leven 537 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Side wycina wszelkiego rodzaju niepotrzebne opcje. Zawsze jego stery działają oprócz jednej wersji, gdy wyciął CUDA i nie szło kopać ETH
ket_rab 227 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca @sideband a jakiś spis co i jak w twojej paczce driverów ?
Kakarotto 727 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca W dniu 18.06.2025 o 01:10, Kakarotto napisał(a): Nie wiem czy to ma coś wspólnego z najnowszymi sterami, ale jak chwilę temu odpaliłem ponownie TLOU2 i w HDR były wyblakłe kolory. Wcześniej, bezpośrednio po apdejcie sterów, wszystko było dobrze. Problem naprawiłem sposobem ze zmianą trybu pełnoekranowego na okienkowy i z powrotem (przeczytałem o tym, jak jakiś czas temu, zbierałem info o oledach i hdrach). To chyba nie był problem związany ze sterami, ale kto wie. Na razie w necie brak opisów takiej sytuacji. A tak poza tym, to wszystko ok. Wycofuję wszystkie oskarżenia na ten stery. Po formacie HDR lata jak trzeba... Właśnie na tych sterach. Coś innego powodowało te problemy. Generalnie te stery, to pierwsze po 576.40, do których nie mam zastrzeżeń. Mogę polecić instalację, ale bez gwarancji.
maxmaster027 882 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 2 godziny temu, darekz napisał(a): Na czym polega mod? No mnie tez ciekawi liczba zmian i co zostalo zmienione.
Mosiu92 7 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Własnie wleciał RTX 5070. I tak przeglądam forum to wygląda na to, że jedyne sterowniki na które mało osób tutaj narzeka to te z oznaczeniem "572.83" czy mam racje ?
leven 537 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Dla 5.xxx wszystkie sterowniki, to padaka. Ale te ostatnie 576.80 jak na razie działają. Pobierz i poprzez DDU zainstaluj. Stery o tego starego grzyba Sidebanda działają poprawnie 1
Kakarotto 727 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca 21 minut temu, Mosiu92 napisał(a): Własnie wleciał RTX 5070. I tak przeglądam forum to wygląda na to, że jedyne sterowniki na które mało osób tutaj narzeka to te z oznaczeniem "572.83" czy mam racje ? Sam kupę czasu miałem 572.83. Potem przeszedłem na 576.40 i byłem do nich do premiery najnowszych. Najnowsze 576.80 mam od kilku dni i na razie zdają się działać. A i też nie ma gwarancji, czy jakieś będą bezproblemowe, sporo zależy od konfiguracji danego kompa. 2
galakty 3 312 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Stare jak świat, nie w każdej grze będzie przyrost, może być spadek lub wręcz crashe. Trzeba testować indywidualnie. 2
cross 1 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca U mnie po update do tych najnowszych sterów również brak black screenów.
cross 1 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca No, lepiej późno niż wcale. Ale ciekawe czy nie ma innych mankamentów znowu, których jeszcze nie znamy.
leven 537 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca AI weszło, to problemy też. Ja tego wynalazku (AI) nawet nie dotykam. No ale sterownik do karty przecież trzeba zainstalować.
caleb59 1 621 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca 4 godziny temu, galakty napisał(a): Stare jak świat, nie w każdej grze będzie przyrost, może być spadek lub wręcz crashe. Trzeba testować indywidualnie. Tutaj raczej chodzi o to, że on ten ReBar włącza globalnie a u Nvidii działa to tak, że jeśli dana gra ma wsparcie i to poprawnie obsługuje to dany profil gry ma ReBar "enabled". Globalnie to chyba od zawsze było "disabled" właśnie tak jak piszesz bo mogą wystąpić niekompatybilności powodujące różne problemy. 2
galakty 3 312 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Dokładnie tak, globalnie zawsze było disabled. Ja z powodzeniem włączałem ręcznie w kilku grach i jakies przyrosty były, ale nie chciało mi sie bawić później bo często przy aktualizacji sterowników to się kasuje.
leven 537 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca W NIP jest disabled. Sterownik niema tego w opcjach.
Adikon 139 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca Oglądam testy sterów dla kart 40xx i widzę, że praktycznie bez różnicy, więc te nowe sterowniki są już tylko robione pod 50xx. Chyba, że się mylę, ale przeskoczyłem kilka i poza problemem w hunter wilds na nowszych wydajność taka sama na 4080s.
leven 537 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca A tam wydajność, skoro są dopalacze. Stabilność !!
Adikon 139 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca To jest dla mnie najważniejsze. Zresztą nie patrzę na maksymalny FPS tylko na frametime i 0,1 low, a to się praktycznie nie zmienia ostatnio. Może dla sportu sobie wrzucę te nowe chociaż podobno przy starszych grach na vulkanie lepiej działają 572.83.
leven 537 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/
Kakarotto 727 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca W dniu 20.06.2025 o 20:29, Kakarotto napisał(a): Sam kupę czasu miałem 572.83. Potem przeszedłem na 576.40 i byłem do nich do premiery najnowszych. Najnowsze 576.80 mam od kilku dni i na razie zdają się działać. A i też nie ma gwarancji, czy jakieś będą bezproblemowe, sporo zależy od konfiguracji danego kompa. Dostałem czarny ekran w trakcie grania w TLOU2, grę wywaliło z komunikatem o błędzie sterownika karty graficzne i że mam się upewnić, czy stery są aktualne... Aktualniejsze nie mogą być, chyba, że z hotfixem. Także tego, żadnych gwarancji na nic. 1
Kakarotto 727 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Błąd ze sterownikiem nie odpuszczał, więc powróciłem do 576.40 i po problemie. Także tego: 4 1
Alek_M 233 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Ale macie problemów z tą nieudaną serią 50xx, dobrze że się nie skosiłem na wymianę
Rekomendowane odpowiedzi