zxc 25 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Godzinę temu, Bzn napisał(a): Na 7700 myślę siedzieć aż dostępności rtx 5000 będzie w miarę normalna. Chociaz jak teraz sobie myślę to nawet ten 7500f do mojej 1080 by wystarczył. Z tego co patrzyłem tak na szybko to nie ma za wielkiej różnicy w cenie między x670e, a x870e. Co do obcinania lini to jakoś mi to nie przeszkadza bo dyski będę miał max 2 bo reszta to i tak sata Z poskładaniem całości mi się jakoś nie spieszy więc mogę sobie pozwolić na polowanie na „okazje” I kusi mnie coś z serii rog/strix od Asusa. ostatnio wpadła mi w ręce maximus XII extreme i mega mi się ta płyta podoba. Przy twoich wymaganiach, to b650e będzie spoko wyborem.. Asus rog strix, spoko płyty, ale i kosztowne, nie jest to budżetowy wybór.
dan254 43 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Asus 650e-f warto ? https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-rog-strix-b650e-f-gaming-wifi-11947328/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=6612073118&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAgoq7BhBxEiwAVcW0LHnrsVavErX4E7Bx45CYD2IdPeyhevyYt2ccouMVJtrfJzaWVBna4xoCBpMQAvD_BwE
Bzn 0 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia (edytowane) Za 1399 jest Asus strix b650e-e, wart jest tej ceny? TUF i Tomahowk jakoś wizualnie mnie nie przekonują do tego chciał bym mieć wyświetlacz błędów i przycisk flash/reset Edytowane 18 Grudnia przez Bzn
bourne2008 91 Opublikowano 18 Grudnia Opublikowano 18 Grudnia Mam tą płytę B650E-E i polecam. Nie mam z nią żadnych problemów. No i ma naprawdę bardzo przyzwoitą dźwiękówkę ze wzmacniaczem. 1
areeek 0 Opublikowano wczoraj o 18:09 Opublikowano wczoraj o 18:09 Witam Panie i Panowie Przeczytałem cały ten wątek dotyczący płyty głównej i głównie problemu z ucinaniem linii PCI-e czy co gorsza wyłączaniem złącz m2. Szukam płyty głównej do ryzena 7500f. Chcę coś w jasnym kolorze. W tej chwili mam dwa dyski na sata i jeden na m2, ale jeszcze jeden zakupiłem na promce. Tak więc będę używał naraz 4 dysków. 2 sata oraz 2 m2 gen 4. Z tego co mi się udało poszperać i wybrać to mam 3 ciekawe propozycje, które chyba spełniają moje wymagania. 1. Asrock X670E Steel Legend 2. MSi PRO X870-P WIFI 3. MSI X670E GAMING PLUS WIFI Pytanie czy ktoś ma którąś z tych płyt i jej używa oraz ewentualnie czy ktoś może coś podobnego polecić. Wymagania to na pewno bez żadnego wyłączania złącz m2 oraz sata i obcinania prędkości PCIE dla karty. Duża ilość złącz, jasna kolorystyka pasująca do białej obudowy i białego chłodzenia powietrznego oraz budżet tak powiedzmy do 1500 zł, może trochę większy. Wiele dobrego czytałem o asrockach względem AM5, nie chciałbym iść w asusa, bo kolega kupił i jest niezadowolony.
kamilos69 60 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu W konfiguracji 2 stata + 2 m.2 żadna płyta na am5 nie obetnie linii pcie gpu. Ze względu na uefi i cenę osobiście wybrałbym bramkę numer trzy. 12 godzin temu, areeek napisał(a): nie chciałbym iść w asusa, bo kolega kupił i jest niezadowolony. Skisłem
CajraX 82 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Też mogę polecić bramkę nr 3. Pełna konfiguracja, bez przejmowania się ucinaniem linii. Szybkie poprawki biosu, co dobrze wróży na dalsze wsparcie płyty. Też mam biały zestaw i wszystko się u mnie ładnie komponuje.
Rekomendowane odpowiedzi