Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Premiera już niebawem, a na razie wśród recenzentów więcej obaw niż nadziei. Właśnie apropos pierwszych zapowiedzi CIV7 kupiłem Humankind, który zresztą niedawno tu opisałem:

I zachwycam się Humankind więc pójście w tym kierunku mi nie przeszkadza, ale brak awansowania jednostek, jakieś resety po każdej erze czy wymuszona realizacja zadań to pozbawi civki otwartego świata i dowolnej strategii... i to już mi przeszkadza. Podobno bez realizacji zadań, o wiele trudniejszych niż punkty epok w civ6 nie da się wygrać. Więc już nie będzie można prowadzić rozgrywki jak się chce tylko pod te zadania... ? Tego nie było ani w civkach wcześniej, ani nie ma w Humankid. Owszem są punkty sławy, ale nie za wybudowanie w dokładnie jakimś mieście dokładnie jakiejś budowli tylko za progress całej cywilizacji... Z zapowiedzi wynika, że ta civka to ma być jakieś bardziej questowe rpg niż strategia... No oby jednak to wszystko się nie sprawdziło bo grafika jest przepiękna.

Oczywiście na premierę za 240zł jej nie kupię jak obecnie żadnej gry na premierę bo wiadomo jak są gry na premierę drogie i zabugowane.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@daerragh ale Ara na premierę też miała bardzo dużo negatywnych recenzji. To była jedyna gra 2024, którą chciałem kupić na premierę, ale się wstrzymałem. Zresztą kurcze - po tych epickich bitwach z Humankind to ja już nie wiem czy będę mieć fun z grania w strategie turowe gdzie nie toczy się samemu bitew. A w civ7 ma nie być nawet awansów jednostek. a Arę cały czas oglądam na YT i zaglądam od czasu do czasu na steam żeby poczytać czy coś się zmieniło.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe, czy coś w końcu zmienią, jakoś nudno mi się gra tak od Vtki... 

No i żeby była jasna, fajna, sensowna opcja grania od któregoś roku w całą historię Ziemi, a nie, że Królowa Anglii i Królowa Kleopatra na raz (debilizm)...

Edytowane przez Sponsi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Bądź niszową grą. Wydaj kolejną odsłonę dla "modern audiences". Uprość mechaniki dla zoomerów z ADHD.

Wyobcuj swoich niszowych fanów, dla większości zoomerów to i tak zbyt nudne.

Jak już te wszystkie nowożytne szmatlawce dają po 6 na 10 i 2 na 5 to jest źle.

Edytowane przez crush
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zapowiada się super gierka. Recenzje bardzo wysokie jak na wprowadzone kontrowersyjne zmiany. Super

https://www.metacritic.com/game/sid-meiers-civilization-vii/critic-reviews/?platform=pc

Musicie wiedzieć że to pierwsza gra z serii która wprowadza tyle zmian i to kontrowersyjnych, że nie każdemu się spodobają. dlatego będzie to gra z mieszanymi raczej ocenami od userów. Mi tam pasuje  te zmiany bo kojarzę je z Humankind. 

Grę mam już pobraną :) Waży 15 gb. Jutro odpalamy ;) 

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano (edytowane)

A jak było po premierze Civ 4,5,6 ? To samo. Przy każdej odsłonie ( a najgorzej przy civ 6) były mieszane opinie - jedni podziwiali drudzy krytykowali. Każda z tych trzech ostatnich odsłon nabrała rumieńców po 1 dużym DLC (czyli tak po roku).   Baa nawet w Civ 3 dopiero po wydaniu Conquest gra zmieniła się diametralnie. 

Teraz może być gorzej bo jak wspomniałem w grze zaimplementowane spore zmianę jak zmiana civki co epokę. Dlatego zobaczymy jak to będzie. 

Edytowane przez CavieZ
Opublikowano

Ja tam nadal do tej pory najlepiej wspominam "trójkę". 4 i 5 jeszcze było spoko ale potem już całkiem odpuściłem. Najchętniej pograłbym w jakiś remaster graficzny 3 bez zmian w rozgrywce.

Opublikowano
59 minut temu, crush napisał(a):

5 była uproszczona w stosunku do 4.

6 do 5.

7 do 6.

To jeszcze ze 3 wersje i będzie auto-clicker.

Sam jesteś uproszczony

Włącz sobie podstawową wersję Cvi 6 i zobacz ile masz dostępnych liderów :). W civ 7 jest ich 3x więcej na starcie. A to jeden przykład że wcale civ 7 nie jest taka uboga na starcie :)

Zawsze mnie irytują osoby które piszą pierdoły i nie mają doświadczenia w temacie.