Skocz do zawartości

Hardkorowa strefa hardware'owych uniesień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat żywcem powielony z innego forumka, gdyż tam nie spotkał się z jakimkolwiek odzewem (a szkoda) Tym niemniej, do rzeczy ;)

///

Wątek jakich wiele na innych internetowych tworach. Wszystko to co Cię w jakiś sposób zaintrygowało / skłoniło do podjęcia prac nad swoją ''maszynką'', bądź zwyczajnie dany projekt ''cieszy oko'' i chciałbyś się nim podzielić z szerszym gronem odbiorców...to trafiłeś pod dobry adres ;)
Miejmy nadzieje ze uda nam się tutaj stworzyć jakąś obszerniejszą galerie, o dość sporym stopniu zróżnicowania, tak ażeby każdy przeglądający znalazł coś dla siebie. Brief jest dość jasny, także ;)

Na wypadek gdyby ktoś się rozpędził - pamiętajmy o spojlerach :)

Jeśli o mnie idzie, to ostatnio natrafiłem właściwie na dwa bardzo ciekawe buildy w 900D

https://s15.postimg.o...3q9ij/image.jpg

oraz

https://s17.postimg.o...bpb8f/image.jpg

------
Sposób uploadu zdjęć iście dowolny, zatem do dzieła ;)

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja twierdzę że nie do końca rozumiesz samo założenie przyświecające temu wątkowi, ale już spieszę z wyjaśnieniem :P Po pierwsze wpisz sobie w pasek przeglądarki frazę ''komputer'' i zobacz czy to wsio faktycznie tak wygląda :P To mają być wyszukane buildy takie ekhm... orgazmiczne, na których można a) czy to bazować (lub) b) mogące stanowić jakieś odniesienie, dla...czegoś tam :) Reszta jak w poście otwierającym. Zresztą...ile to jest zapisać i wrzucić fotkę przez załącznik? 10sek?  :P

Opublikowano
Dnia 9.03.2016 o 19:20, SMX napisał:

Ja twierdzę że nie do końca rozumiesz samo założenie przyświecające temu wątkowi, ale już spieszę z wyjaśnieniem Po pierwsze wpisz sobie w pasek przeglądarki frazę ''komputer'' i zobacz czy to wsio faktycznie tak wygląda To mają być wyszukane buildy takie ekhm... orgazmiczne, na których można a) czy to bazować (lub) b) mogące stanowić jakieś odniesienie, dla...czegoś tam Reszta jak w poście otwierającym. Zresztą...ile to jest zapisać i wrzucić fotkę przez załącznik? 10sek? 

SMX ma w sumie dobry pomysł. Ja bym tylko temat zmienił na "pokaż nad czym teraz się onanizujesz" lub "strefa Onana" :D

Opublikowano
6 godzin temu, omar2033 napisał:

SMX ma w sumie dobry pomysł. Ja bym tylko temat zmienił na "pokaż nad czym teraz się onanizujesz" lub "strefa Onana"

Omar śmieszku, waż słowa, bo zaraz doniosę komu czeba a chyba nie chcesz zostać zaszczuty? Pamiętaj - z koneksjami nie wygrasz XD 

Opublikowano (edytowane)

Coś jest magicznego w "twardych sztywnych rurach" :)

Docelowo chciałbym podobnie ogarnąć swojego kompa osiągając  efekt jak na filmie:

Natomiast przy tym wymiękłem (ale to już dla super hobbystów)

Panowie teraz takie pytanie....

Znacie ludzi , którzy odpłatnie robią dobre zestawy chłodzenia.

Warto by było mieć kontakt, ja np chętnie zapłaciłbym za naprawdę dobra robotę jak spędzał tygodnie nad ogarnianiem złączek, gwintów i innych rzeczy jakimi nie mam ochoty zaprzątać sobie głowy. 

Edytowane przez 539

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Taki secik to już endgame, nie ma co zmieniać i poprawiać👍😉
    • Znalazłem obudowę prawie taką jak chcę, tylko ogromną - SST LD01B. Od biedy znajdzie się pewnie również inne matx...   Ale chciałby znaleźć po prostu Fractal Design Nanos S z odwróconą płytą i mniejszym rozmiarem... Praktycznie w ogóle nie ma takiej obudowy pod płytę itx i mały rozmiar, z GPU 280-320mm i wentylator 140/120mm na froncie ledwo mijający się z GPU, 120mm na tyle. Chieftec ma taką starą obudowę, ale SFX - BT-06B. Kiedyś poszukam do przerobienia, a mieści tylko karty ze złączem zasilania na "froncie", jak w kartach OEM rtx4060.
    • cholera wie aktualnie to powiedziałbym że 3k ale jak 5070ti sie zrobia za 5k+ to już weźmiesz 4k
    • Zapomniałeś dodać, że nauczyciel matematyki nie uświadomił Cię, że 5,5zł/l paliwa to więcej więcej niż 8zł/l* paliwa za PISu biorącego ropę od ruSSkich śmieci.   *Orlen na A1 w "czasach  rekordowych zysków Orlenu" Pb98 była za 9,95zł/l.    W sumie to ja mogę płacić nawet 8 zeta za litr, jeśli dzięki temu ruSSkie zdechną z głodu. Jeśli chcesz posługiwać takim językiem, to ciebie ruSScy zapewne określają "pożytecznym idiotą rozpowszechniającym ich tępą propagandę".
    • mieszkam w Wielkopolsce i tam ceny 95 to około 5,6zł. a teraz kącik edukacyjny: Ceny paliw w 2022 roku w Polsce osiągnęły rekordowe poziomy, ze średnią ceną benzyny Pb95 oscylującą około 6,64 zł/l, oleju napędowego (ON) około 7,19 zł/l Na początku 2022 roku cena baryłki ropy naftowej Brent kształtowała się w okolicach 75-80 USD, a przed wybuchem wojny w Ukrainie (pod koniec lutego) osiągnęła poziom około 97-99 USD, przy średnim kursie dolara 4,3-4,4zł   dziś cena baryłki ropy naftowej Brent 66,76$ przy kursie dolara 3,55zł, a paliwo niespełna 1,2zł taniej, warto wspomnieć że baryłka to 159litrów źródła poniżej  https://www.money.pl/gielda/surowce/dane,ropa.html https://www.autocentrum.pl/paliwa/ceny-paliw/wielkopolskie/ no i jak matematycy niższa cena ropy i dolara a paliwo nadal drogie, już z samej różnicy w kursie dolara powinno być taniej Ukraina ani zła ani też dobra to nasz konkurent gospodarczy, stosunek do tego państwa jest mi obojętny, co znaczy tylko tyle że nie mam ochoty łożyć na utrzymywanie tego państwa i jego obywateli, jak ktoś przyjechał pracuje i odprowadza podatki nie mam żadnego problemu, ale rozdawnictwo i socjale kiedy Polska tonie w długach absolutnie nie.   Pomagać można ale transakcyjnie, czołgi, amunicję, można sprzedać a nie oddawać za frajer, pozyskać technologię (np. ostatni dobry deal migi29 za technologie dronowe) i uzyskać ustępstwa w sprawach ekshumacji itd., dobijać ich nie ma co tam ledwie 25milionów zostało    punkt 3 to twoje zdanie albo nadinterpretacja w moim kierunku    tfusk to cienias i popychadło  Ursuli, który w latach 2007-2015 r. doprowadził do emigracji 2 miliony Polaków, nie było pracy ani godnej płacy i patrząc co się teraz dzieje to wracają stare czasy, firmy zdychają, ciężki przemysł w likwidacji (czemu niektórzy przyklaskują mówiąc o kosztach społecznych) tylko że teraz nie ma gdzie uciec a w razie "W" to czołgi i amunicje będziemy produkować z ekologicznej płyty wiórowej i gipsu 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...