Áltair 45 Opublikowano 25 Listopada Opublikowano 25 Listopada Od jakichś 2 tygodni mysz używana do laptopa bez przerwy jest aktywna. Po załadowaniu jej w gniazdku stale pali się na niebiesko jak na obrazku, mimo że przełącznik jest na off. Powoduje to, że po 2-3 dniach jest rozładowana do zera i znów trzeba ją ładować w gniazdku. Zawsze działała normalnie, czyli po skończonej pracy na laptopie dezaktywowała się od razu po ustawieniu przełącznika na off, a teraz non stop jest to niebieskie światło. O co może chodzić?
Miczi_82 5 Opublikowano 26 Listopada Opublikowano 26 Listopada Oprócz świecenia diody normalnie działa myszka? Może po prostu ten przełącznik walnięty? Myszka wygląda już na starą, może czas na nową?
Áltair 45 Opublikowano 5 Grudnia Autor Opublikowano 5 Grudnia Ech, nie było powiadomień o odpowiedzi Przepraszam, że teraz dopiero odpisuję. Mysz ma tylko rok czasu. Działa normalnie, tylko przez to, że ta dioda non stop się pali, doba i jest już rozładowana. Jak działała normalnie, wystarczyło ładowanie raz na kilka tygodni. Z przełącznikiem nic się nie działo, był delikatnie zawsze przesuwany.
sino 11 Opublikowano 6 Grudnia Opublikowano 6 Grudnia Było. Użyj wyszukiwarki na pclab Może chodzi o ErP, może coś się zepsuło (może nie dostaje od Windowsa sygnału o wyłączeniu laptopa). Niestety jest bezprzewodowa więc trudniej (zwykła musiałaby mieć zasilanie USB). Np.: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3571457.html Takie przełączniki są bardzo delikatne i nie są na tysiące razy (mój przy kiblu na 20 razy) więc nie jeden "zepsułem", a wiele przerywa. Jeśli jak wyżej robiłeś to po pracy to dla mnie 1000 razy rocznie lub więcej. 1
Áltair 45 Opublikowano 10 Grudnia Autor Opublikowano 10 Grudnia (edytowane) Przyznam, że to moja pierwsza mysz bezprzewodowa. Może wina tego, że to jakiś chińczyk. Dobrze, że mam niepsujące się zapasowe myszy na kabel. Z przyzwyczajenia wolę pracować myszą na laptopie, bo jest szybciej. Edytowane 10 Grudnia przez Áltair
Miczi_82 5 Opublikowano 11 Grudnia Opublikowano 11 Grudnia Gdyby winą był "chińczyk" to wszystkie myszy by tak padały Raczej wina, że to jakiś tani budżetowy model, no name, albo przypadek Twojego egzemplarza.
Rekomendowane odpowiedzi