Passt 26 Opublikowano wczoraj o 07:10 Opublikowano wczoraj o 07:10 Witam. Jakiś rycerz przejął moje konto Steam. Zgłosiłem to do pomocy Steam i zablokowałem kartę debetową Moje pytanie: jak długo czeka się na odblokowanie konta Steam?
AndrzejTrg 109 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Może nie na temat, ale jakim sposobem zhackowali Ci konto? dodawałeś jakiś znajomych? Bo zawsze mnie to zastanawiało w jaki sposób to działa.
Passt 26 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Nie wiem. W jeden dzień przejęli mi konto Steam , Facebooka i próbowali zhakować konto Microsoft ale im się nie udało Już otrzymałem wiadomość od pomocy Steam. Po pracy działam w celu odzyskania konta. Ponieważ miałem przypisaną kartę debetową do konta Steam, po kradzieży konta włączyłem sobie dodatkowo funkcje 3D-Secure (dodatkowe zabezpieczenie przy transakcjach poniżej 30 Euro).
wrobel_krk 140 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Miałeś "Two-Factor Authentication" aktywne? Chociaż widzę że da się i z FA hakować, warunek malware/wirus na kompie https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/4041481833171822554/
raven555 0 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wrzuć logi z Gmer-a (zakładka rootkit/malware) i komplet logów z FRST
Galvatron 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Odinstaluj wszystkie pirackie programy i gry, usuń ich instalatory wraz z crackami/genratorami kluczy/aktywatorami. a potem przejedź wszystkie dyski (w tym przenośne) i pendrive'y Avastem (tryb maksymalnej czułości, skanowanie dosłownie wszystkiego) i Malwarebytes Anti-Malware. Dla pewności zrób to samo na telefonie (wywalenie piratów i skanowanie mobilnym Avastem). 1
Passt 26 Opublikowano 29 minut temu Autor Opublikowano 29 minut temu Ja nie mam już od kilku ładnych lat pirackich gier i programów . Jedyny wyjątek to był chyba JDownloader ale go usunąłem. Przeskanowałem programem Fortect i wydaje się ,że jest czysto. O który dokładnie Avast chodzi, bo nie mam żadnych antywirusów zainstalowanych oprócz systemowego Windows. Możesz zarzucić linka?
Rekomendowane odpowiedzi