Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Pojawiła się na Amazonie w UE. Dostępność się poprawia i moze cena spadnie ponizej 1700 zl.

Screenshot_20241210_125935_Chrome.jpg

Poniżej 1700, to już jest super cena , ale i tak te 1740-50 za płytę ze średniej półki, z takim wyposażeniem, to nie jest zła cena.. Bez podatku, ta płyta kosztuje 1415..

Opublikowano
3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Tyle, ze sprzedaje jakis Interbit, a nie Morele.

2 sztuki, już poszły(chyba, że jakiś błąd był) xD.. Ludzie, są chorzy na punkcie tej płyty..

Opublikowano (edytowane)

Zrobil pewien Pan tier liste i umiescil Nove w gupie S-tier uwzgledniajac cene MSRP. Ludzie maja pretensje pod jego filmem, ze plyta nie wstaje na EXPO. Cena tez juz dawno nieaktualna, ale fama poszla, ze najlepsza plyta i tak zostalo. Oczywiscie bardzo dobra plyta, ale bez przesady.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
W dniu 13.12.2024 o 19:10, DżonyBi napisał(a):

Zrobil pewien Pan tier liste i umiescil Nove w gupie S-tier uwzgledniajac cene MSRP. Ludzie maja pretensje pod jego filmem, ze plyta nie wstaje na EXPO. Cena tez juz dawno nieaktualna, ale fama poszla, ze najlepsza plyta i tak zostalo. Oczywiscie bardzo dobra plyta, ale bez przesady.

Masz już tego Strixa?

Opublikowano (edytowane)

@Passt wziąłem Kingston FURY Beast 2x32GB 6000 CL30 A-die za 799pln w promocji. Carbon chyba nie ma eclk jak chcesz krecic, ale nie jestem pewien. Jak juz zainstaluje nowa platforme to dam znac, do konca tygodnia na pewno. Tez zastanawialem sie nad Carbonem, ale wybor padl na Asusa. Podoba mi sie design i kilka unikatowych funkcji w biosie, ktore ma tylko Asus.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zawsze biore Kingstony, bo nigdy nie mialem problemu z nimi, z rozruchem i lekkim OC. Wyczytalem tez, ze ten konkretny zestaw jest na kosciach A-die. Bardziej kupilem z zaufania, bo nie jestem specjalista w tej kwestii.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

Kurczę prześledziłem cały wątek i mam mętlik w głowie. 
Chciałem poskładać nowego PC, a ze ja jestem osobą która nie zmienia platformy co roku (do teraz siedzę na i5 4670k) pomyślane że może teraz lepiej będzie postawić na AM5. 
I teraz nie wiem czy brać x870e czy może b650.

jesli x870e to coś najtańszego a może Asusa strix 870e-e.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Bzn napisał(a):

Kurczę prześledziłem cały wątek i mam mętlik w głowie. 
Chciałem poskładać nowego PC, a ze ja jestem osobą która nie zmienia platformy co roku (do teraz siedzę na i5 4670k) pomyślane że może teraz lepiej będzie postawić na AM5. 
I teraz nie wiem czy brać x870e czy może b650.

jesli x870e to coś najtańszego a może Asusa strix 870e-e.

Wszystko zależy od tego, jakie masz zapotrzebowania, ale najpierw podaj swój budżet.

Edytowane przez zxc
Opublikowano (edytowane)

@zxc powiedzmy że na płytę Procka i RAM mam z 3-4 tys, z czego na przeczekanie na dostępność 9800x3d  w normalnych cenach, myślałem posiedzieć na 7700 ewentualnie 7500f.
Kartę na razie zostawiam czekając na nowe rtx 

Edytowane przez Bzn
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Bzn napisał(a):

@zxc powiedzmy że na płytę Procka i RAM mam z 3-4 tys, z czego na przeczekanie na dostępność 9800x3d myślałem posiedzieć na 7700 ewentualnie 7500f.
Kartę na razie zostawiam czekając na nowe rtx 

Ceny, tego procka raczej, nie spadną w najbliższym czasie. Ile, chcesz posiedzieć na tym 7700? Jak, masz brać najtańszego x870e, to już lepiej weź b650e, lub x670e, bo te pierwsze mają wady, które dla niektórych są dyskwalifikujące.. No, chyba, że nie przeszkadza ci np. obcinanie linii, to wtedy ok.. Jednakże, przy twoim budżecie, to chyba x670e, to najlepszy wybór.

Edytowane przez zxc
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, zxc napisał(a):

Ceny, tego procka raczej, nie spadną w najbliższym czasie. Ile, chcesz posiedzieć na tym 7700? Jak, masz brać najtańszego x870e, to już lepiej weź b650e, lub x670e, bo te pierwsze mają wady, które dla niektórych są dyskwalifikujące.. No, chyba, że nie przeszkadza ci np. obcinanie linii, to wtedy ok.. Jednakże, przy twoim budżecie, to chyba x670e, to najlepszy wybór.

Na 7700 myślę siedzieć aż  dostępności rtx 5000 będzie w miarę normalna. 

Chociaz jak teraz sobie myślę to nawet ten 7500f do mojej 1080 by wystarczył.

Z tego co patrzyłem tak na szybko to nie ma za wielkiej różnicy w cenie między x670e, a x870e. Co do obcinania lini to jakoś mi to nie przeszkadza bo dyski będę miał max 2 bo reszta to i tak sata
Z poskładaniem całości mi się jakoś nie spieszy więc mogę sobie pozwolić na polowanie na „okazje”

I kusi mnie coś z serii rog/strix od Asusa.

ostatnio wpadła mi w ręce maximus XII extreme i mega mi się ta płyta podoba.

Edytowane przez Bzn