Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Send1N napisał(a):

Może poczekaj jeszcze do końca tygodnia jak to mówią :D czy na 200% nic się nie stanie po przełożeniu zasilacza (losowy restart) za nim odeślesz ;) 

Pierdziele, decyzja zapadła, a pozatym jakby się okazlo podczas testów do końca tygodnia, że jednak coś mu dolega to mam 3 dni w plecy a przed świętami chciałbym go już mieć z powrotem, zdiagnozowanego bądź naprawionego. A pozatym tak jak pisze @DarkeVodrugi na podmiance podłączony więc w tym czasie sobie będę dalej obserwował jak komp pracuje plus ewentualna decyzja z reklamacji i będzie wiadomo czy to zasilacz, czy może okablowanie (bo reklamuje całość), czy przyczyny szukać gdzie indziej.

@Art385 czy TPM włączone nie mam pewności, wydaje mi się że tak ale ja siedzę na Win 10 nie 11.

Opublikowano (edytowane)

To jak nie masz ostatniej zemsty Billa G to raczej nie to. Natomiast nie przejmuj się mi na ten przykład przed chwilą odcieło USB pod windą i komp po resecie nie zabootował. Zmieniłem z tomahawka i na aorusie to samo xD Opcje są dwie albo zakatowałem IMC po tych kilku latach lub na nowych biosach z patch na sinkclose wróciły problemy z niestabilnością usb i bootowaniem pomimo dowalenia zaporowych napięć. Właśnie wyłączyłem C-states i jak się okaże, że jest gitara to chyba ku*** kupię arrow lake'a.   

Edytowane przez Art385
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Art385 napisał(a):

problemy z niestabilnością usb

Parę dni temu rozmawiałem z @mateusz1993 i on po dzień dzisiejszy miał te akcje z niestabilnością/odcinaniem USB na AM4 (płyta msi b550) "czujesz to" ? 8:E

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
24 minuty temu, Send1N napisał(a):

Parę dni temu rozmawiałem z @mateusz1993 i on po dzień dzisiejszy miał te akcje z niestabilnością/odcinaniem USB na AM4 (płyta msi b550) "czujesz to" ? 8:E

Czaje właśnie rzeźbie a przy okazji instaluje aktualizacje do 24h2 bo lubię życię na krawędzi :E. Wyłączenie C-state na razie rozwiązało problem z USB zarzuciłem mu torrenta z kopiarki na HDD i oglądam YT. Wygląda ok wcześniej po minucie już był fuckfest. Teraz czego menel randomowo nie bootuje. Wiem już, że z jakiegoś powodu po włączeniu R-BAR jest padaka. CSM na ON wygląda, że śmiga ale to się okaże jutro rano na cold boocie. Na koniec zostaje stepping 100mv na SOC1.2v a potem 900-1000-1100. Ciekawe, który badziew na USB robi problem będę miał bekę jak to klawiera.