CavieZ 89 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 17 godzin temu, crush napisał(a): Już skończyli. VII 66,185 24-hour peak VI 68,856 24-hour peak Co ty pokazujesz? Przecież grę można kończyć na różne sposoby. Tu chodzi o to że tylko 20% graczy w civ 5 i 6 dochodzili do końcowej epoki + i także rzadko kończyli w niej grę. Ogarnij na X twórcy pół roku temu pokazywali te statystyki. I tu im wierzę bo ja też rzadko co kończyłem w ostatniej epoce. Do końca grało się w Civ 3 i 4. Ale w Civ 5 to juz wiałoooo nudą. Edytowane 9 Lutego przez CavieZ 1
crush 3 575 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego To jest niesamowite jaki Ty nieogar jesteś. Aż przestaje dziwić twoja irytacja golden age. Mimo tego, że nawet grając na deity nie jest to problem.
raziel88 34 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Premiera dla całej reszty jest dzisiaj o północy? 1
crush 3 575 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego No zobaczymy i zobaczymy jaka będzie retencja. To UI to jest dramat. Mobilna gierka. 1 1
CavieZ 89 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Łojaaaaaa Panowie Panowie!!!!!!!! Pograłem w końcu kilka ładnych godzin i mogę sobie wyrobić pierwsze wrażenia. Powiem wam tak. Podczas grania miałem gęsia skórkę!!! Gra jest po prostu "Zarąbista"! No kurcze pieczone jestem w szoku! Co Firaxis odwaliło. Oj przyznam się Wam, że dawno mnie już tak gra strategiczna nie urzekła - na premierę. Ostatni raz to chyba był Civ3 i Civ4. Czyli ponad 20 lat temu.. Oj zapowiada sie cudowna strategia. Rozbudowa miast jest niesamowicie satysfakcjonująca i wcale nie jest to takie proste. A rzekłbym że trzeba sporo kombinować. Muzyka arcydzieło, grafika arcydzieło - można wymieniać i wymieniać. Niesamowicie mi się podobają nowe rozwiązania, Surowce super, ludy niezależne bardzo fajne i pomysłowe , walka tez na plus (może nie jest to poziom HK ale chyba walka najciekawsza w calej serii civ?). Dla mnie Civilization 7 to może jeszcze nie rewolucja w serii ale EWOLUCJA tu jak najbardziej pasuje .. Chociaż w sumie niektóre mechaniki w grze mogą wskazywać na rewolucję ale wolę się od tego powstrzymać bo rewolucyjna może sie stać dopiero z dodatkami jak jeszcze więcej rzeczy sie pojawi. Eh no o zaletach można wypisać godzinami.. Kazdy zagra to sam je odkryje Co do bugów. Sterowanie na padzie muszą poprawić a także Te nieszczęsne UI, brak opisów czy słabą civilopedię - te elementy poprawią. Pewnie jeszcze do miesiąca poprawią SI i inne rzeczy i będzie ok. Chociaż SI już widzę że jest lepsze niż w podstawce civ 6. Dawno oj dawno nie miałem takich emocji podczas grania bym doznał gęsiej skórki :). A to już coś znaczy. Najwyżej oceniłem Civ 3 i Civ 4 na premierę - obydwie dostały 9/10. Ale jedynie Civ 3 dałem osobiście 10/10 po wszystkich dodatkami czyli w ostatecznej edycji... Na tę chwilę Moja ocena gry po pierwszych wrażeniach to 9/10. (Za jakieś 2 lata sie okaże w która strone poleci ostateczna ocena). 3 1
CavieZ 89 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 7 godzin temu, crush napisał(a): No zobaczymy i zobaczymy jaka będzie retencja. To UI to jest dramat. Mobilna gierka. Fajnie jest oceniać grę po obejrzeniu filmików na YT? Ośmieszasz się tak samo jak na pclab. A wystarczy troszkę pomyśleć. Chociaż jak wszyscy wiemy to jest u Ciebie wielki problem (każdy się o tym przekonał na poprzednim forum). Tak samo jak Civ 6 została stworzona pod iPad. Za rok premiera na iOS. No ale oczywiście nigdy nie tworzyłeś gier i nie masz bladego pojęcia jak się. tworzy i projektuje gry pod różne urządzenia. Czyż nie? I nie martw się akurat projekt i wygląd UI jest bardzo przyzwoity i wystarczający. Problemem jest tu brak wielu opisów - tzw toolpit. A jak nie wiesz co to znaczy to pogoogluj. 14 godzin temu, raziel88 napisał(a): Premiera dla całej reszty jest dzisiaj o północy? 11 lutego. Ale będzie mnóstwo negatywów na Metacritic i Steam. Już się zmówili gracze z Kanady i UK. Nie ma ich nacji w grze to muszą zrobić burzę. Mam nadzieje że Steam zareaguje. Edytowane 10 Lutego przez CavieZ 2
crush 3 575 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 27 minut temu, CavieZ napisał(a): toolpit 27 minut temu, CavieZ napisał(a): A jak nie wiesz co to znaczy to pogoogluj.
CavieZ 89 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Fajna recenzja. Lubie takie recenzje od osób które nie zostały zasponsorowane przez wydawcę. Takie opinie są najbardziej rzetelne (chyba)
Asag 284 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego W dniu 10.02.2025 o 23:53, CavieZ napisał(a): Fajnie jest oceniać grę po obejrzeniu filmików na YT? Ośmieszasz się tak samo jak na pclab. A według ciebie to niewystarczające aby ocenić UI gry? W czasie gry się ono jakoś zmienia czy raczej wygląda dokładnie tak samo jak na screenie czy filmie? W dniu 10.02.2025 o 23:53, CavieZ napisał(a): Problemem jest tu brak wielu opisów - tzw toolpit. A jak nie wiesz co to znaczy to pogoogluj. Hmmm, może jakaś podpowiedź chociaż? Czy to ma coś wspólnego z pit stopem na wyścigach F1?
crush 3 575 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 30 minut temu, Asag napisał(a): A według ciebie to niewystarczające aby ocenić UI gry? W czasie gry się ono jakoś zmienia czy raczej wygląda dokładnie tak samo jak na screenie czy filmie? Oczywiście, że inaczej. Tak samo jak czytasz książkę w PDFie, a fizyczną, to fabuła się zmienia. 😤 31 minut temu, Asag napisał(a): Hmmm, może jakaś podpowiedź chociaż? Czy to ma coś wspólnego z pit stopem na wyścigach F1? Poolpit. Miejsce na ktorym trzymasz ikonki i fap-folder.
CavieZ 89 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 12 godzin temu, Asag napisał(a): A według ciebie to niewystarczające aby ocenić UI gry? W czasie gry się ono jakoś zmienia czy raczej wygląda dokładnie tak samo jak na screenie czy filmie? Hmmm, może jakaś podpowiedź chociaż? Czy to ma coś wspólnego z pit stopem na wyścigach F1? Nudzisz. Idź do mamusi po mleko.
Imm 275 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Po co w ogóle wchodzicie z nim w jakąkolwiek dyskusje... to przecież nie ma sensu. Sam sobie zaprzecza, kultury brak, merytorycznie zero i brzmi jakby mu jakby płacili za wychwalanie tego "szrota". 1
CavieZ 89 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego No wszystko jasne.. przyszły ty szkodniki z pclab. Oj biedne będzie te forum :). A tak się cieszyłem jak forum pclab upadło :).
daerragh 103 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Czy myslicie, ze do Civki VI (poprzednika) beda wychodzic jeszcze jakies patche? Czy wiadomo cos na ten temat?
crush 3 575 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego I w kontekście kłamstw, że 6 miała równie złe oceny na starcie: 1 1
CavieZ 89 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Boże jaki ty jesteś upośledzony :). Ja siedzę na scenie civ od 1991r Ty pisałeś że nie znasz się to po co takie głupoty pokazujesz :). Jak była premiera civ 6 to i tak większość nadal grała w civ 5 przez wiele miesięcy po premierze. Jedynie na premierę civ 6 było ponad 150 tyś graczy ale to przez weekend. I w dodatku civ 6 nie miało żadnej konkurencji w miesiącu kiedy wyszedł na rynek. Brak ci wiedzy a pierdzielisz takie farmazony że głowa boli. Na pclab też robiłeś z siebie pośmiewisko i tu również. Nic się nie zmieniłeś. Civ 7 się lepiej sprzedało od KcD2 na steam. A to ogromny sukces by strategia zjadła sprzedażowo grę pokroju KcD 2. I co łyso ci teraz? pewnie tak. I jak wspomniałem nie zgrywaj już klauna - dobrze ci radzę. W dniu 16.02.2025 o 11:23, daerragh napisał(a): Czy myslicie, ze do Civki VI (poprzednika) beda wychodzic jeszcze jakies patche? Czy wiadomo cos na ten temat? Już nie. I całe szczęście . bo gra była bardzo nudna i bardzo prosta z upośledzonym SI. Lepiej grać w Civ 3 / Civ 4 lub poczekać jak poprawia UI w civ 7 :).
Asag 284 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Boże jaki ty jesteś upośledzony :). Ja siedzę na scenie civ od 1991r Ty pisałeś że nie znasz się to po co takie głupoty pokazujesz :). Tak długo siedzieć i takie bzdury pisać? 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Jak była premiera civ 6 to i tak większość nadal grała w civ 5 przez wiele miesięcy po premierze. Jedynie na premierę civ 6 było ponad 150 tyś graczy ale to przez weekend. I w dodatku civ 6 nie miało żadnej konkurencji w miesiącu kiedy wyszedł na rynek. A Civ 7 jaką ma konkurencję? KCD 2? przecież to nie te same gatunki. 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Brak ci wiedzy a pierdzielisz takie farmazony że głowa boli. Na pclab też robiłeś z siebie pośmiewisko i tu również. Nic się nie zmieniłeś. Ja jednak myślę że śmieszniejsza jest twoja ocena 9/10 dla tej gry i te farmazony które wypisujesz. 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Civ 7 się lepiej sprzedało od KcD2 na steam. A to ogromny sukces by strategia zjadła sprzedażowo grę pokroju KcD 2. I co łyso ci teraz? pewnie tak. I jak wspomniałem nie zgrywaj już klauna - dobrze ci radzę. Tia, KCD 2 obecnie 5 miejsce w top sell a Civ 7 na miejscu 8. Obie gry sprzedały około 2 mln kopii i nadal nie ma to żadnego znaczenia bo to nie te same gatunki i fanów Civ jest masa więc wysoka sprzedaż nikogo nie dziwi. Zaklinaj rzeczywistość jak chcesz ale pomiędzy ocenami 6 a 7 jest przepaść i najnowsza odsłona jest po prostu co najwyżej średnia. 1
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Ja siedzę na scenie Na klopie co najwyżej. 2 godziny temu, CavieZ napisał(a): Civ 7 się lepiej sprzedało od KcD2 na steam. A to ogromny sukces by strategia zjadła sprzedażowo grę pokroju KcD 2. I co łyso ci teraz? pewnie tak. I jak wspomniałem nie zgrywaj już klauna - dobrze ci radzę. Źródło? Podali liczbę zwrotów? Bo ja kupiłem i zwróciłem. Skoro obie się tak świetnie sprzedały to jakim cudem single player'owa gra nadal robi takie liczby w 24h? Edytowane 20 Lutego przez crush
CavieZ 89 Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Taki wynik był ponad tydzień. Co jest rewolucją jeśli chodzi o gry strategiczne. Jeszcze nigdy w historii żadna strategia nie przebiła CS czy inne gry multi. 2K wyjawiło że cała franczyza Civ czyli licząc od Civ 3/4 sprzedała się w 76 mln egzemplarzyna dzień 11 luty 2025. Niesamowity wynik jak na strategie.
crush 3 575 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września W dniu 21.02.2025 o 12:08, CavieZ napisał(a): Co jest rewolucją Jak tam rewolucja? 2
CavieZ 89 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września W dniu 6.09.2025 o 19:26, crush napisał(a): Jak tam rewolucja? Normalnie pusty dzban. Naprawdę jesteś człowiekiem chyba bez płata czołowego. Civ 7 to produkcja długoterminowa. Jak każda poprzednia. Po roku czasu będzie miała więcej graczy. Civ 5 miał gorszy start i teraz jest na topie. To samo będzie z 7. Nie masz pojęcia o serii a pierdzielisz takie bzdury... Szkoda mi czasu na rozpisywanie się i wyjaśnianie tego bo jak ktoś nie ma płata czołowego to nie zrozumie. Dlatego tyle starczy.. I tak pewnie nie zrozumiesz 1
crush 3 575 Opublikowano 11 Września Opublikowano 11 Września W myśl działań długoterminowych dokonali zwolnień.
CavieZ 89 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października Polecam Civ 7 z nowym patchem 1.2.5. Miesiąc temu zatrudnili kilka osób i widać rezultat. Teraz gra jest jeszcze lepsza. Jak widać w necie gracze też są już zadowoleni.
hubio 1 173 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października To chyba jedyny mi znany przypadek na świecie gdzie wydanie jednej gry zmieniło podejście graczy do innych Mam oczywiście na myśli: Humankind i Ara History Untold. Obie gry jeszcze rok temu miały mieszane, a nawet negatywne oceny, a dzisiaj mają pozytywne i bardzo pozytywne, a gracze jadą w komentarzach po civce. Oczywiście na te oceny wpływ przede wszystkim mają update obu tytułów, ale myślę, że po części jest to także wynik zawiedzionych oczekiwań do civ7 Myślałem, że te patche dużo zmieniły, ale oceny mieszane jak były tak są. Gracze piszą, że szkoda hajsu Może jak będzie za 45zł to ją kupię Podobno wciąż zmiana cywilizacji kończy wszystkie wojny i projekty...
Rekomendowane odpowiedzi