Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

2 aktualizacje biosu robilem. USB legacy support jest enabled a i tak myszka nie dziala w biosie. W windzie jest ok. 

Ja tam nigdy nie używam myszki w biosie...
Nawet bym na to nie zwrócił uwagi.

Opublikowano

+20zł przesyłka

pamiętajcie też że odesłanie towaru jakby wam nie spasił, albo na rękojmie swoje kosztuje.

Wysyłamy do Danii - DPD 80zł

tak żeby mieć tego świadomość, bo sam sklep/obsługa klienta... życzyłbym sobie takiej w polskich sklepach

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, miro napisał(a):

+20zł przesyłka

pamiętajcie też że odesłanie towaru jakby wam nie spasił, albo na rękojmie swoje kosztuje.

Wysyłamy do Danii - DPD 80zł

tak żeby mieć tego świadomość, bo sam sklep/obsługa klienta... życzyłbym sobie takiej w polskich sklepach

W x-komie, też kurier 20zł.. "Dla mnie", to jest koszt mojego komfortu, a nie produktu , a nawet jeżeli, to i tak lepiej wydać 1781 niż np 1900+, w jakimś dziwnym miejscu xD.. Tej płyty, nigdzie nie ma, więc tu jest kwestia tego, że ludzie nie mają wyboru.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, zxc napisał(a):

"Dla mnie", to jest koszt mojego komfortu,

to co napisałem, tylko i wyłącznie czysto informacyjnie, żebyście mieli świadomość. tylko tyle i az tyle..

tak, tej płyty nigdzie nie ma, oni też nie mają, oby była i przyszła, czego z całego serca życzę

szerokości

de facto w niemieckich sklepach też prawdopodobna dostawa 9.12, więc należy oczekiwać że będą wszędzie - powinny być u nas też..

Edytowane przez miro
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, miro napisał(a):

de facto w niemieckich sklepach też prawdopodobna dostawa 9.12, więc należy oczekiwać że będą wszędzie - powinny być u nas też..

Miałem informacje, od działu sprzedaży Asrock, i planowanej dostawie, i faktycznie były, ale w małych ilościach, i nie było w x-komie, morelach, komputroniku.. W ten sposób, można czekać w nieskończoność.. Jest, to mój pierwszy zakup tam, obym nie żałował xD 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Niezbyt atrakcyjna cena patrząc na wyposażenie, no ale przez rok, dwa będą doić klientów. Lecz lepsza taka cena, niż ta, którą woła konkurencja.

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 21:57, wrobel_krk napisał(a):

Niczym, gen5 M2, opcja gen5 dla grafiki, brak USB4, USB 3.2 20gb

AMD-Ryzen-9000-Official-_-Ryzen-9-9950X-

To może chociaż B850 zaskoczy ceną, w sensie pozytywnie :D Wiadomo już na jakieś zasadzie gen 5 dla karty graficznej będzie opcjonalne? W sensie będzie zamienne z nvme? Jak nvme  <5 to grafika wskakuje na 5 (o ile oczywiście wspiera ten standard)?

Opublikowano
1 minutę temu, Pavel87 napisał(a):

Wiadomo już na jakieś zasadzie gen 5 dla karty graficznej będzie opcjonalne

W takim sensie że producent może dać a nie musi, a NVME gen5 jest jut obligatoryjne czyli ma być i tyle;)

Na b650 Steel Legend Wifi AsRock dał gen5 pod gpu i ssd. Inni na b650 dali czasem obsługę m2 gen5, minimum to gen4 i tyle

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Niezbyt atrakcyjna cena patrząc na wyposażenie, no ale przez rok, dwa będą doić klientów. Lecz lepsza taka cena, niż ta, którą woła konkurencja.

To znajdz lepiej wyposazona plyte taniej.

Juz ci mowie - nie znajdziesz.

Mowimy o x870e a nie jakichs wczesniejszych mobo na 670 czy 650, ktorych ceny polecialy w dol.

Edytowane przez Zachy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.12.2024 o 09:21, aureumchaos napisał(a):

Natomiast zuwazylem downgrade wzgledem mojej Gigabyte Z390 AORUS PRO jesli chodzi o karte dzwiekowa... Ta co jest w tym tomahwaku to tragedia... Zero przestrzeni, dzwiek pusty jest, kombinuje z jakimis EQ teraz... Albo trzeba kupic zewnetrzna.. ehhh... 

Potwierdzam, że dzwięk na tomahawk x870 jest strasznie słaby. Problem rozwiązałem kupując soundblaster audigy fx V2 na PCIe za 180zł, która dźwięk w porównaniu do tej zintegrowanej ma kapitalny. Niedroga i taka mi w pełni wystarczy.

Kartę dźwiękową i tak bym kupił nie ważne do jakiej płyty bo te wszystkie zintegrowane to kaszana.

Edytowane przez muszka
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, muszka napisał(a):

Potwierdzam, że dziwęk na tomahawk x870 jest strasznie słaby.

https://www.techspot.com/review/2907-amd-x870-motherboards/

Fakt, ten test to potwierdza, ale i tak to byl najlepszy wybor w cenie 1250.  Ja zwróciłem Asusa TUF X870, bo nie zauwazylem, ze nie ma optycznego wyjscia. Poluje teraz na Strixa 870E-E.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

@DżonyBi

Dokładnie jak wybierałem mobo to dla mnie ważniejszy był performance a właśnie tomhawak x870 ma w tej cenie najlepszy. I tak wiedziałem, że dodatkową kartę dźwiękową będę brał więc mnie to najgorsze audio na tych testach nie odstraszyło, ale na pewno warto o tym wspomnieć o tej płycie jak ktoś niczego nie chce dokupywać.

Opublikowano
3 godziny temu, Zachy napisał(a):

nie jakichs wczesniejszych mobo na 670 czy 650, ktorych ceny polecialy w dol.

Niby gdzie, które? Większość poszła znacząco do góry. Kupowałem Taichi Lite B650E za 1120 zł miesiąc po premierze, teraz jest za minimum 1590 zł. Aorus Mastera B650E kupowałem za 1220 zł, dziś nie do kupienia poniżej 1700 zł. Wszystkie praktycznie poszły do góry. Nawet budżetowy ASROCK HDV2 na B650 obecnie najtaniej 519 zł, a wcześniej można było kupić bez problemów za 410 - 450 zł.

Opublikowano
6 godzin temu, Imm napisał(a):

Niby gdzie, które? Większość poszła znacząco do góry. Kupowałem Taichi Lite B650E za 1120 zł miesiąc po premierze, teraz jest za minimum 1590 zł. Aorus Mastera B650E kupowałem za 1220 zł, dziś nie do kupienia poniżej 1700 zł. Wszystkie praktycznie poszły do góry. Nawet budżetowy ASROCK HDV2 na B650 obecnie najtaniej 519 zł, a wcześniej można było kupić bez problemów za 410 - 450 zł.

Taichi b650 lite kupowałem dlugo po premierze x3d i kosztowala nowka najtaniej 1500zl w morele 

Mowisz ze nova to kicha - no to podaj mi lepszy model x870e pod katem dooakowania i wyposażenia, wlacznie z backplate... Powodzenia.

Farmazony wciskaxc to sobie mozna, ze cos bylo za tyle, albo ze sa lepsze modele x870e w podobnej/lepszej cenie 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Zachy napisał(a):

Mowisz ze nova to kicha - no to podaj mi lepszy model x870e pod katem dooakowania i wyposażenia, wlacznie z backplate... Powodzenia.

Farmazony wciskaxc to sobie mozna, ze cos bylo za tyle, albo ze sa lepsze modele x870e w podobnej/lepszej cenie 

? Chyba nie patrzysz komu odpisujesz i na co.

Gdzie ja napisałem cokolwiek o NOVA lub x870e w podobnej/lepszej cenie? Zupełnie do tego się nie odnosiłem.

Odniosłem się do cen, bo tak było wtedy i jest teraz(od dłuższego czasu już), nic więcej.

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)

Zle mi zacytowalo, sorry z tel pisze i nawet cytatu nie moge poprawic.

A co do cen.

B650 taichi lite na start kosztowalo 1520-1550 zl, patrzmy na premiery chipsetow i plyt, a nie ile cos kosztuje po 2,5 roku.

Nova jest na wyżej pozycjonowanym chipsecie i ma bogatsze wypsoazenie.

Wiec wg mnie, jak na premierowy zakup, jest to obecnie dobra opcja.

Wyjda b850 i tez beda tansze przeciez.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
7 minut temu, Zachy napisał(a):

Wiec wg mnie, jak na premierowy zakup, jest to obecnie dobra opcja.

Nie twierdzę inaczej. Jak zawsze, wszystko zależy od tego, kto, ma jakie potrzeby.

Opublikowano
14 godzin temu, muszka napisał(a):

Potwierdzam, że dzwięk na tomahawk x870 jest strasznie słaby. Problem rozwiązałem kupując soundblaster audigy fx V2 na PCIe za 180zł, która dźwięk w porównaniu do tej zintegrowanej ma kapitalny. Niedroga i taka mi w pełni wystarczy.

Ale wiesz że w tej audigy siedzi kodek realtek ALC1220 a na tym tomahawku masz 4080 - czyli praktycznie to samo, więc nie poprawiłeś magicznie jakości dźwięku tylko zwyczajnie integra na płycie nie ma wzmocnienia na słuchawki i przez to jest efekt słabego basu, płytkiego brzmienia i ogólnie cichego dźwięku jak na 100% głośności, ten sam efekt uzyskałbyś kupując zwykły dac na usb poniżej 100zl  np sound blaster g1 czy nawet jakiegoś chinola z ali za 5 dych ;)

Opublikowano

@Send1N otóż nie, bo ja nie chce niczego wystającego z kompa, a dodatkowo ten co podałeś ma jedno wejście a ja słucham 50/50 głośniki i słuchawki często się przełączając więc wygoda czyli po prostu podłączanie słuchawek pod panel przedni i przełączający się sam dźwięk dla mnie też są istotne :)

I co z tego, że ten sam kodek, dźwięk jest o niebo lepszy!