r4czku Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Witam rozglądam się za kartą graficzną do komputera o poniższej specyfikacji. Fajnie byłoby jakbym miał do wyboru w różnych przedziałach cenowych np. do 2tyś zł, 3tyś zł oraz 4tyś zł. Specyfikacja komputera: Gigabyte Z390 GAMING X Ram: Patriot Viper 4, DDR4, 32 GB,3000MHz, CL16 Procesor: Intel Core i5-9600KF, 3.7GHz, 9MB Chłodzenie procesora: CPU SilentiumPC Fortis 3 Dyski: SSD Kingston UV500 240 GB 2.5'' SATA III oraz Toshiba p300 1TB 3.5" SATA III Karta graficzna: Power Color Radeon RX 6700 XT Red Devil OC 12GB GDDR6 Zasilacz: be quiet! Pure Power 12 M 650W Obudowa: Modecom OBERON PRO SILENT Z góry dziękuję za podane propozycje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejTrg Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Zależy na RT ? Jak nie,to 7800xt ok. 2 tyś, do 3 tyś to 7900xt, do 4 tyś 7900xtx. Jak zależy na RT to 4070 lekko powyżej 2 tyś, do 3 tyś to 4070S/Ti , do 4 tyś 4070TiS. Z drugiej strony biorąc za "chwilę" premiera u NV jak i bodajże u AMD. Trochę zły okres na zakup, ale jak to mówią, każdy okres może być zły. Po za tym procka by trza było wymienić jak chcesz grać w nowości, ale to już lepiej całą podstawkę 🙂 Edytowane 3 godziny temu przez AndrzejTrg 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4czku Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): Zależy na RT ? Jak nie,to 7800xt do 2 tyś, do 3 tyś to 7900xt, do 4 tyś 7900xtx. Jak zależy na RT to 4070 lekko powyżej 2 tyś, do 3 tyś to 4070S/Ti , do 4 tyś 4070TiS Tak chciałbym coś z NVIDIA. Jakiejś konkretne modele tych kart ? Z aktualnego Radeona nie jestem zadowolony, chyba że można go jakoś ustawić a nie wiem jak. 11 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Zależy na RT ? Jak nie,to 7800xt ok. 2 tyś, do 3 tyś to 7900xt, do 4 tyś 7900xtx. Jak zależy na RT to 4070 lekko powyżej 2 tyś, do 3 tyś to 4070S/Ti , do 4 tyś 4070TiS. Z drugiej strony biorąc za "chwilę" premiera u NV jak i bodajże u AMD. Trochę zły okres na zakup, ale jak to mówią, każdy okres może być zły. Po za tym procka by trza było wymienić jak chcesz grać w nowości, ale to już lepiej całą podstawkę 🙂 W takim razie co z procesora i płyty głównej szukać 😂 co do karty to mi się nie pali teraz mocno także mogę sobie poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, r4czku napisał(a): W takim razie co z procesora i płyty głównej szukać 😂 Jeżeli nie chcesz zmieniać pamięci, to i5 14600KF jest opłacalny z płytą Z790 na DDR4. Jeżeli wymiana pamięci na DDR5 wchodzi w grę, to Ryzen 7500F z płytą B650 jest opłacalny (możesz w przyszłości wymienić na wydajny, ale na dziś drogi 9800X3D). 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejTrg Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Wszystko zależy od budżetu, ale co do modeli to musisz poczekać, ponieważ ja od czasów gtx970 to nie wiem co jak wygląda . Czemu nie jesteś zadowolony z obecnego radka? Co do nowego zestawu, to również budżet, i mamy dział "zestawy komputerowe" więc może lepiej tam temat założyć, przedstawić budżet, zastosowanie i zapytać co można zostawić. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4czku Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Jeśli chodzi o budżet to raczej w raty więc można j zaszaleć ale to tak na spokojnie szukam. A nie jestem zadowolony bo dość mocno piszczy. 14 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Wszystko zależy od budżetu, ale co do modeli to musisz poczekać, ponieważ ja od czasów gtx970 to nie wiem co jak wygląda . Czemu nie jesteś zadowolony z obecnego radka? Co do nowego zestawu, to również budżet, i mamy dział "zestawy komputerowe" więc może lepiej tam temat założyć, przedstawić budżet, zastosowanie i zapytać co można zostawić. 18 minut temu, wamak napisał(a): Jeżeli nie chcesz zmieniać pamięci, to i5 14600KF jest opłacalny z płytą Z790 na DDR4. Jeżeli wymiana pamięci na DDR5 wchodzi w grę, to Ryzen 7500F z płytą B650 jest opłacalny (możesz w przyszłości wymienić na wydajny, ale na dziś drogi 9800X3D). To by mi też pasowało w sumie a i7 14 gen warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejTrg Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu No na cewki nie ma lekarstwa 🙂 Jak Ci się nie spieszy, to na spokojnie załóż sobie temat w zestawach a tam chłopaki Ci coś poskładają konkretnego, ale sobie poczekaj na premierę 5xxx. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4czku Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): No na cewki nie ma lekarstwa 🙂 Jak Ci się nie spieszy, to na spokojnie załóż sobie temat w zestawach a tam chłopaki Ci coś poskładają konkretnego, ale sobie poczekaj na premierę 5xxx. Okej dzięki, napiszę tam. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejTrg Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Możesz kliknąć szare serduszko 😉 i też będzie zrozumiałe 🙂 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi