Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

zamierzam kupić komputer w grudniu lub po nowym roku, który głównie będzie służył do grania w CS2. Zależy mi żeby FPS nie spadały w ogóle poniżej 150 fps. Jestem totalnym ogórkiem w sprawach części do komputera, więc sięgam o pomoc do was. Budżet jakim dysponuje to 4000 zł. Jeśli będzie potrzeba trochę dołożyć to myślę ze jakoś dam rady, a jak znajdzie się coś poniżej budżetu to będzie super. W przyszłości pewnie będę chciał ulepszać komputer o lepsze części, a czy ma to znaczenie teraz to nie wiem. Jeśli była by możliwość kupienia zestawu na 3 raty to też będzie w porządku. Z góry dziękuje!

Pozdrawiam

Edytowane przez DominikM03
Opublikowano (edytowane)

Wiec procesor musisz miec dosc dobry. Myśle że 7800x3d + b650 za 600zl, ram absolutnie najtanszy 6000mhz (w cs nie ma roznicy praktycznie gra bazuje na X3D cache), karte graficzna RX 7600 albo 7700X. CS nie ma Raytracingu i te karty bardzo dobrze sobie radza, reszta elementow mozliwie najtansza, gdyz nie ma istotnego wplywu na FPS. Najwazniejsza rzecza jest zbudowanie komputera w oparciu o procesor 7800x3d, ktory da Ci zawsze wysokie FPS niezaleznie od mapy. A mapy roznia sie dosc znacznie nawet samo valve o tym wspominalo.

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1