Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, Stjepan napisał(a):

No już trochę pograłem ponad 2h i jest fajnie, stare dobre taktyki działają.

Znajomy słucham recenzji anglojęzycznych i gdzie słyszał, że są pewne dziwne rozwiązani albo babole, jak właśnie grasz Heroesem np magiem, a przy nowym poziomie dostajesz skille/staty do wyboru z innej klasy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Znajomy słucham recenzji anglojęzycznych i gdzie słyszał, że są pewne dziwne rozwiązani albo babole, jak właśnie grasz Heroesem np magiem, a przy nowym poziomie dostajesz skille/staty do wyboru z innej klasy. 

Ja mam dopiero 4 lvl gram kapłanką, na razie nie jest źle, bugi są i będą to EA, ale już po woli opanowuje mechaniki. No tak mam 30 lat doświadczenia z Herołsami. :E  

• Upvote 1
Opublikowano

@Stjepan o ile w ogóle wyjdzie w boxie bo ja nie wiem czy coś jeszcze wychodzi. Chyba, że ci wystarczy koperta z kodem na steam i to potraktujesz jako box. Ale czy w ogóle wychodzą jeszcze gry na płytach z drukowanymi instrukcjami? Chyba wyłącznie jakieś doj.....e wydania kolekcjonerskie z figurkami?

Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

@Stjepan o ile w ogóle wyjdzie w boxie bo ja nie wiem czy coś jeszcze wychodzi. Chyba, że ci wystarczy koperta z kodem na steam i to potraktujesz jako box. Ale czy w ogóle wychodzą jeszcze gry na płytach z drukowanymi instrukcjami? Chyba wyłącznie jakieś doj.....e wydania kolekcjonerskie z figurkami?

Jakaś fajna kolekcjonerka mnie interesuje. 

Opublikowano

Fajnie się w to nawet gra, jest lekki vibe Heroes 3. To co mi się nie podoba to oprawa i ogólna wizja artystyczna - strasznie to nijakie. Jednostki są w większości mało charakterystyczne, to samo zamki, jakieś takie ugrzecznione to wszystko, mocno zajeżdża mobilką. Trochę przez to trudno mi się wkręcić, ale walka i eksploracja póki co mi się podoba więc zobaczymy...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cena - miłe zaskoczenie. W promce za ok 114zł. To mi się podoba. Opinie na steam zdecydowanie pozytywne. Oj będzie kupowane... :) Tylko jeszcze nie wiem kiedy dokładnie. Aż się łezka w oku kręci dla starych fanów hirosów :) A pomyśleć, że rok temu nie miałem w co grać z turówek fantasy bo nie odkryłem jeszcze AoW4, a teraz AoW4 mam ze wszystkimi DLC. Do kupienia (czekam na wyjście z EA) Endless Legend 2 a teraz jeszcze weszła Golden Era :) Będzie w co grać następną dekadę :) 

Mam zasadę, że czekam zazwyczaj na wyjście z EA szczególnie gier strategicznych, ale w przypadku tego tytułu chyba ta zasada zostanie złamana. Na steam są opinie, że to bardzo dobry powrót. Niby to co kiedyś, ale po nowemu. Zaczyna wyglądać na to, że z gier turowych wyłącznie Civka VII mocno zawiodła. Nawet tą Arę ciągle updateują. 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ponad 4h gry za mną,oj jest w tej grze potencjał, vibe HoMM 3 jest ogromny, wystarczy spojrzeć na mapę, Smocza Utopia wygląda jak wyjęta z HOMM 3 do tego motywy muzyczne, mam 11 poziom moją kapłanką, dwa miasta i dorobiłem się Aniołów, ulepszenia jednostek wzięte z HOMM 5, dwa do wyboru, to też mi się podoba, teraz eksploruje tereny pustynne, bardzo mi się motyw muzyczny podoba ma klimat. 

Edytowane przez Stjepan
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

W piątkę nie da się grać, ale siódemka naprawia wszystkie grzechy piątki. To są najlepsze Herosy w 3D i szkoda, że nikt o tej części już nie pamięta. 

Po 4 grało się świetnie. Każda następna to już meh meh.

Opublikowano

Jak ja zobaczyłem piątkę pierwszy raz to pomyślałem "co to za g**no" :E przecież oni wtedy zastosowali styl typu world of warcraft, Herosy nigdy tak nie wyglądały, po prostu niepoważna ta grafika była.

Opublikowano

Piąteczka z dodatkami to najlepsza część po trójce. 

Grafika niepoważna? A w jedynce i dwójce to jaka niby była? Miasta były piękne, jednostki wyraziste i nie zestarzała się do dzisiaj. Dwie następne części wyglądają gorzej mimo, że technologia niby nowsza. No ale wiadomo tu wchodzi też kwestia upodobań.

• Upvote 1