mikorol 0 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Hej, Miło powitać ekipę z Pclab w nowym miejscu, słuchajcie mam płytę główną Gigabyte B550 GAMING X V2, w niej dwie kości Kingston Fury Beast 32GB [1x32GB 3200MHz DDR], razem 64GB RAM. Chcialem rozbudować o kolejne 64GB RAM, kupiłem takie same kości i płyta nie wstaje. Co polecacie kupić za ramy? Procesor to AMD Ryzen 7 5700G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel 11 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Bez XMP też nie wstaje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 73 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Jak wstaje na 2 to zmień te 2 na te nowe czy działają potem jak działają to zresetuj bios albo chociaż ustawienia pamięci o spróbuj 4 kości uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikorol 0 Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Hej, Bez XMP nie wstaje, jak wrzucam dwie nowe to na nich startuje, zamieniam nawet sloty, ale na 4 brak chęci do współpracy. BIOS najnowszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 73 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Zresetuj jeszcze bios na default Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo 7 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Czyli w skrócie chcesz cztery moduły dwustronne? 4x 32GB? Na początek zrób tak - odpal sprzęt na dwóch modułach, ustaw wyższe napiecie pamięci (1.4 - 1.45V), więcej napięcia na SoC (np. 1.2 - 1.25V), ustaw taktowanie na sztywno 2400 / 2666, Command Rate na 2T. Zapisz zmiany, dołóż dwa kolejne moduły - sprzęt odpalił? Jeśli tak - można się bawić dalej (wyższy zegar pamięci i/lub niższe napięcia), jeśli nie, to raczej to nie zadziała... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 99 Opublikowano 3 minuty temu Udostępnij Opublikowano 3 minuty temu Na pclabie były dziesiątki takich tematów co do odpalenia "plug and play" 4 modułów sprzedaj stary zestaw i kup 2x32 zaoszczędzisz sobie czasu i nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 73 Opublikowano 2 minuty temu Udostępnij Opublikowano 2 minuty temu @Send1NAle on chce 4x32 nie 2x32 2x32 mu działało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N 99 Opublikowano teraz Udostępnij Opublikowano teraz Aha nie przeczytałem ze zrozumieniem jak widać do końca ale to tym bardziej mnie nie dziwi że to nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi