Skocz do zawartości

Jaki TV 55"4K teraz warto kupić ? LG? Samsung ? TCL? Hisense? 3-3.5k

PepePanDziobak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.
Od killku dni czytam , oglądam różne telewizory . NIe wiadomo co wybrać i do jakiej kwoty . Sklepy i net zalane jakimiś chińczykami typu tcl i hisense. Nikt z moich znajomych nie ma takich sprzętów u siebie. Każdy raczej poleca LG i samsunga z uwagi na trwałość. W moim 8letnim LG 49UH6507 padła matryca po abordażu kota i muszę coś powoli kupić nowego. TV używamy raczej jesienią i zimą do filmów i seriali amazon torrent %-) . Na codzień lecą poranki z kanału Zero i spotek . Tv podłączony do amplitunera , także nie szukam czegoś z super ekstra głośnikami i wbudowanymi subami %-) .

LG był 49" i max jaki mogę u siebie powiesić to 55" , 65 już zbyt wielki, mierzone i sprawdzane. 

W co się teraz pakować żeby oko i dusza były zadowolone ?i żeby to wytrzymało chociaz z 8lat .  Budżet 3k max 3,5k , nie jest to dużo , nie jestem gadżeciarzem, kostkarki do lodu i maszynki do popcornu w telewizorze nie potrzebuję %-)  
Dzięki za udział w dyskusji :)

Teraz z trwałością to jest różnie. Wszystko zależy czego oczekujesz i ile chcesz wydać. Ja ze 4 lata temu kupiłem philipsa z ambilight faja robi robotę wieczorami. Tylko ze dla mnie telewizor jsk telewizor. Z chińczyków to siostra ma już z parę lat TLC i nie narzeka. Natomiast też w tym roku kupiłem młodemu do xboxa jakiś CHIQ czy jakoś tak chyba to był najtańszy 50 cali z 4k za tysiac z groszem i działa, co prawda wolniej jakby reaguje od tych markowych i trochę gorsza jakoś dźwięku ale tak to git

• Like 1

no właśnie różnie jest z tą trwałością . Samsungi mają matryce podobno od TCL, także już jest coś nie tak z tego co tutaj czytam od kilku dni . Jedyny słuszny wybór chyba to teraz LG. Hisense i TCL kuszą niby fajną jakością obrazu , ale podświetlenia już się nie wymieni w razie awarii. Natomiast w LG robisz to sam 

Moim nieskromnym zdaniem, przy zakupie TV skupił bym się nie na jakości ekranu (większość jest całkiem dobra) a responsybilności systemu, funkcjonalnosci pilota, etc. A wiem co mówię bo kupiłem w ostatnich latach sporo TV i spotkałem takie kwiatki jak Panasonic - brak app  MAX/ SkyShowTime

LG - ,,strefowe" podświetlenie

Philips - zacinki systemu

Itd.

Celowo nie wymieniam modeli. Zmierzam do tego, że dobrze poczytać, rozeznać teren, pogadać na forum 😄 i nie kupować najtańszej Manty. Albo kupić byle jakiego Sharpa a jak zacznie żulić to posiłkować się Set-Top Boxem.