glowne-Socket-AM5,KBPLYASRAM50033,Plyta-glowna-ASRock-X870E-Nova-WiFi-AM5.htm?srsltid=AfmBOop3oo6j_80ShkjnOJ8TXFoZtFa0dMWHZ3bQ8uQXevHZn4ngv79X

Opublikowano (edytowane)

I tak nowych ryśków nigdzie nie ma a branie 7800X3D za ponad 2K jest bez sensu, więc nie ma pośpiechu, no chyba że ktoś już nowego ryśka ma na półce i przebiera nóżkami.

Na mindfacory.de niby dostawa ma być pod koniec grudnia, cholera wie czy to pewne, w PL nic nie wiem na temat jakichkolwiek dostaw ryśków.

Ciekawe czy nowe GPU nie będą dostępne wcześniej jak tak dalej pójdzie.

Przetrzepałem te nowe płyty i faktycznie bez dzielenia przepustowości z 1 slotem pcie tylko Nova i Taichi póki co ( nie patrzyłem na płyty jak Godlike, wiadomo )

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
50 minut temu, zxc napisał(a):

W czwartek, dostałem informacje, że za ok. 2tyg będzie w polskich sklepach znowu.. Tu masz w sklepie net :https://www.net-s.pl/produkt/plyta-glowna-asrock-x870e-nova-wifi-1718450;20-c-10

Nie no jak jest w net-s to jakby w ogóle nie było ;). Jak mi by się udało gdzieś dorwać 9800XD na farta to się najwyżej zgłosze do zachyiego. Nie pali mi się ale już obserwuje.

50 minut temu, zxc napisał(a):

W czwartek, dostałem informacje, że za ok. 2tyg będzie w polskich sklepach znowu.. Tu masz w sklepie net :https://www.net-s.pl/produkt/plyta-glowna-asrock-x870e-nova-wifi-1718450;20-c-10

Nie no jak jest w net-s to jakby w ogóle nie było ;). Jak mi by się udało gdzieś dorwać 9800XD na farta to się najwyżej zgłosze do zachyiego. Nie pali mi się ale już obserwuje.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Art385 napisał(a):

Będzie w innych sklepach, dostałem info od Asrocka, cierpliwości.. Odświeżaj x-kom, morele, pojedyncze sztuki pojawiają się, ale trzeba być szybkim.. Amok jest..

Edytowane przez zxc
Opublikowano

panowie, tak gigaserwer jak i jakieś tam kombo, o których w Krakowie nikt nie słyszał, nie mają tych płyt na stanie... nawet w Krzeszowicach nikt o nich nie słyszał, choć tam są zarejestrowani...

dla potwierdzenia zadzwońcie i sprawdźcie, kombo ta jakiś twór czysto netowy, a gigaserwer to taki wiejski dostawa internetu, z serwisem i jakimś tam sklepem, wszystko po to żeby była klikalność strony sklepu ... to samo było przy braku kart graficznych, oni niby mieli a nie mieli

możliwe że nawet tutaj ktoś od nich siedzi, widzi że ludzie novy szukają to ją do sklepu dodali i dostępność..

Opublikowano

Na gigaserwer wyskoczył mi full profeska czat: chętnie pomożemy itd, zapytałem o nova ale przez 5h nikt nie odpowiedział mimo zaczepek. Dzwonić już mi się nie chciało.

Off top: jutro stalker :dj:

Trzeba hełm z folii po czekoladach zrobić i do zony. ... uraaaa! ( kurde ruski już od 3 lat inaczej brzmi )

Opublikowano

Takie pytanie w ramach rozmowy o płycie pod 9800X3D. Celowałem w x670e tomahawk od msi. Płyta kupiona w ich sklepie, przesyłka z Holandii. Za pierwszym razem płyta uszkodzona (górny lewy róg wygięty), zwrot i wysyłka nowej płyty - właśnie też przyszła uszkodzona. Różne firmy kurierskie dostarczały przesyłki.
Rozważam więc zmianę producenta płyty i sklepu....

Jak to wygląda przy innych producentach / sklepach w Polsce?

Opublikowano
41 minut temu, miro napisał(a):

panowie, tak gigaserwer jak i jakieś tam kombo, o których w Krakowie nikt nie słyszał, nie mają tych płyt na stanie... nawet w Krzeszowicach nikt o nich nie słyszał, choć tam są zarejestrowani...

dla potwierdzenia zadzwońcie i sprawdźcie, kombo ta jakiś twór czysto netowy, a gigaserwer to taki wiejski dostawa internetu, z serwisem i jakimś tam sklepem, wszystko po to żeby była klikalność strony sklepu ... to samo było przy braku kart graficznych, oni niby mieli a nie mieli

możliwe że nawet tutaj ktoś od nich siedzi, widzi że ludzie novy szukają to ją do sklepu dodali i dostępność..

Dzięki za info, tak jak mówiłem za ok.2tyg powinny być polskich sklepach..

3 minuty temu, kales napisał(a):

Takie pytanie w ramach rozmowy o płycie pod 9800X3D. Celowałem w x670e tomahawk od msi. Płyta kupiona w ich sklepie, przesyłka z Holandii. Za pierwszym razem płyta uszkodzona (górny lewy róg wygięty), zwrot i wysyłka nowej płyty - właśnie też przyszła uszkodzona. Różne firmy kurierskie dostarczały przesyłki.
Rozważam więc zmianę producenta płyty i sklepu....

Jak to wygląda przy innych producentach / sklepach w Polsce?

Albo, jakaś felerna partia się trafiła, albo po prostu źle zabezpieczona paczka..

Opublikowano
21 minut temu, Umpero napisał(a):

@Zachy czemu puszczasz w świat swoje mobo?
Co zamiast niej?

Jeszcze nie wiem.

Chce coś zmienic.

Ale bije sie z myslami czy sprzedawac :)

Ktos chetny na praktycznie nowke AsRock x870e Nova WiFi :)

Detale na priv:)

Opublikowano

Płyta lata w opakowaniu płyty, nic jej nie blokuje, ma luz do zewnętrznej tektury + samo opakowanie w paczce też jest luźno wsadzone. Jak paczką potrzęsie się, to "lata" w środku.
Jak to wygląda w przypadku Asrocka?

Opublikowano

Cześć wszytkim. Czy ktoś pomoże pozbyć sie mojego dylematu? Jestem graczem competetive cs2, wlasnie skladam kompa pod 9800x3d, jedynym moim mankamentem jest dobór płyty  gdyż troche ogranicza mnie budżet dodatkowo jedynym kryterium, które mnie blokuje jest karta sieciowa. Dużo sie oczytałem, że realteki są złe, że lepszy intel, że intel mniej procka zużywa i ma mniejsze opóźnienia w grze online. Czy poważnie jest to taka różnica midzy tymi chipami? Czy to wpłynie na moje doświadczenia z gry, opóźnienie itd? Wiekszość płyt ma karte sieciową realtek, ale jeżeli naprawde różnica ma być chodź w najmniejszym stopniu odczuwalna to wolałbym wybrać płyte z Intel I225-V chipem..

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam